2011. ápr 20.

Súúúhanterz : Schiffer LMP András az ellenzék új vezére

írta: dVn
Súúúhanterz : Schiffer LMP András az ellenzék új vezére

Szerkesztőségünk tagjaival – kivéve persze két fideszesünket, Kamondi Vilmost és Csicsó Ferencet - mély aggodalommal figyeltük a kormánypárt erőfeszítéseit, amellyel amúgy sem erős lábakon ugrándozó, bukdácsoló demokratikus jogállamunk kétségbeesetten csapdosó szárnyait igyekszik nyesegetni. Aggodalmunkat csak fokozta az ellenzék eddigi szerencsétlenkedése és teszetoszasága, melynek láttán elveszni látszott abbéli hitünk, hogy jön majd egy lánglelkű vezér, ki az elesett és reményvesztett tömegek élére állhat, s elűzi a zsarnokságot a kormányrúd mellől, újraírja az alkotmányt, módosítja a médiatörvényt, leváltja a helyesírás fenomén Schmitt Pált, és ha ezt mind megtette, talán majd foglalkozik az ország egyéb gondjaival, no meg a mi jólétünkkel is.

Ám a hétvégén meghallottuk Schiffer Andrást, amint határozottan kijelentette: a FIDESZ kormány 2014-ben meg fog bukni. Őszintén szólva, eddig fel sem figyeltünk az LMP-re, még kevésbé Schiffer Andrásra, de hétvégi beszéde után kezdjük belátni, ez hiba volt. Mert nem más ő, mint a mi IV. Andrásunk személyesen, aki messiásként elhozza számunkra a tejjel-mézzel folyó kánaánt, de legalábbis képes lesz letaszítani trónjáról Orbán Viktort.
 
Mi, Súúúhanterek azonnal nyomába eredtünk ennek a nemes férfiúnak, hadd lássuk, vajon cipői ugyanilyen karizmatikus személyt mutatnak-e, mint a tüntetésen zengett szónoklata. Az Országház előtt láttuk meg, ahol éppen az LMP új plakátjához készítettek vele fotót, de sajnos valaki mindig eltakarta a cipőjét, ezért kénytelenek voltunk követni a közeli kávéházba, ahol a bejáratnál Karácsony Gergelybe botlottunk.
 
-        Áh! Csak nem a Súúúhanterekhez van szerencsém? – kérdezte.
-        De bizony! Schiffer András cipőjét szeretnénk lencsevégre kapni, amennyiben lehetséges - mondtam én.
-        Semmi akadálya, rögtön szólok neki – mondta Karácsony Gergely előzékenyen és odasietett Schiffer András mellé, aki a bárpultnál kávéját szürcsölte éppen néhány ember társaságában. Valamin jól láthatóan vitatkozni kezdtek, de nem értettük min. Sajnos Schiffer András cipőjét most sem láthattuk, mert most meg Karácsony Gergely lába takarta ki.
-        Elnézést kell kérnem Önöktől – mondta Karácsony Gergely visszatérve hozzánk, kissé zavarban.
-        Schiffer Úr nem tartaná jó ötletnek, ha most fényképeznék le a cipőjét, mert éppen arculatváltásban vagyunk, és még nem egyeztettük a választmánnyal, az LMP tagságával, az LMP támogatóival, illetve facebook oldalának követőivel, milyen cipő is illene Schiffer Andráshoz, illetve az LMP-hez. Remélem, megértik, hogy mi egy alulról szerveződő, demokratikus és minden kötöttségektől mentes párt vagyunk, ahol mindenki véleménye számít.
-        Természetesen – mondtam én. Azzal dolgavégezetlenül távoztunk.
 
Azazhogy én hittem csak így. Amint elhagytuk a kávéházat, fotós kollégám öklét lengetve, igen-igen kiáltásokkal adta tudtomra, mégiscsak sikerült lencsevégre kapnia Schiffer András cipőjét, mégpedig nem is akárhogyan. Örömmel osztom hát meg Önökkel!
 
 
 
FgP
Szólj hozzá

orbán fidesz trón schiffer lmp