2011. júl 17.

Súúúhanterz: Fogyasztás kommandóval a gazdasági növekedésért

írta: dVn
Súúúhanterz: Fogyasztás kommandóval a gazdasági növekedésért

A hétvégét a Balaton partján töltöttük, hogy levezessük a hétköznapok feszültségét, és az egyre nagyobb nyomást, amely az Elvarázsolt Kastélyra nehezedik népszerűségének fokozatos emelkedésével. Mivel már untuk a naptejet, meg a pancsolást, úgy gondoltuk, valami férfiasabb foglalatosság után nézünk. Ezért aztán ellátogattunk az egyik közeli paintball pályára. Arról most inkább nem ejtenék szót, hogy a bemelegítésnek szánt golyósorozat garantáltan nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott. Sokkal inkább arról, hogy a véletlennek köszönhetően, milyen titkos eligazításra keveredtünk.

Az újabb golyósorozatoktól menekülve fotós kollégámmal egyetemben egyre mélyebbre merészkedtünk az akadálypályát övező erdőben - igaz, közben egy drótkerítést is átvágtunk -, amikor egy tisztáshoz közeledve ismerős hang ütötte meg fülünket. Látni ugyan még semmit sem láttunk, de a hang egyértelműen Rogán Antalé, a FIDESZ törvényalkotói manufaktúrájának oszlopos tagjáé volt.
 
Laposkúszásban közelebb merészkedtünk, gyorsan visszavedlettünk súúúhanterekké, előkaptuk kép és hangrögzítő apareiljünket és igyekeztünk kifürkészni, mi történik, hogy arról mihamarabb tudósíthassuk látogatóinkat.
 
 
Rogán Antal egy emelvény mögül szónokolt több száz egyenruhásnak, a tőle megszokott magabiztossággal és hithű elszántsággal.
 
- Nemrég tudomásunkra jutott, hogy a hálátlan magyar állampolgárok, akiknek a FIDESZ kormány az adócsökkentések eredményeként havonta több tízezer, esetleg százezer forintot hagyott a zsebében, a nemzeti együttműködés rendszerében vállalt kötelezettségeiket felrúgva nem költik el azt. Ezzel jelentősen hátráltatják a belső fogyasztás és a GDP tervezett növekedését, megakadályozva költségvetési tervszámaink maradéktalan megvalósulását. Úgy gondoljuk és személyesen én is úgy gondolom, ez így nem mehet tovább. Egyszer és mindenkorra meg kell értetni az állampolgárokkal, hogy amit a magyar államtól, ez esetben a FIDESZ kormánytól kapnak, az nem végérvényesen az övék. Az adócsökkentés eredményeként náluk maradt forintokat nem rakhatják önkényesen a vánkosukba, nem hordozgathatják Harpagonként a ládájukban és még csak nem is fektethetik részvényekbe vagy kötvényekbe a saját fejük után. Nem volt elég a magánnyugdíj pénztárak államosítása, honfitársaink úgy tűnik nem értik, mi is az a New Deal (ejtsd: nyúdíl – a szerk).
 
Hidegzuhanyként értek minket a fenti szavak, ami jól is esett ebben az irdatlan hőségben, de a folytatás után már kezdett hiányozni a lódenkabát is.
 
Rogán Antal elmondta, hogy miután a bérkommandónak köszönhetően hamarosan mindenki magasabb nettó jövedelemmel rendelkezik, mint az elmúlt évben (értsd: jobban él, mint négy éve – a szerk.), a kormányzati célok megvalósulása érdekében ideje bevetni a fogyasztás kommandót. A fogyasztás kommandó feladata pedig nem kevesebb, mint fogyasztásra bírni a túlságosan fukar magyar állampolgárokat, akik elhitték a Média Markt reklámjának, hogy „hülye azért nem vagyok”.
 
A fogyasztás kommandósok mindenütt jelen lesznek. A hipermarketekben, szupermarketekben, bevásárlóközpontokban, a strandok büféiben, a kocsmákban, de még a Duna korzón és a topless bárokban is. A kommandósok természetesen nem alkalmaznak testi erőszakot – fegyvereik sem lesznek valódiak, csupán a pszichológiai elrettentés céljából használják majd őket. A kommandósok csupán felhívják a vásárlók figyelmét a pénztáraknál állva, hogy a boltban még rengeteg áruféleség van, ha esetleg elfelejtettek volna valamit, menjenek csak vissza és tegyék a kosarukba bátran. Ha a vásárló nem értene elsőre a szép szóból, az álfegyver csövét nyugodtan magasabbra lehet emelni, végső esetben egy elpukkasztott rágógumi csattanásával lehet nyomatékot adni a figyelmeztetésnek.
 
Az egyik kommandós kérdésére, miszerint mi van, ha valamelyik öntudatos állampolgár feljelenti a Gergényi hagyományokhoz híven azonosító nélkül szolgálatot teljesítő kommandósokat, a szabad választáshoz vásárláshoz való jog megsértése, vagy jogtalan kényszerítő eszköz alkalmazása miatt, Rogán mosolyogva így válaszolt.
 
- A jövő héten Kósa Lajos barátommal törvénytervezetet nyújtunk be, amelyben teljes intézkedési jogkörrel ruházzuk fel a fogyasztás kommandósokat. A törvény ugyan legjobb szándékaink ellenére is csak augusztus végére kerül kihirdetésre, de mint azt már megszokhattuk, visszamenőleges hatállyal fog életbe lépni.
 
Egy másik kommandós az irányú kérdésére, hogy vajon a jogegyenlőség nevében, ezen intézkedéseket FIDESZ-es országgyűlési és önkormányzati képviselőkkel, kormánytagokkal és polgármesterekkel szemben is foganatosíthatják-e, Rogán így felelt:
 
- Természetesen a törvény mindenkire egyformán vonatkozik. A FIDESZ nem engedheti meg magának, hogy bármely politikusa jogtalan előnyöket élvezzen hazánk többi állampolgárával szemben. Mindazonáltal mindannyian kapnak majd egy listát arról a néhány személyről, akiket azért nem ajánlatos a fogyasztás kommandósoknak zavarni, mert épp a nemzet felemelkedésén dolgoznak. Ők különben is egytől egyig fedhetetlen személyek és igyekszenek minden keservesen összekuporgatott adóforintot maradéktalanul elkölteni.
 
A súúúhenterz rovat természetesen tiszteletben tartja az adatkezelésre vonatkozó szabályokat, ezért nem próbáltuk megtudni, kik is szerepelnek ezen a bizonyos listán és óva intünk bárkit attól, hogy ez iránt kémkedjen. Eheyett azt tanácsoljuk, hogy tudatosan vásároljanak és mindig jó előre készüljenek egy „elfeledett” árucikkel, amiért majd a fogyasztás kommandósok megjelenése esetén spontán módon visszarohanhatnak.
 
 
FgP
Szólj hozzá

fogyasztás gdp rogán bérkommandó