2011. máj 06.

Döglött béka: Degusztációs menü

írta: dVn
Döglött béka: Degusztációs menü

Mottó: Ha semmi sem lehetetlen és minden lehetséges,
akkor mégiscsak lehetséges, hogy van, ami lehetetlen.

 

Az Elvarázsolt Kastély most megnyitott éttermében paradoxonokat szolgálok fel, melyeket a legfrissebb és szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, a kulináris charta elveivel összhangban készítek el.
Első bejelentkezésem alkalmából a Michelin csillagos éttermek nyomdokain haladva, úgynevezett degusztációs menüvel szeretnék kedveskedni látogatóimnak.
 
Jó étvágyat kíván az étterem tulajdonosa, séfje, sous-chef-je, felszolgálója és legfőbb kritikusa egyszemélyben!
 

Előétel: Görög saláta Alekosz módra

 
Vasárnap döntő lesz. Nem BL, nem NHL, hanem Való Világ. Végre kiderül, hogy a Hentergő, a Gőgös Gúnár, vagy a Farkangyal nyeri el leginkább a nézők kegyeit. Miközben a győztesekre szavazók pezsgőt bontanak, addig az a több százezer sms-ező, aki majd a vesztesekre adja le szavazatát rádöbbenhet, milyen komoly kollektív adománnyal járult hozzá a válságadóval sújtott telekom cégek, no meg az RTL Klub eredményességének javításához, miközben szavazatuk értéke a fabatkával volt egyenértékű.
 
Amúgy, ha az ott bent a Való Világ, akkor az, ami itt kint van, nem lehet más, mint a másvilág. Ha mi, akik kint vagyunk, már a másvilágon vagyunk, és vasárnap véget ér a Való Világ is, az azt jelenti, hogy vasárnap lesz a világvége (James Cameron, meg a maják is tévedtek ezek szerint – a szerk.). Használjuk hát ki az elkövetkezendő utolsó hétvégét és ne pocsékoljuk az időt ablakpucolásra vagy autómosásra!
 

Főfogás: Puskaporos agyvelő washingtoni módra

 
A világ elsőszámú demokrácia és jogállam exportőre, az Amerikai Egyesült Államok, Barack Obama béke Nobel-díjas miszterprezident vezetésével laza csuklómozdulattal fejbe lőtte a civilizált világ első számú főgonoszát Oszama bin Ladent, mert nem állt volna érdekében egy hosszan elhúzódó pereskedés. Namármost, az USA-ban precedens jog van, ami azt jelenti, hogy a jövőben minden más főgonoszt ugyanígy fejbe lehet majd lőni, ahogyan az azt követőt és a többit is, azaz n tart a végtelenbe, mert feltételezhetően az ő esetükben sem lesz célszerű hosszan elnyúló pereskedésekkel bíbelődni. Ha feltételezzük, hogy Oszama volt a főgonosz, azaz nálánál nagyobb gazembert nem hordott még hátán a Föld, a következő főgonosz csakis Oszamánál kisebb bűnöket követhetett el. Ellenkező esetben hamis lenne az az állítás, hogy Oszama a főgonosz, ergo, nem lehetett volna kilőni, vagy előtte más főgonoszt kellett volna kilőni.
 
Mindebből egyenesen következik, hogy egyre kisebb és kisebb bűnökért lehet majd főgonosszá válni. Mivel a Biblia tanítása szerint mindannyian bűnösök vagyunk, a végtelenhez közelítve bárki főgonosszá válhat, még azok is, akik a főgonoszokat akarják fejbe lőni, vagy akarják fejbe lövetni.
 

Köret: Kommandós burgonyafánk

 
A hivatalos közlemények szerint, ha Oszama bin Laden meg akarta volna adni magát, nem lövik fejbe. Viszont a parancs a megölésére szólt. Azaz, ha történetesen nem akarta volna feladni magát, és a kommandósok nem lövik fejbe, akkor parancsmegtagadást hajtanak végre, ezért nyilván fejbe kellett, hogy lőjék. Az esemény kimenetele szempontjából tehát közömbös, hogy fel akarta volna magát adni vagy sem.
 

Desszert: Csokoládé felfújt rózsaborssal

 
Követve a legújabb gasztronómiai trendeket, mai desszertünket sóval és borssal ízesítjük. A Való Világ mellett elindult egy másik kiszavazósó (sic!) is. Ez utóbbit egyetemi rektorokkal játsszák, akik induláskor tizenketten vannak, de lehet, hogy a végén itt is csak egy maradhat. A dolog pikantériája, hogy az induló tizenkettőből kifelejtették (vagy kihagyták?) a Corvinus egyetem rektorát, amely még Török Gábort is kibillentette a független szemlélődő madárfészkéből.
 
A kibontakozó össznépi felháborodást látván, ma már visszafogottabban nyilatkozott az oktatásügyi államtitkár asszony, amelyet még várhatóan több „őrizzék meg a nyugalmukat” típusú nyilatkozat fog majd követni, jómagam azért nem vagyok túl optimista a Corvinust illetően. 13-dikként csatlakozni a nagy felsőoktatási valóságshowhoz, önmagában is baljós előjel. Ha ehhez hozzávesszük, hogy akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni, Hoffmann Rózsa viszont ma a Corvinus megmaradását bizonygatta …
 
Köszönjük, hogy vendégeim voltak, remélem ízlettek a feltálalt falatkák és nem ülik meg gyomrukat. Ha jól érezték magukat, térjenek be hozzám máskor is, lájkoljanak és osszanak meg nyugodtan! Ha nem, szívesen várom kritikai észrevételüket, hogy konyhánk maximálisan megfelelhessen az Önök igényének.
 
hSm

 

Szólj hozzá

oszama obama valóvilág hoffmann alekosz