2012. feb 26.

Fogorvost az oroszlán barlangjába

írta: dVn
Fogorvost az oroszlán barlangjába

Az elmúlt másfél hétben csapások sora sújtotta az Elvarázsolt Kastélyt és most már elmondhatom, kérdésessé vált fennmaradásunk is. Miközben a szerkesztőség munkatársaival együtt vért verejtéket nem kímélve munkálkodtunk, hogy a kastély látogatóinak folyamatos szórakoztatását biztosítsuk, Európa és a világ összefogott ellenünk és mindent elkövetett annak érdekében, hogy ellehetetlenítsen bennünket.


oroszlan.jpg
Nyílt levél:

Miután megjelent Anti-Valentin napi köszöntőnk, nyílt levelet kaptunk a Nemzetközi Valentin Nap Bizottságtól, melyben mélységesen elítélik szerkesztőségünket, amiért gúnyt űztünk a szerelmesek világszerte szentként tisztelt ünnepéből és cinikus hangvételű írásunkkal a szerelem intézménye ellen hangoltuk fiatalok százait, ezreit, sőt millióit. A levél megállapítása szerint cikkünk arra buzdítja a felnövekvő generációkat, hogy tagadják meg szerelmüket és a szerelemre, mint kukába való hulladékra tekintsenek. A levél felhívja a figyelmet arra, hogy meggondolatlan írásunknak köszönhetően a fiatalok nem akarnak majd többé szerelmesek lenni, ezzel elősegítjük az amúgy is egyre fogyatkozó párkapcsolatok ellehetetlenülését, mely közvetve a gyermekvállalási kedv csökkenését, hosszútávon pedig az emberiség kihalását vonja magával. Ezért a bizottság arra kötelezett bennünket, hogy haladéktalanul vonjuk vissza írásunkat és törüljük azt mind az oldalról, mind a Facebook és Twitter oldalainkról, továbbá azokról az oldalakról is, ahová trackbackelés révén felkerült. Ellenkező esetben szankciók százait helyezte kilátásba, bár megnevezni egyet sem nevezett meg.

Mivel a cikket szerkesztőségünk szentfazeka, Csicsó Ferenc jegyezte, aki hat gyermek apja és idestova két évtizede boldog házasságban él, és akinél a szerelemnek illetve a párkapcsolatoknak elkötelezettebb hívét nem találnánk széles e hazában, arra készültünk, hogy válaszlevélben reagálunk a nyilvánvalóan alaptalan rágalmakra, mely csakis a mi unortodox Valentin nap szemléletünk félreértése lehet.

Igen ám, csakhogy a nyílt levéllel szinte egyidejűleg felhívott minket Internet szolgáltatónk, hogy bár nem ért egyet a Bizottság levelével és az abban foglaltakkal, saját jó hírnevének védelmében kénytelen felfüggeszteni internet hozzáférésünket, amíg megnyugtatóan nem rendezzük viszonyunkat. Még fel sem ocsúdtunk a megdöbbenéstől, megjelent nálunk az áramszolgáltató embere is és közölte, hogy a bár fenntartással fogadták a Bizottság álláspontját, kénytelenek szüneteltetni irányunkban az áramszolgáltatást, mert ellenkező esetben fennállna a cinkosság veszélye, amelyet ők természetesen nem engedhetnek meg maguknak.

Mindez nem volt elég, felhívott Szijjártó Péter asszisztense és közölte velem, hogy bár elviekben egyetértenek írásunkkal, ebben a feszült politikai időszakban, amikor az Európai Bizottság szemében amúgy is mi jelentjük az egyetlen szálkát, nem támogathatják szerkesztőségünk munkáját mindaddig, amíg nem teszünk eleget a Nemzetközi Valentin Nap Bizottság elvárásainak. Ez azt jelenti, hogy vissza kell vonniuk a részünkre nyújtott támogatásokat, beleértve az irodabérleti díj átvállalását, és a szerkesztőségünknek adományozott számítógépeket is rövidesen elszállítják.

