2011. júl 03.

Zeneajánló: Segítség felnőttem!

írta: dVn
Zeneajánló: Segítség felnőttem!

A hétvégén, egyik közeli rokonom gyermeke révén látogatást tettem egy gyerekkórházban. A  kórházlátogatás - kivált a magyar egészségügy áldatlan állapotából kiindulva - már önmagában is megviselő élmény tud lenni. De amikor az ember piciny gyerekeket lát infúzióval a kezében, vagy hallja zokogni maga mellett a fájdalmas beavatkozásra váró kisfiút, vagy látja a csontvékonyra soványodott csecsemőt, akit a nővérek szerint senki sem látogat, elszorul a szíve és legszívesebben elővenne egy varázspálcát, amellyel egyszersmind megszűntethetné e gyermekek összes fájdalmát. 

Varázspálcám nem lévén, a következő dalt ajánlom minden beteg kisgyermeknek a mielőbbi jobbulás reményében, aggódó szüleiknek pedig megnyugtatásképpen!
 
A dal, azaz inkább a jelenet, Tom Hanks első igazi átütő sikerfilmjéből, a „Segítség felnőttem”-ből való, amelyben a főhős Joshnak elege lesz a gyereklétből és azt kívánja, hadd legyen inkább felnőtt. Miután egy varázslónak köszönhetően ez a vágya másnap reggel valóra is válik, hamarosan szembesülnie kell a felnőtt lét megannyi kihívásával.
 
Előtte azonban még elvetődik a McMillan játékgyár márkaboltjába, ahol összefut a játékgyár főfőnökével, akivel …
 
 
 
 
Július 4-e, a Függetlenség Napjának előestéjén Tom Hanksről még egy érdekesség: ükapja Thomas Hanks az Amerikai Egyesült Államok 16. elnökének, Abraham Lincolnnak a harmad-unokatestvére volt.

 

KmV

Szólj hozzá

gyerek felnőtt lincoln hanks