2011. már 09.

Súúúhanterz: Gulyás alkotmány

írta: dVn
Súúúhanterz: Gulyás alkotmány

Tegnap az Alkotmányozó Nemzetgyűlésben Országgyűlésben járva pillantottuk meg Gulyás Gergely fényesre vaxolt cipőjét. Először nem értettük miért páváskodik egy meglehetősen szokatlan kiegészítővel, de a Magyar Hírlap mai írása az új Alkotmány tervezete alapján megvilágosodott előttünk minden. Ha az új alkotmány alapján a megyéket tényleg vármegyének fogják nevezni ismét, márpedig minden bizonnyal úgy fogják, kell valaki, hogy felszálljon a vármegye házára.

Meg nem erősített hírek szerint trend teremtés céljából a Kormányzati Csecsebecse Hivatal (az EU részére küldendő angol fordításban Governmental Merchandising Office – a szerk.) hamarosan pályázatot ír ki 9.999.000 cipő kiegészítő páva (munkanevén alkotmányozó páva) beszerzésére, amelyet húsvétra az áprilisi alkotmány szövegével együtt kapna meg minden magyar állampolgár az újszülött csecsemőtől az ország legöregebb emberéig, a 107 éves Gallai Rezső bácsiig.
Értesüléseink szerint az alkotmányozó páva viselése teljes mértékben önkéntes lesz, bár erről az állampolgári szabad akarat megfelelő mederbe terelésének kormányzati koordinátorait, Matolcsy Györgyöt és Selmeczi Gabriellát nem sikerült megkérdeznünk.

FgP

Szólj hozzá

alkotmány páva gulyás