2012. jún 13.

Hibernáljuk magunkat

írta: dVn
Hibernáljuk magunkat

Nem kínlódunk tovább. Nem hagyjuk, hogy olyan szennylapok, mint az Economist és a vele egy követ fújó, a spekuláns tőkét elvtelenül kiszolgáló gazdasági elemzők elvegyék maradék hitünket a magyar gazdaság feltámadásában.

capsule.jpg

Az Elvarázsolt Kastély munkatársai úgy döntöttek, véget vetnek a magyar néplelket deprimáló és demoralizáló verbális és non-verbális agonizálásnak, amely az utóbbi időben megmetélyezte a magyar közéletet. Nem vagyunk hajlandóak osztozni a közösségi média hangulatkeltésében, mely folyamatosan arról próbál meggyőzni minket, hogy Magyarországon nem jó irányban haladnak a dolgok, mi több, egyenesen a szakadék felé tartunk, és oda is exponenciálisan gyorsuló sebességgel.

Fennállásunk óta folyamatosan próbáljuk olvasóinkat meggyőzni, hogy óvakodjanak a hamis prófétáktól, ne hagyják magukat megvezetni légből kapott számokkal, furmányosan egymás mellé illesztett adatsorokkal, szakértőnek látszó nyilatkozatokkal. Minden bejegyzésünk célja az volt, hogy reményt adjunk olvasóinknak: csak egy kicsit kell kitartani és a költő szavaival élve, itt lesz már Kánaán.

Az NGM mai levele azonban, melyben feketén-fehéren leírják, hogy az eredetileg 2012-re prognosztizált erőteljes gazdasági növekedés csak 2013-ra ér el hozzánk, megfontolásra késztetett minket.

Bármennyire is kitartóak vagyunk, be kellett látnunk, újabb, több mint fél éven át nemhogy képtelenek leszünk lelket önteni olvasóinkba, de félő, hogy saját magunk elkötelezettségét és jövőbe vetett hitét is alámossák majd az újabb és újabb gazdasági adatok és az ahhoz kapcsolódó elemzések.

Ezért kihasználva a technika vívmányait, a teljes szerkesztőséggel együtt hibernáljuk magunkat 2013. április 1-ig, amikor napvilágot lát a 2013. évi első negyedévi, robosztus növekedést mutató GDP adat.

Természetesen az Elvarázsolt Kastély addig is zavartalanul üzemel. Szintetikus klónjaink továbbra is ontják majd a cikkeket, s a megszokott rovatok híreit, minek köszönhetően Önök valószínűleg semmit sem vesznek észre a valódi szerkesztőségi tagok átmeneti hiányából.

Így hát nem is búcsúzkodom, hanem átadom a stafétabotot a szintetikus Forgalán Péternek (a szintetikus Forgolán Pétert és a többi klón szerkesztőségi tagot „*” jellel különböztetjük meg – a szerk.).


FgP*

Ha szeretné támogatni, hogy az Elvarázsolt Kastély a jövőben is teljesíthesse küldetését, nyomjon lájkot cikkünkre és egyúttal csatlakozzon Facebook oldalunkhoz! Ne feledje, lájkolásával egyszerre támogatja a sajtószabadságot és az egyetemes világbékét, a baloldalt és a jobboldalt, a kisebbségeket és a többségeket, Magyarország függetlenségét és az európai integrációt, a pandákat és az esőerdőket, Vajnágh Domokost és az Önkéntes Analfabétákat, továbbá mindenki mást, akit Ön szerint támogatni érdemes. 

Szólj hozzá

jövő petőfi gdp alien hibernálás matolcsy