2011. már 14.

A szerkesztőségből jelentjük (03/14)

írta: dVn
A szerkesztőségből jelentjük (03/14)

Az elmúlt napok hallgatása kapcsán ismét összeesküvés elméletek tucatjai lepték el a világhálót, melyekből néhány spamként a mi postaládánkban landolt, néhányat pedig oldalunk lelkes követői juttattak el hozzánk (nekik ezúton is köszönjük fáradozásukat). Az enyhébb változatok arról írtak, hogy oldalunkat megbírságolták a Súúúhanterz rovat miatt, mások azt pedzegették, hogy a rendőrség újabb razziát tartott nálunk és lefoglalták számítógépeinket, az egészen durvák pedig addig merészkedtek, hogy a teljes szerkesztőséget lecsukták. Ez utóbbit egyből összefüggésbe hozták Vajnágh Domokos kollégánk legutóbbi bejelentkezésével, aki szimbolikus módon 777 év rabságot rebesgetett tudósításában.

Ebből a számmisztikában jártas elméletgyártók visszafejtették, hogy a szerkesztőség 7 tagjának egyenként 49 év börtönbüntetést rónak majd ki (számmisztika iránt érdeklődők számára a magyarázat: a hétszázhetvenhét nem más, mint a 7 és a 111 prímszámok szorzata, amely az internet szlengben „egyenként”-et is jelent, az utolsó két számjegy 7, azaz 7 a négyzeten) nemzetgyalázás, és más koholt vádak alapján, ezen túlmenően az oldalra 777 millió forint különadót is kivetnek a nem olyan távoli jövőben, amint az Országgyűlés megszavazza az idevonatkozó törvénytervezetet. Ez utóbbit állítólag azért, mert Matolcsy György megint elszámolta magát, és mivel a bankok, telekom cégek, kereskedőláncok már mind-mind jól meg lettek sarcolva, ideje, hogy kivegyék részüket a válságból való kilábalásban a miénkhez hasonlóan káros sugarakat és földindulást előidézni képes szeizmikus hullámokat kibocsátó oldalak, amelyek gátolják honpolgáraink maradéktalan lelkesedését, a Nemzeti Megújhodás Programja, Új Magyarország Fejlesztési Terv, Széll Kálmán terv és a mindenkori kormányzat iránt.

 
Azok számára, akik bedőltek volna ezeknek a minden alapot ugyan nem nélkülöző, de mégis erős túlzásokba eső pletykáknak, örömmel jelenthetjük, hogy oldalunk él és virul, szerkesztőségünk tagjai pedig már lázasan gyártják az újabbnál újabb, frappánsabbnál frappánsabb, megmondóbbnál is megmondóbb posztokat, jómagam pedig sikeresen elejtettem néhány újabb cipőt Súúúhanterz rovatomba. És persze Vajnágh Domokos is jelentkezni fog hamarosan.
 
A rövid szünet oka, bármily banálisan is hangzik, nem volt más, minthogy a ValóVilág kiszavazó show mellékhatásaként fellépő kollektív amnézia folytán elfelejtettük közös szerkesztőségi jelszavunkat, ezért néhány napig nem fértünk hozzá a szerkesztőfelületünkhöz (közérdekű információ: brit tudósok szerint ünnepi beszédek, évértékelők hallgatása során hasonló mellékhatások figyelhetők meg - a szerk.). Szerkesztőségünk könyvmolya, Csicsó Ferenc úgy emlékezett, hogy egy a jelszónk, a béke, de ez éppúgy nem segített, mint az evk42 vagy éppen dvn777 jelszavak bármilyen kombinációja, ezért aztán inkább új jelszót kértünk.
 
A gond csak annyi volt, hogy ez meg egy olyan email címre került kiküldésre, amelyet időközben megszüntetett az internet szolgáltatónk, mert elmaradtunk a díjfizetésekkel. Ezen ugyan mindannyian ledöbbentünk, mert tudomásunk szerint minden közüzemi számlát rendszeresen és határidőben elutaltunk, mindazonáltal amikor könyvelőnket szerettük volna erről megkérdezni, rájöttünk, hogy nincs is könyvelőnk, ezért aztán lehet, hogy mégsem utaltunk mindent határidőben, de még lehet, hogy rendszeresen sem. Így aztán, amíg kiderítjük, mi történt valójában a közüzemi díjak kifizetésével (ami amúgy sem tartozik a látogatókra, pláne, ha kiderül, hogy valaki lenyúlta, s bár nekem lennének tippjeim, nem szeretnék alaptalan vádaskodásba kezdeni, amíg nem gyűjtöttem elegendő bizonyítékot a CSI Miami, meg a New Yorki helyszínelőkkel meg a Tűzvonalban), ideiglenesen nyitottunk egy ingyenes fiókot, amelyre hosszas utánjárás után sikerült jelszót kérnünk. Az új jelszót most egy széfben tároljuk, amelynek kódja a Pi tizedes vessző utáni n-edik jegye és az azt követő három számjegy, ahol n tart a végtelenbe és háromszög alatt a kettő köbgyökön derivál. Ezt csak azért írtuk ide, mert, ha történetesen megint elfelejtenénk, itt mindig megtaláljuk, a látogatók meg úgysem tudják, hol lehet a széfünk, feltéve, hogy létezik egyáltalán.
 
Továbbra is jó szórakozást, kellemes időtöltést az Elvarázsolt Kastélyban!
 
FgP
Szólj hozzá

nemzet kormány jelszó valóvilág 777 matolcsy