2011. ápr 10.

Súúúhanterz: Ketten maradtunk, Gyurcsány meg én...

írta: dVn
Súúúhanterz: Ketten maradtunk, Gyurcsány meg én...

Ahogyan azt Kamondi Vilmos legutóbbi bejegyzésében olvashatták, a minap váratlan hívás szakította félbe, hogy legújabb elképzeléseimet megoszthassam a szerkesztőség tagjaival.

 
A hívás, ahogyan az lenni szokott, egy magát megnevezni nem kívánó forrástól érkezett, aki arra hívta fel a figyelmem, hogy Gyurcsány Ferenc a Tolbuchin Vámház körúton sétál kéz a kézben egy fiatal nővel, aki történetesen nem Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége. Mondanom se kell, lapunk szellemiségétől távol áll, hogy bármilyen pletykának, szóbeszédnek, ne adj isten manipulációnak felülve megjelentessen bármit. Mi sem példázza ezt jobban, minthogy Lázár János esetében is oldalunk volt az első, mely már azelőtt védelmébe vette a politikust, mielőtt kiderült volna, hogy ürgebőrbe bújt békaemberek hackelték meg a korábban lakossági fórumon elhangzott beszédet.
 
Bár a múlt heti szerkesztőségi ülés után joggal lehettem felvillanyozódva, hogy végre nem csak kormánypárti politikussal kapcsolatban jelentethetek meg valamit, tartottam is tőle, hogy a FIDESZ vagy legfőbb pártbéli vetélytársának, Mesterházy Attila médiacsínyének leszek akaratlanul is áldozata.
 
Siettem, ahogyan csak tudtam, de mire odaértem a Vámház körútra, Gyurcsány Ferencet, és feltételezett hölgypartnerét sehol sem láttam. Szakszerűen, rögtönzött közvéleménykutatást tartottam a járókelők körében, és megkérdeztem minden szembejövőt, hogy ityeg a fityeg, mi a véleményük az új alkotmányról és legfőképpen nem látták-e az imént Gyurcsány Ferencet erre kóricálni. Engem persze csak az utolsó kérdésre adott válaszok érdekeltek, ezért az első kettő eredményéről itt és most nem tudok beszámolni, ellenben a válaszadók 5%-a (bázis: n=20) azt állította, igen, látta Gyurcsány Ferencet, amint bemegy a nagyvásárcsarnokba kezében egy „Mentsük meg a Földet!” feliratú vászonszatyorral.
 
Nekem ennyi pont elég volt ahhoz, hogy a csarnok felé vegyem az irányt, így aztán átverekedtem magam a sültkolbászért igyekvő német és olasz turistákon, a kerekes bevásárlókocsival villamoshoz ügető mamókákon, de még Rogán Antalon is, aki Tarlós Istvánnal a gördeszkásokkal kapcsolatban szólalkozott össze éppen (mivel most Gyurcsány Ferenc miatt érkeztem, érthető módon nem hagyhattam a figyelmemet elterelni, ezért további részletekkel kettejük beszélgetéséről, sőt az általuk viselt cipőkről sem tudok szolgálni – a szerk.). A középső soron loholtam tovább rendületlenül, amikor középtájon, az egyik zöldségesnél megláttam őt, Gyurcsány Ferencet magát (bulvárhírekre áhítozók kiábrándítására közlöm, hogy egyedül!). Éppen rukkola salátát vásárolt, amikor megpillantottam és i-Phonommal sietve megörökítettem, amikor meglátott és szemöldökét megemelve magához intett.
 
Arra számítottam, hogy az egyik kofa mellől előbújik majd Gergényi Péter volt vasprefektus és megpróbálja kiszedetni velem a filmet a fényképezőgépből, vagy ami még ennél is rosszabb, Gyurcsány Ferenc megfenyeget, hogy feljelent engem és blogunkat a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (akiknek már nyilván nem esik majd nehezére valami médiatörvénybe ütköző cselekedeten kapni minket), de kellemesen kellett csalódnom.
 
