2011. máj 02.

A szerkesztőségből jelentjük

írta: dVn
A szerkesztőségből jelentjük

A mai szerkesztőségi ülésünk pocsék hangulatban zajlott. Bár látogatottsági statisztikáink jelentősen javultak április hóban, még akkor is, ha én nem csinosítottam volna rajta, május 1-jén mindent, de mindent lekéstünk, amivel ütősen indíthattuk volna az Elvarázsolt Kastély ötödik hónapját.

 
Ott kezdődött, hogy Csicsó Feri nem készült el lapzártáig az Elsők közt rovat legújabb posztjával, melyben a május elsejei munka ünnepét vette volna górcső alá, amely témát így kénytelenek vagyunk jövő ilyenkorig jegelni. Gógán Liliben felmerült, aminek sajnos hangot is adott, hogy Csicsó, mint meggyőződéses antikommunista eleve szabotálta a feladatot, de ő ezt határozottan visszautasította, mi több, meg is sértődött rá, így aztán ki tudja, mikor lep meg minket újabb poszttal. Gógán Lilit azért megkérjük, próbálja megvigasztalni egy ölbetánccal, vagy valami hasonlóval.
 
A Súúúhanterekkel ki akartunk látogatni a városligeti majálisra, hátha elcsípjük Mesterházy Attila vagy Szanyi Tibor cipőjét, amint rácsöppen pár csepp mustár a virsliről, de egyrészt elaludtunk, másrészt láttuk, hogy szakad az eső, ezért nem volt kedvünk útra kelni. Ki gondolta volna, hogy milyen remek programról maradunk le végül. Este Való Világot néztünk, ezért Hajdú Péter emberarcú Orbán interjúját is bebuktuk, pedig az talán némi reményt csepegtetett volna csüggedt magyar lelkünkbe.
 
Lemaradtunk II. János Pál pápa boldoggá avatásáról is, pedig ha tudjuk, felkértük volna Csicsó Ferit, hogy a szentfazékba dobjon bele néhány szépen szóló gondolatot, ez nyilván jobban motiválta volna, mint a munkásmozgalom kezdetének legérdekesebb momentumai.
 
Végül nem kaptunk jegyet a késő éjjel induló new yorki gépre sem, ezért a szerkesztőség szabad világért és demokráciáért rajongó tagjaiként lemaradtunk Oszama bin Laden halálának méltó megünnepléséről a Time Squaren, meg a Ground Zeronál, így nem tudjuk tiszteltünket tenni a béke Nobel díjas Obama elnök úr előtt sem, amiért embereinek ilyen szép fejlövéssel sikerült leterítenie a fő gonoszt, a patás ördög, Darth Vader és Adolf Hitler egyszemélyi reinkarnációját.
 
Késő bánat eb gondolat, mondta Kamondi Vilmos zárszóként, és feldobta a lemezjátszóra Dj Witek Osama Bin Laden című mixét, hátha attól jobb kedvünk lesz, de nem lett. Sőt, többen azt fontolgatták, hogy a Véderő vagy a Szebb Jövőért polgárőr egyesület segítségét kérik Kamondi elhallgattatása érdekében, ám a btk. mai módosítása után erre érthető módon nem adhattam felhatalmazást, ezért inkább lekapcsoltam az áramot.
 
Ebben a pillanatban lépett be Hutta Sámuel (korábbi blogger nevén HuSa), aki eddig a Sánta kutya vacsorája című alternatív gasztro blogon, a Süket disznó a búzában című punk zenei blogon és a Schrödinger macskája című áltudományos folyóiratban publikált, mígnem szókimondó stílusa miatt valamennyit be nem zárta az NMHH, vagy a szolgáltató ezt megelőzendő maga tiltotta le az oldalt.
 
Az áramszünetet látva Hutta Sámuel először megrémült, hogy most már puszta érkezésével bárhol kiveri a biztosítékot, de mikor megtudta az áramszünet valódi okát, megnyugodott és bemutatkozott a szerkesztőség tagjainak, akiket mindjárt némi pozitív energiával töltött fel.
 
Hutta Sámuel ugyanis hamarosan új rovattal jelentkezik az Elvarázsolt Kastélyban (nickneve az Elvarázsolt Kastély szigorú névadási szabályainak megfelelően sAm lesz), melyben képtelenebbnél képtelenebb dolgokról fog írni a maga sajátos stílusában, tovább növelve oldalunk látogatóinak számát. Ez utóbbiban már csak azért is bízunk, mert rengeteg pénzünkbe került a szerződtetése.
 
FgP

 

Szólj hozzá

orbán egyiptom szerkesztőség majális disznó laden süket hutta