Mi jöhet még ezután, kérdeztük magunktól? Másnap levelet kaptunk a 777 Vármegye Központi Bíróságától, amelyben alperesként idéznek meg minket a MrX örökösei által benyújtott kereset alapján. Szerkesztőségünktől nem kevesebb, mint 7, azaz hetes millió aranyat követelnek, amiért Vajnágh Domokos, szerkesztőségünk egyszemélyi alapítója és kiötlője nem akadályozta meg, hogy MrX szelleme bejusson a felgyújtásra ítélt Elvarázsolt Kastélyba, és ott porrá égjen. Igazából 7,777,777 hetesmillióhetesszáz-hetvenhetesezerhetesszázhetvenhét aranyat követeltek volna, de mivel MrX porrá égett, az elhamvasztásának költségeit levonták a kárpótlás összegéből. Nem kérdéses, hogy egy ilyen per elvesztése végképp megpecsételte volna az Elvarázsolt Kastély már így is bizonytalan sorsát.

Végigjártam az összes létező fórumot Hencidától Boncidáig, és mindenütt hangsúlyoztam, hogy az Elvarázsolt Kastély életben maradása érdekében kész vagyok akár az oroszlán barlangjába is bemenni. Ennek bizonyítása érdekében audienciát kértem a Nemzetközi Valentin Nap Bizottságtól, hogy személyesen tisztázhassam velük a közöttünk fennálló félreértést. Persze eszem ágában sem volt visszavonni a már megjelent cikket, vagy bármilyen meggondolatlan ígéretet tenni, főleg olyat nem, amit aztán be is tartunk, elvégre hogyan néznénk választóink olvasóink szemébe, ha néhány kellemetlenkedő bürokrata kedvéért lemondanánk a szerkesztői szabadságról és úgy táncolnánk, ahogyan a Bizottság fütyül.

Először azonban időpontot sem akartak adni, mondván, nincs miről tárgyalniuk addig, amíg nem látják minimális szándékunkat sem arra nézve, hogy visszavonjuk az ominózus cikket. Közben olvasói levelek százai, ezrei, százezrei követelték az Elvarázsolt Kastély újraindítását, rajongóink pedig békemenetet és békekoncertet szerveztek annak érdekében, hogy jobb belátásra bírják a bizottságot. De úgy tűnt, a becslések szerint félmilliós tömeg is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a Bizottság megenyhüljön.

Már-már reményünket vesztettük az Elvarázsolt Kastély újjáélesztését illetően, amikor legnagyobb meglepetésünkre tegnap megállt szerkesztőségünk előtt a nagy fekete autó, hogy elvigyen az oroszlán barlangjába. Nem tudtam mire vélni a dolgot, de mit volt mit tennem, az Elvarázsolt Kastély és hűséges látogatóink érdekében vállalnom kellett a kockázatot.

Arra számítottam, hogy amint belépek a barlangba, az oroszlán leüvölti fejemről az összes hajam, pedig reggel nagyon sokáig fésülgettem, hogy szépen álljon a frizurám, ha netalán tán összefutok a Blikk fotóriporterével. Oroszlán helyett azonban csak egy félig rágott gumicsontot találtam. Tanácstalanul tébláboltam a hűvös barlangban, amikor hüppögés és sírás hangjára lettem figyelmes. Elindultam a hang irányába, és a barlang egyik eldugott zugában rábukkantam az oroszlánra, aki fejét mancsai közé temetve sírdogált. Mit sírdogált, zokogott, akár egy kisgyerek.

Te jó ég, gondoltam magamban. Ennyire lesújtotta volna az az ártatlan cikk a Valentin nap kapcsán, vagy egyszerűen rádöbbent, hogy rajtunk kívül még tucatnyi blog és internet oldal ekézte az ünnepet?

