2011. dec 31.

Súúúhanterz: Miben buliznak politikusaink idén szilveszterkor?

írta: dVn
Súúúhanterz: Miben buliznak politikusaink idén szilveszterkor?

Miután politikusaink még karácsonykor sem hagytak nekünk békét és már készülőben van az utószilveszteri perpatvar is az operaház előtt, mi Súúúhanterek arra voltunk kíváncsiak, miben buliznak országunk vezető politikusai szilveszterkor.

 

 

 

Elsőként az LMP frakcióvezetőjét, Schiffer Andrást kerestük fel, hogy megkérdezzük, milyen cipőben bulizik majd idén szilveszterkor?

Schiffer András: A kormány alkotmányos puccsa után, az ország történelmének egyik legsúlyosabb gazdasági válságának közepette, amikor a szabadság legelszántabb élharcosai most is éhségsztrájkolnak a Kunigunda utcában, nem hinném, hogy bárkinek is bulizni támadhatna kedve szilveszterkor. De ha mégis bulizni mennék, akkor sem árulnám el senkinek milyen cipőt húzok, mert attól tartanék, hogy Gyurcsány Ferenc is ugyanabban jelenne meg, ráadásul abban a buliban, ahová meg sem hívták. A végén még le is hányna valakit, csak hogy közbotrányokozásért ismét elvitethesse magát a rendőrökkel.

Az MSZP-re sokan még mindig úgy tekintenek, mint valami nyugdíjas klubra, ahol a táncparketten Kovács Laci bácsi rángatja Lendvai Ildikót Aradszky László zenéjére. De vajon miben bulizik az új nemzedék képviselője, a pártelnök, Mesterházy Attila?

Mesterházy Attila: Először is visszautasítom a gondolatát is annak, hogy az MSZP-t a nyugdíjasok pártjának titulálja bárki. Mi vagyunk a magyar politikai élet legfiatalosabb pártja, akiknek már Gyurcsány Ferenc is lejárt lemez. Éppen ezért jómagam is a legújabb divatnak megfelelő cipőt húzok majd szilveszterkor. Annak érdekében, hogy az én lábamon feszüljön a legtrendibb lábbeli, közvetlenül a buliba indulás előtt fogom kinézni magamnak a legtöbb lájkot kapott modellt és azt veszem majd fel.

Mindezek után Gyurcsány Ferencet is megkerestük, hogy megtudhassuk, mit szól ellenzéki társai masszív elhatárolódásához és vajon miben bulizna szívesen a táncparkett egykori ördöge.

Gyurcsány Ferenc: Úgy gondolom, az országnak azzal tennénk a legjobbat, ha a három demokratikus ellenzéki párt végre nem egymással rivalizálna, hanem együtt lépne fel Orbán önkényuralmi rendszerével szemben. Ezért mindannyian ugyanabban a cipőben kellene, hogy megjelenjünk, akármilyen buliról is legyen szó. Számít az bármit is, hogy kinek az ötlete volt, vagy ki vette fel elsőnek?

Ha van valaki, akitől még Gyurcsány Ferencnél is többen határolódnak el, akkor az Vona Gábor, aki valamilyen rejtélyes oknál fogva egész évben sikeresen elkerülte a Súúúhanterek célkeresztjét. De vajon bulizik-e egyáltalán a Jobbik vezére elnöke, és ha igen, miben?

Vona Gábor: Bár a balliberális sajtó szeretné úgy beállítani, mintha én csak gárdarendezvényeken tudnék megjelenni, elárulhatom, alkalomadtán, magyar emberek társaságában én is szoktam bulizni, sőt, két pohár bor után egész jól táncolok.

A bulikban sem szkítacsizmában vagy Martens bakancsban szoktam megjelenni, és idén szilveszterkor sem ilyen viseletet választok majd. Természetesen, amíg a magyar nemzet egyik fele továbbra is a határainkon túl kénytelen elviselni idegen hatalmak rabigáját, addig én is csak félcipőben tudok igaz hittel, tisztességgel és becsülettel bulizni.

Az ellenzéki politikusok után ideje volt megkérdeznünk oly sokat támadott miniszterelnökünket, hogy vajon ő miben bulizik szilveszterkor.

Orbán Viktor: Tudják, Súúúhanter urak, én nagyon szerencsés helyzetben vagyok, már ami a lábbeli választását illeti. Nekem ugyanis rengetegen próbálnak tanácsot adni arra nézve, hogy mit vegyek fel, illetve leginkább arra, hogy mit ne. Ma például Barroso úrtól és Clinton asszonytól is kaptam divattanácsokat a szilveszteri bulit illetően, amit magyar emberhez méltón, illedelmesen megköszöntem, de egyúttal közöltem velük, hogy én Magyarország miniszterelnöke vagyok, ezért olyan cipőt fogok felvenni, ami a magyar nép, a magyar emberek érdeke szempontjából a legelőnyösebb.

És mi lenne az?

Orbán Viktor: Amikor mindenki azon sajnálkozik, hogy néhány jelentéktelen hitelminősítő bóvli kategóriába sorolt minket, mi mással üzenhetnénk hatásosabban a világnak, mint egy argentin tangóval, ezért természetesen tangó cipőt fogok húzni.

Argentin tangó? Nem fél attól, hogy erről mindenkinek beugrik majd az argentin válság, amellyel beismerné a gazdaságpolitikája teljes kudarcát? Ráadásul táptalajt adna egy dél-amerikai banánköztársaság diktatórikus berendezkedésével való összehasonlításra.

Orbán Viktor: Szeretnék én olyan gazdaságpolitikai kudarcot, mint ami mostanság Argentínát jellemzi! Kevesebb, mint egy évtized alatt másfél millió új munkahelyet teremtettek, a GDP-jük 2010-ben 7,5%-kal növekedett és az elkövetkezendő években kilencmilliárd dollár értékű adósságot törlesztenek majd. Igaz, ott is bírálják a sajtótörvényt, de hát kit érdekel egyáltalán a sajtótörvény, ha Lionel Messi focizik a válogatott színeiben.

Mi mást is kívánhatnánk ezek után miniszterelnökünknek, mint jó tangózást, magunknak pedig az argentinokéhoz hasonló újjászületést, de ha mást nem, legalább egy Lionel Messit.

Megköszönve látogatóink egész éves támogatását, eme cikkünkel szeretnék Boldog Újévet kívánni az Elvarázsolt Kastély szerkesztősége nevében!

FgP
 

Szólj hozzá

orbán gyurcsány szilveszter vona mesterházy schiffer