2011. júl 06.

Súúúhanterz: Schmitt Pál Snoop Doggal rittyent

írta: dVn
Súúúhanterz: Schmitt Pál Snoop Doggal rittyent

Ma reggel felhívott minket Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője és személyes találkozóra invitált minket, a Súúúhanterz rovat szerkesztőit. Nem árulta el mit akar tőlünk, csak annyit közölt, hogy az ügy rendkívül bizalmas természetű, és nem tűr halasztást. Ettől persze mi egyből lefostuk a lábunkat, hogy Kamondi Vilmos szavaival éljek, elvégre mostanában nem végzik túl jól a magukat bizalmas természetű ügyekbe ártók. De mit volt mit tennünk, ha valaki Súúúhenterekért kiált, nekünk ott a helyünk.

 
Kiss Norbert irodájában, miután azt egy rovarirtó brigád gyorsan megszabadította a poloskáktól, megtudtuk, hogy a Volt Fesztivál sikerén felbuzdulva holnap, azaz július 7-én a Balaton Soundra látogat Schmitt Pál köztársasági elnök úr, aki a Heti Válasz borfesztivál és a Mol Fúrótorony meglátogatása mellett, gyors helyesírás ellenőrzést végez majd a Heineken Festbook-ban, hogy végül a napfénypontjaként Snoop Doggy Doggal rittyentsen egyet a Heineken Nagyszínpadon.
 
Kissé értetlenül néztünk Kiss Norbertre a rittyentés hallatán, mert nem tudtuk elképzelni, vajon mit rittyent a köztársasági elnök úr a nagyszínpadon, amikor rittyenteni tudomásunk szerint a konyhában szoktak, mondjuk tojásrántottát. Megtudtuk azonban, hogy Schmitt Pál a magyar fiatalok felé áradó amerikanizmust ellensúlyozandó csikós ostorral fog rittyenteni Snoop Doggy Dogg rappelése közben.
 
Ez nagyszerű, mondtuk lelkesen (ki tudja, mennyire sikerült a poloskátlanítás – a szerk.), de még mindig nem értettük, mi dolgunk lenne itt nekünk Súúúhantereknek.
 
- Az a helyzet – súgta nekünk egészen közel hajolva hozzánk Kiss Norbert -, hogy a köztársasági elnök úr a tanácsomat kérte.
 
- A tanácsát? – kérdeztük mi, szájtátva.
 
- Igen, mert Orbán Viktort nem tudta elérni, és ebből kifolyólag nem tudja eldönteni milyen cipőt vegyen fel a rendezvényre ebben a mostani elég viszontagságos politikai légkörben.
 
- Aha – mondtuk fotóskollégámmal együtt.
 
- Namármost, én nyomon követtem a maguk tudósításait, és úgy gondolom, keresve sem találhatnék szakavatottabb embereket ehhez. Biztos vagyok benne, hogy maguk olyan cipőviseletet fognak ajánlani a köztársasági elnök úrnak, amelyet a balliberális média legmegátalkodottabb összeesküvés elmélet gyártói sem tudnak kikezdeni.
 
- Ez igazán megtisztelő – mondtuk mi, persze lövésünk sem volt arról, mi a fenét javasolunk majd. – Jó lesz, ha ma éjfélig felrakjuk a soron következő Súúúhanterzbe javaslatainkat?
 
- Nem lehetne inkább egy privát e-mailben? Nem szeretném, ha nagy dobra vernénk ezt a dolgot.
 
- Nem kell aggódnia, alig olvassák az oldalunkat, egyébiránt meg nem hiányzik nekünk, hogy egy esetlegesen az e-mailünkben megbújó kósza féregvírus miatt kiszálljon hozzánk az NBH, mert azt hiszik, meg akarjuk hackelni a Köztársasági Hivatal számítógépeit.
 
Ez úgy látszik nyomós érvnek bizonyult, ezért beleegyezett.
 
Visszatérve a szerkesztőségbe, lázasan kutakodtunk a neten, a facebookon, a blogoszférában, hátha sikerül ihletet meríteni. Első körben persze a legautentikusabb helyen, a fesztivál hivatalos oldalán próbáltunk meg tippeket szerezni. Herczeg Zoli divattervező tanácsait megfogadva elsőként a strandpapucsok között kutakodtunk. Rá is akadtunk egy fantasztikus kínai modellre, amely két színben is kapható, így remekül passzol Schmitt Pál személyiségéhez. Ráadásul tovább erősíti a most már megbonthatatlannak látszó magyar-kínai barátságot. Ergo: Orbán Viktornak sem lehet kifogása ellene.
 
 
 
Rittyenteni azonban semmiképp sem ajánljuk, elvégre ki látott már magyar embert papucsban rittyenteni. Ráadásul az ATV Újságíróklubjában drága jó Bolgár úr, Mészáros Tamás és Avar „szóljatok a köpcösnek” István is azon vekengtek, mit fog majd szólni az Amerikai Egyesült Államok a mi Viktorunk kínai flörtjeihez, ezért azt javasoljuk, hogy Snoop Doggy Doggal már ebben lépjen fel.
 
 
 
Az est hátralévő részében pedig mi mást ajánlhatnánk, mint egy igazán trendi, mégis magyar viseletet, a Tisza cipő egyik legújabb Astoria modelljét. Ezzel egyszersmind üzenve a múltját felvállalni képtelen magyar baloldalnak, lám, van, aki nem szégyelli, hogy annak idején az átkosban az Astoria Szálló igazgatója volt.
 
Mi több, ahogyan azt a Tisza szlogenje is hirdeti, ezzel végképp nyomot hagyhat maga után a világban.
 
 
 
 
Bízunk benne, hogy segítségére lehettünk a köztársasági elnök úr alkalomhoz illő megjelenésében. Viszontlátásra a Balaton Soundon!
 
 
FgP
Szólj hozzá

kína amerika tisza schmitt snoop