2011. feb 08.

Szerkesztőségi közlemény

írta: dVn
Szerkesztőségi közlemény

 

Szerkesztőségünk tagjait néhány napra ledöntötte lábáról az influenza, ezért kénytelenek voltunk rövid időre hanyagolni az Elvarázsolt Kastélyt. A bal oldali képen mindenki megcsodálhatja milyen szép!
 
Persze nem biztos, hogy mindenkit pontosan ilyen szép vírus támadott meg, azért jobb volt ezzel a tudattal átvészelni a vele járó szenvedést.
 
 
 
 
Mivel nem sikerült megfelelő piaci áron (értsd: ingyen) morze kódfejtőt találnunk, ezért magunk láttunk neki Vajnágh Domokos morzeüzenetének megfejtéséhez. Hatékonnyá teendő a munkát, a hangüzenetet szétosztottuk a szerkesztőségi tagok között 5 perces adagokra, a fennmaradó két percet pedig én vállaltam magamra.
Estére reményeink szerint mindenki elkészül a saját részével, akkor összefűzzük és mindenki számára közkincsé tesszük.
 
A rejtvényfejtés szerelmesei számára feladvány:
Milyen hosszú lehet Vajnágh Domokos morzeüzenete, ha ...
a teljes üzenet hossza = tagok száma x 5 perc + 2 perc,
ahol a tagok száma = a szerkesztőség teljes állománya - egy fő
 
Megfejtéseiket Vajnágh Domokos hangüzenetének hosszát illetően a vajnagh@freemail.hu címre várjuk "bikkmakk" jeligére, Valentin nap (2011. február 14-én éjfélig). Eredményhirdetés nem lesz. Ahogy nyeremény sem, mivel a nyereményalapot elköltöttük gyógyszerekre. Jó, egy keveset el is piáltunk. És még egy keveset nőkre is költöttünk.
 
 
 

FgP

UI: Ronald Reagan századik születésnapja alkalmából Kamondi Vilmos kollégánk egy az évfordulóhoz illő dallal kedveskedik, amelyet szokásunkhoz híven Gógán Antal szabadfordításával együtt hamarosan megjelenítünk.

 

Szólj hozzá

szerkesztőség matematika influenza