Az oroszlánt azonban már egyáltalán nem érdekelte cikkünk, sőt az egész nyomorult Valentin nap sem.
- Fáááj a fooogam – bömbölte az oroszlán és egy hatalmas könnycsepp gördült végig a bajuszán.
- Hát az bizony szar dolog lehet – mondtam én, és igyekeztem a lehető leginkább együtt érző tekintetet magamra erőltetni. – De szerencse, hogy engem hívott, mert mi magyarok híresek vagyunk a fogorvosainkról.
- Jaaaj, de jóóó! Éppen ebben bíztam – bömbölte tovább az oroszlán és egészen beleremegett a fájdalomba.
- Szívesen segítenék, de sajnos jelen pillanatban rengeteg akadály gátolja fogorvosainkat abban, hogy tudásuk legjavát az Ön gyógyulására fordítsa – mondtam én.
- Miféééle akadáááályokat? – kérdezte az oroszlán elkeseredett ábrázattal.

Nekiláttam felolvasni a Bizottság nekünk címzett levelét és a nyomában ránk zúduló hadjárat eredményeit az internet szolgáltatótól kezdve MrX örököseinek peréig.
- Megoldjuuuk! Mindent megolduuunk! – üvöltötte az oroszlán és két mancsát összetéve rimánkodott tovább. – Ígérjük, hogy soha többé nem bántjuk magukat, és annyit cikkezhetnek az Anti-Valentin napról, amennyit akarnak, és közbenjárunk, hogy mindazok, akik elfordultak Önöktől, most segítsék ténykedésüket.
- Hajlandó lenne mindezt írásban is garantálni? – kérdeztem. – Nem mintha nem bíznánk meg a szavában, de tudja, mégis…

Az oroszlán vett egy mély levegőt és néhány pillanatig mérlegelni kezdte, vajon milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat a velünk való kiegyezés, de ekkor újabb fájdalom hullám tört rá és a remegés újfent végigfutott a testén.
- Persze, persze, aláááírok mindent, csak hozza már azokat a fooogorvosokat, mert nem bírom a fááájdalmat! Nem bííírom! – mondta az oroszlán.

A Nemzetközi Valentin Nap Bizottság tehát ugyanolyan gyorsan visszavonta saját nyílt levelét, mint ahogyan megírta, s egyúttal értesített minden ellenünk fellépő céget és szervezetet, hogy azonnal szüntesse be az ellenünk meghirdetett embargót és korlátozó intézkedéseket. Sőt, felszólította MrX örököseit, hogy azonnal álljanak el az ellenünk indított per folytatásától. A Bizottságnak ugyanis tudomása van arról, hogy az örökösök egyik tagja az ecseri piacon vásárolt nyelvvizsga útján jutott jogi diplomához, sőt az is, hogy azt a jogi diplomát egy korábbi bolgár hallgató diplomamunkájáról másolta, és amennyiben az örökösök nem állnak el a pertől, kénytelenek lesznek ezt az információt az igazságszolgáltatás tudtára adni.

Ma reggel, dacára annak, hogy vasárnap van, felhívott minket az internetszolgáltató, az áramszolgáltató, a vízszolgáltató, sőt a távhőszolgáltató is, bár távhőszolgáltatást sosem vettünk igénybe, és Szijjártó Péter személyesen, hogy valamennyien elnézést kérjenek mindazon az adminisztrációs tévedésért, amelynek révén szerkesztőségünk munkáját indokolatlanul nehezítették. Mindannyian biztosítottak minket arról, hogy a jövőben hasonló incidens nem fordulhat elő és megkértek, hogy amennyiben bármi problémánk lenne, csak forduljak hozzájuk bizalommal.

Ezen kívül felhívott minket a MrX örököseit képviselő ügyvéd, és közölte, a felperesek hajlandóak lemondani a teljes kártérítési összegről, amennyiben mi közjegyző előtt okiratba foglaljuk, hogy soha, semmilyen körülmények között nem firtatjuk az örökösök diplomaszerzési körülményeit.

Mi természetesen mindent megígértünk, aláírtunk és mindenkivel egyetértettünk, csakhogy végre elindulhasson szerkesztőségünkben a munka, és folytathassuk olvasóink tájékoztatását az Elvarázsolt Kastélyban és a négyszögletű kerek erdőben történtekről.

Töretlen bizalmukat és további támogatásukat ezúton is megköszönve,

Tisztelettel:

FgP

Szólj hozzá

szerkesztőség bizottság oroszlán barlang mrx Európa