2011. feb 02.

Szerkesztőségi közlemény

írta: dVn
Szerkesztőségi közlemény

Szerkesztőségi Sokol rádiónk a mai napon ismeretlen hangjeleket fogott.

 

 

Először, mint bárki más, mi is ufóra gyanakodtunk, ezért rögtön értesítettük az MTA Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézetét,  a Magyar Csillagászati Egyesületet és végül, de nem utolsó sorban a NASA szakembereit.

Némi fájlküldözgetés és levélváltás után kiderült, hogy az üzenet 99,999999%-os megbízhatósági szinten valószínűleg nem egy ufótól és nem is a világűrből érkezett, hanem nagy valószínűséggel (ugyanilyen megbízhatósági szint mellett) egy őskori módon rejtjelezett hangüzenet, konkréten morzekódú üzenet.

Fél napunk azzal telt, hogy kerítsünk egy morzekód olvasót, aki legalább arra vállalkozott, hogy kiderítse, ugyan kitől érkezhetett a rejtjeles üzenet. Sajnos nagyon kevés időt tudott ránk szánni és kérte, hogy kilétét semmi esetre sem fedjük fel, mert ez esetben kénytelen lenne szerkesztőségünket megsemmisíteni, minket pedig a másvilágra küldeni. Így ettől eltekintettünk.

Az alatt a néhány perc alatt, amit morzekód tolmácsunk ránk tudott szánni, kiderült, hogy az üzenet Vajnágh Domokos kollégánktól érkezett. Egyelőre lázasan keressük a megfelelő morzekód tolmácsot, aki meg tudja fejteni a teljes üzenetet. Mi magunk is nekiláthatnánk ugyan megtanulni morzéül, és lefordítani Vajnágh kolléga morze üzenetét, de ahhoz túlságosan lusták vagyunk. Legjobb persze az lenne, ha maga Vajnágh kolléga fejtené meg saját üzenetét, elvégre - bár ez számunkra is meglepetés - ő tud morzéül, de ő meg sajnos egyelőre nem kerül elő. Igaz, ha előkerülne és itt lenne a szerkesztőségünkben, nem lenne szükség morze üzenetre sem.

Szóval a morzeüzenet megfejtéséig kérjük minden olvasónk szíves türelmét! Aki addig is el szeretné szeretné olvasni Vajnágh kolléga eddigi tudósításait, annak katt ide...

. . – ., – – .,. – – . (fakutyákon gránátos pipásbácsi)

Szólj hozzá

nasa mta morze vajnágh