2012. jún 21.

Robbanni készül a Hungarikum bomba

írta: dVn
Robbanni készül a Hungarikum bomba

Mégsem hamisítatlan hungarikumok a Hungarikumok! A báránybőrbe bújt hungaristák helyett azonban a magyar politika grínpíszíje, az LMP készül egy rúd téliszalámihoz láncolni magát. Az Elvarázsolt Kastély pedig bojkottra szólít fel.

rebekabarany.jpg


Én gyanítom, hogy ez az Ángyán József az MSZMP által beültetett kakukktojás a hírhedt kisgazda bomlasztó Torgyán József helyére. Még szerencse, hogy időben önkritikát gyakorolt, és lemondott, mielőtt még jól betarthatott volna a zöldbáróknak, meg az oligarcháknak, mint rézgálic a krumplibogárnak. Persze amellett, hogy többek ellenkezése ellenére megmaradt a FIDESZ frakció tagja, valami rejtélyes oknál fogva időről időre előbújik, akárcsak Torgyán doktor az ATV-ben és mond valami sejtelmeset, amire az ellenzék valamelyik elszánt tagja azonnal rárepül, elvégre amúgy is alig találni hibát a kormány munkájában, hát még az uborkaszezonban.

Itt van most ez a Hungarikum lista. Ángyán bátyánk szerint az ominózus dioxin botrány idején, amikor a németek nem az euró megszüntetésével, hanem mérgezett sertéshússal tartották rettegésben Európa népeit (kivéve persze azokat, akik nem esznek sertéshúst, és akik egyébként is mindig jól járnak– a szerk.*), Viktorunk listát készíttetett azokról a hungarikumokat gyártó húsipari cégekről, akik nem átallanak külföldi eredetű alapanyagokat tölteni a gyulai kolbászba meg a téliszalámiba, meg a többi Hungarikumba, pedig akkor még nem is volt Hungarikum törvényünk.

A lista annak rendje módja szerint elkészült, Viktorunk pedig elhűlve látta, hogy legjobb cimborája, Csányi Sándor, akivel hétről-hétre együtt szurkolnak a Videoton pályán, szintén rajta van. Gyorsan kikapta Ángyán kezéből a listát, ami azóta hogy-hogy nem, szőrén szálán eltűnt. Nincs belőle egyetlen másolat, nem kallódik valamelyik minisztériumi maca vincseszterén még valami cizellálatlan munkapéldány sem és Ángyán József hivatali notebookján sem bújik meg egy titkos mappában. Persze az is lehet, hogy mégiscsak ott van az, csak Ángyán okosabb annál, mintsem előrukkoljon egy ilyen életbiztosítással felérő információval, elvégre, mint azt a HVG-nek adott interjújában kifejti a lista esetleges nyilvánosságra hozatala kapcsán: „az nem egy jó tárgyalási pozíció, ha előre kiterítek minden kártyát.” Naná! Értjük mi ezt.

A történet itt talán meg is állt volna, ha Szabó "LMP" Rebeka ebben a dög melegben a strandon gyűjti magába az UV-B sugarakat, vagy bárányokat simogat valamelyik gazdaságban, vagy egy pohár 2010-es Béla és Bandi szürkebarátot kortyolgat, nem pedig HVG-t olvas. Dúró Dóra pechére csak a Barrikádot olvassa, így a jobbik megint lemaradt egy nemzetmentésről, és a libsi LMP arathatta le a magyarok megtévesztése elleni fellépés babérját.

Nem is akárhogyan! Szabó Rebeka, ez a látszatra törékeny hölgyemény úgy rontott neki a birodalmi kancelláriának, mint Van Bommel vagy De Jong az ellenfél csatárának és elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja és felszólítja, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra az ominózus listát. Tapsvihar, éljenzés, vivát, majd megjelenik a szikár kormányzati reakció, Havasi Bertalan sajtófőnök szájából, miszerint "sem a miniszterelnök, sem a kormány nem tart vissza semmit. Ángyán József készítette még államtitkárként a listát, nála van". Itt a piros, hol a piros? Látja? Nem látja? Na, látja!

Miután a parlamenti ülésszak véget ért, a szeptember pedig még messze van, félő, hogy a téma elül, és mi továbbra is zabálhatjuk majd a német meg osztrák, meg francia, meg ki tudja még milyen országból származó húsokat Hungarikum gyanánt, a magyar gazdák legnagyobb bánatára. De az Elvarázsolt Kastély, mely a hungarikumok és a magyar gazdák féltő őre, újraindítja az időzített bombát és nem törődve a nyárral, a foci EB-vel, sőt még Kassai alázásával sem, meghirdeti a nem 100%-ban hazai alapanyagokat tartalmazó Hungarikumok bojkottját.

Felhívás

Az Elvarázsolt Kastély arra kér minden jó érzésű magyar állampolgárt, hogy ne fogyasszon olyan Hungarikumot, amelyben akár egy gramm külföldi eredetű alapanyagot is felhasználtak. Annak eldöntését a jó érzésű magyar állampolgárokra bízzuk, hogy vajon melyik Hungarikum tartalmaz bármennyi külföldi alapanyagot és melyik nem. Egyúttal megkérjük a Hungarikumokat gyártó magyar vállalatokat, hogy juttassanak el szerkesztőségünkbe minden olyan igazolást és bizonyítékot, amely hitelt érdemlően bizonyítja termékeikben a magyar alapanyagok 100%-os jelenlétét, amit mi készséggel közzéteszünk oldalunkon.

Ennek hiányában jó érzésű magyar állampolgáraink esetleg tévedéséért, amelynek révén olyan Hungarikumokat is bojkottálnának, amelyben tényleg csakis és kizárólag hazai alapanyagokat használtak fel, nem vállalunk garanciát.

 

HsM*

Szólj hozzá

orbán torgyán hungarikum csányi lmp téliszalámi ángyán