2012. jan 16.

Új külsővel ...

írta: dVn
Új külsővel ...

Mivel untuk már a mindenkit lehangoló fekete oldalakat, és mert amúgy is sokan panaszkodtak rá, hogy oldalunkat rendkívül fárasztó olvasni, még az elmúlt évben úgy döntöttünk, meglepjük magunkat és kedves látogatóinkat valami új külsővel az új alaptörvény életbe lépésének tiszteletére. Mivel az Elvarázsolt Kastély ad a demokrácia, a szabad piacgazdaság, no meg az átláthatóság látszatára, a feladatra természetesen pályázatot írtunk ki.

Mivel Kamondi Vilmos öccse, Kamondi Kázmér épp a tender kiírásának idején kezdett el dolgozni egy olyan vállalkozásnál, amelyik nemrég vette fel tevékenységi körébe a webfejlesztést is (bár ilyen tevékenységet még sohasem csináltak - a szerk.), szerettük volna kicsit megtámogatni a fiút, ha másért nem, hát azért, hogy az elvárt béremelését kompenzálni tudjuk. Tanulva a közbeszerzések hagyományaiból ezért úgy írtuk ki a pályázatot, hogy azon csakis Kamondi Kázmér új munkáltatója nyerhessen.

Sajnos minden igyekezetünk ellenére így is hiba csúszott a számításba, mert hiába írtuk elő, hogy a pályázaton csak olyan cégek vehetnek részt, akiknek elmúlt három évi nettó árbevétele átlagosan évi 333,333,333, azaz háromszázharminchárommillióháromszáz-hamrincháromezerháromszázharminchárom forint, az elmúlt három évi foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 33,33 fő, a véletlen egy másik jelentkezőt is besodort az ablakon, akik ráadásul már több száz weboldalt helyrepofoztak kívül-belül. Ráadásul lényegesen kedvezőbb feltételekkel vállalták a munkát, mivel nem tudtak arról, hogy az ajánlati ár 20%-át vissza kellene „pörgetni” a bíráló bizottság meghívott szakértőinek.

Mit volt mit tennünk, kénytelenek voltunk súgni Kamondi Kázmérék cégének, hogy bizony lejjebb kéne menni az árban és fel kéne mutatni valami tapasztalatot webdesign fejlesztés terén. Mivel rutinos indulók közbeszerzési pályázatokon, nem estek kétségbe, jelezték, hogy szívesen adnak új ajánlatot, amelyben pótolják hiányosságaikat és átgondolják áraikat. Ahhoz azonban, hogy ezt befogadhassuk, természetesen meg kellett semmisítenünk a pályázat első fordulójának eredményét, amit formai okokra hivatkozva meg is tettünk, majd új eljárást írtunk ki.

Kamondi Kázmérék cége gyorsan lelopott hát néhány webdesign tervezetet bolgár webfejlesztő cégek honlapjáról - elvégre ki a fene nézeget bolgár weboldalakat és blogokat - és a korábbi ajánlatuknál 20,000001%-kal olcsóbb áron vállalták el a feladatot.

Az eljárások elhúzódása miatt az eredetileg tervezett határidő után néhány héttel, de szerencsére még születésnapunk előtt elkészültek a munkával, ezért ha az új alkotmány előtti tisztelgéshez nem is, de az Elvarázsolt Kastély egyéves szülinapi ajándékának éppen megfelelő!

Bízunk benne, hogy minden látogatónk örömét leli majd új külsőnkben, és ha lehet, még az eddiginél is szívesebben látogatják majd oldalunkat!


FgP
 

Szólj hozzá

pályázat lopás alkotmány webdesign külső