Amint odaértem mellé, a volt miniszterelnök rögtön kezet fogott velem és megkérdezte:
-        Csak nem Súúúhanterz úrhoz van szerencsém?
-        De igen, honnan találta ki? – kérdeztem.
-        Egyrészt remek emberismerő hírében állok, másrészt a pólójára vasalt feliratról, harmadrészt pedig abból, hogy én hívattam ide magát.
 
Még fel sem ocsúdtam a meglepettségtől, amikor Gyurcsány Ferenc azzal folytatta, hogy nagy kedvelője rovatunknak (bár bevallása szerint még nem lájkolta, de ígérete szerint hamarosan bekövetkezik ez is, csakúgy, mint a FIDESZ és Orbán Viktor törvényszerű bukása), bár Kamondi Vilmossal és Csicsó Ferenccel egyetértve ő is kissé túlsúlyosnak tartja a FIDESZ politikusok jelenlétét, ezért úgy döntött, hogy személyesen veti alá magát egy Súúúhanterz mustrának.
 
De mivel ő nem Orbán Viktor, hanem egy nálánál sokkal színesebb egyéniség, nem tartotta volna ildomosnak, ha egyetlen cipője alapján alkotnánk mi, illetve oldalunk olvasói véleményt róla, ezért meghívott lakására, ahol megmutatta cipőkollekcióját. Természetesen egy olyan elkötelezett demokrata és a sajtószabadság élharcosa, mint amilyen Gyurcsány Ferenc, nem engedheti meg magának, hogy bármilyen módon befolyásolja, miként jelentessük meg őt rovatunkban, ezért rám bízta, hogy cirka két-háromszáz párból álló cipőkollekciójából szabadon kiválasszam az általam megjelentetésre érdemesnek tartottakat.
 
 
 
E rövid bevezető után íme az általam kiválogatott cipők Gyurcsány Ferenc gyűjteményéből, mellyel igyekszünk hiteles(ebb) képet rajzolni az oly sok mindennel megvádolt és megtámadott volt miniszterelnökről.
 
Elsőként egy ma már történelmi értékű cipőt mutatnánk be, amely nem más, mint az a bizonyos, amelyben Gyurcsány Ferenc annak idején egy kalózvideóban piruettezett, bebizonyítva ország-világnak, milyen laza ember is tud ő lenni.
 
 
A következő darab a Facebook oldalán található képről sajnálatos módon lemaradt séfcipő, amelyben gasztronómiai kalandozásait szokta elkövetni, és amiben majd többek között a csarnokban vásárolt rukkolasalátából készít majd finomságokat (illetve, mire írásunk megjelenik készített – a szerk.).
 
 
A harmadik némi ízelítő abból, milyen jó érzékkel képes az egykori miniszterelnök alkalmazkodni célközönségéhez. Az alábbi darabot elmondása szerint a nyugdíjasok által előszeretettel látogatott lakossági fórumokon szokta viselni. Hozzátette:
-        Mivel ezt a cipőt én még Tony Blair barátomtól kaptam, természetesen mindig elmondom, hogy a Józsefvárosi piacon, melyik standon lehet kapni ehhez hasonló, de ennél lényegesen olcsóbb kínai hamisítványt, de nem egyszer előfordult már az is, hogy egy-egy rászoruló nyugdíjasnak magam küldettem egy párral, mondanom se kell, a megfelelő méretből.
 
 
Végül hadd mutassam be a kollekcióból általam abszolút favoritnak értékelt cipőt, melyben Gyurcsány Ferenc a következő választási kampányban szeretne majd ringbe szállni Orbán Viktorral.
-        Ha van bátorsága Orbán Viktor úrnak, álljon ki ellenem! Tisztességesen és nyíltan. Nekem, mint azt majd mindenki láthatja, nincs és nem is lesz rejtegetni valóm.
 
 
 
FgP

 

Szólj hozzá

orbán gyurcsány tarlós tánc nyugdíj rogán