2011. jún 02.

Döglött Béka: Kirántott kard petrezselymes újburgonyával, ecetes uborkasalátával

írta: dVn
Döglött Béka: Kirántott kard petrezselymes újburgonyával, ecetes uborkasalátával

Mottó: Ha semmi sem lehetetlen és minden lehetséges,
akkor mégiscsak lehetséges, hogy van, ami lehetetlen.

Az Elvarázsolt Kastély exkluzív éttermében paradoxonokat szolgálok fel, melyeket a legfrissebb és szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, a kulináris charta elveivel összhangban készítek el.

Az ecetes uborkasaláta, mint azt nemrég megtudhattuk, remek ellenszere a lassan egész Európát rettegésben tartó EHEC-baktériumnak. A Döglött Béka, amely szívén viseli vendégei egészségét, nem is szolgálhatna fel ma mást, mint a magyar konyha eme egyszerű, ámde annál nagyszerűbb fogását. Így a főételt ma kivételesen a salátához választottuk, nem pedig fordítva. A főfogás kiválasztásánál és elkészítésénél különös gondot fordítottunk arra, hogy hosszas főzési idő alatt elpusztítsuk a gyilkos kórokozókat, így biztosíthatjuk vendégeinket, hogy az általunk ma kínált étel garantáltan mentes az EHEC-baktériumtól!

 
Ecetes uborkasaláta
 
Orbán Viktor a minap kijelentette, hogy „férfiemberek módjára” rendezik majd vitás kérdéseiket a rendvédelmi szakszervezetekkel. Ez mindjárt felveti a kérdést, vajon hogyan rendezi a miniszterelnök férfiemberek módjára a vitás kérdéseket, ha a rendvédelmi szakszervezetek bármely képviselője nő? Esetleg vele nem rendezi a vitás kérdéseket? Vagy Orbán Viktor eleve feltételezi, hogy a rendvédelmi szakszervezetek képviselője nem lehet nő? Ez azonban ellentmondana az Alaptörvény (korábban Alkotmány – a szerk.), XV. cikkének (3) bekezdésével, miszerint „A nők és a férfiak egyenjogúak”. 
 
Kirántott kard petrezselymes újburgonyával
 
A rendvédelmi dolgozók az ígéretek szerint ma találkoznak a miniszterelnökkel, hogy megvitassák a kedvezményes nyugdíjkorhatár visszamenőleges hatályú eltörlését. Ha lesz megállapodás, nyilván visszakerül a kard a hüvelybe (ha bárki erotikus üzenetet vélne felfedezni eme mondatban, ott a hiba a közvetítő vonalban, vagy a fogadónál van – a szerk.), és marad a petrezselymes újburgonya.
 
Ha nem, akkor jöhet a sztrájk, a demonstráció … tovább nem folytatnám a sort, elvégre nem vagyunk holmi dél-amerikai banánköztársaság, de ha azok lennénk is, a mai étlapunkon nem szerepel déli gyümölcs.
 
Tételezzük fel, hogy kirántják a „kardot”, és a rendvédelmi dolgozók az utcára vonulnak tüntetni. Ki biztosítja a rendvédelmet? Mert ugyebár azt nem feltételezhetjük, hogy épp a rendvédelmi dolgozók tüntetésén ne legyen rend.
 
Az egyik kézenfekvő megoldás, hogy a rendvédelmi dolgozók kijelölnek adott számú rendvédelmi dolgozót, akik a tüntetés biztonságát garantálják (az egyszerűség kedvéért most nem foglalkozzunk ennek mikéntjével, a rendvédelmi dolgozók, akik férfiemberek, bizonyára megtalálják a módját). Ám ez egyben azt is jelentené, hogy a tüntető rendvédelmi dolgozók önmaguktól sem tudják megvédeni a rendet, nemhogy mástól, hiszen külön stábot kell kijelölniük önmagukon kívül, aki vigyázza a rendet. Ergo, a tüntető rendvédelmi dolgozók nem is tekinthetők többé rendvédelmi dolgozóknak, csak azok, akik a rendvédelmi dolgozók felhatalmazásával védték a rendet a rendvédelmi dolgozóktól. Viszont a felhatalmazás a tüntető, ámde rendvédelmi dolgozónak nem tekinthető rendvédelmi dolgozóktól érkezett, ezért a felhatalmazásuk érvénytelen.
 
A másik lehetőség, ha úgy döntenek, minden rendvédelmi dolgozó békésen tüntet, anélkül, hogy bárki vigyázná a rendet. Ekkor viszont felmerül, vajon mi szükség van a rendvédelmi dolgozókra egyáltalán? Na, de kérem, mondhatja erre bárki, ezek mégiscsak rendvédelmi dolgozók! Ez a védekezés azonban  Alaptörvény XV. cikkének (1) bekezdésével mond ellent, miszerint „a törvény előtt mindenki egyenlő”. Azaz, ha a rendvédelmi dolgozók tüntethetnek úgy, hogy a tüntetés rendjét senki sem vigyázza, akkor bármely magyar állampolgár is tüntethet így. Ily módon pedig okafogyottá válik a rendvédelmi dolgozók intézménye.
 
Legalábbis tüntetések esetén. Tűzesetre, utcai zavargásokra, betörésre, börtönlázadásra és egyéb bűncselekményekre természetesen nem igazak a fenti fejtegetések.
 
 
hSm

 

Szólj hozzá

orbán férfi nők alkotmány alaptörvény rendvédelmi