2012. jún 28.

Hungarikumok pedig nincsenek?

írta: dVn
Hungarikumok pedig nincsenek?

A magyar gazdaság felvirágoztatásának lelkes híveiként mozgalmat indítottunk a Hungarikumok becsületének megvédése érdekében, mert nem akartunk felülni a balliberális sajtó újabb hisztériakeltésének, miszerint a Hungarikumok nem is Hungarikumok. Az Elvarázsolt Kastély mozgalmat indított a hamisítatlan és 100%-ban magyar alapanyagokból készült Hungarikumok felkutatása érdekében.

 matolcsy_kenai.jpg

Hutta Sámuel* egy héttel ezelőtti írásában felhívást tettünk közzé, amelyben arra kértünk minden Hungarikum gyártót, hogy megelőzendő a megalapozatlan rémhírek terjesztését, juttassák el szerkesztőségünkbe mindazon dokumentumokat, amelyek hitelt érdemlően igazolják: az általuk előállított Hungarikum(ok) gyártásához csakis és kizárólag magyar alapanyagokat használnak fel.

Izgatottan vártuk, hogy megrohamoznak minket a Hungarikum gyártó cégek és virtuális postaládánk leszakad a több terrabájtnyi szkennelt dokumentum súlya alatt. Arra is felkészültünk, hogy néhányan felháborodnak majd, ne adj isten, feljelentenek minket az NMHH-nál, esetleg jogi lépéseket fontolgatnak. Megdöbbenten tapasztaltuk azonban, hogy az elmúlt 168 óra alatt egyetlen egy (értsd: nulla, zéró, semminemű) dokumentum sem érkezett hozzánk, melyben valamely Hungarikum gyártó igazolja, hogy termékeiben 100%-ban magyar alapanyagokat használt fel.

Felmerült hát bennünk a kérdés, miért van ez így? Mivel mi itt az Elvarázsolt Kastélyban mindannyian jóhiszeműek vagyunk, elhamarkodott következtetések helyett szerkesztőségi brainstormingot tartottunk, hogy az illetékesek helyett is magyarázatokat találjunk a nehezen megmagyarázható jelenségre.

  • a cégvezetők is a futball EB-t nézik (esetleg épp a helyszínen Áder János vagy Orbán Viktor társaságában), ezért nem értek még rá az üggyel foglalkozni
  • a titkárnők asszisztensek lázasan dolgoznak ugyan, de még nem sikerült minden dokumentumot összegyűjteniük
  • a dokumentumok megvoltak, de időközben eltűntek, mint Gyurcsány Ferenc diplomadolgozata (amiről mi természetesen készséggel elhisszük, hogy megírta és meg is volt valamikor, mielőtt még beperelne minket - a szerk.)
  • nem olvassák az Elvarázsolt Kastélyt, ezért nem is szereztek tudomást felhívásunkról (kéretik kitenni az Index címlapra, nehogy már ez lehessen a kifogás - a szerk.)
  • túl kevesen osztották meg a Facebookon felhívásunkat, ezért arra következtettek, hogy a magyarok magasról tesznek rá, mi kerül a Hungarikumokba (kedves olvasóink: osszák meg, és uralkodjanak - a szerk.)
  • minden bizonyíték rendelkezésre áll, de nem tudják szerkesztőségünk email címét (ezúton üzenjük, hogy a poszt alatt található "dVn" névre kattintva megjelenik az adatlap az elérhetőségekkel - a szerk.)
  • egyes nem tisztességes Hungarikum gyártók, oligarchák és maffiózók megfélemlítették őket (persze, mi tudjuk, hogy ilyenek nincsenek, hiszen Orbán Viktor is megmondta, ezért ezt a lehetőséget el is vethetjük - a szerk.)
  • valóban nincs olyan Hungarikum, amelyhez 100%-ban magyar alapanyagokat használtak fel (bár ez a számunkra legkevésbé hihető magyarázat, a logikus gondolkodás elveit szem előtt tartva kénytelenek vagyunk ezt a lehetőséget is számba venni - a szerk.)

Ha éppenséggel hatásvadászok szeretnénk lenni, bizonyára szavazásra bocsátanánk a fenti kérdéseket, de mivel az utóbbi évek rendszeres nemzeti konzultációi paródiát csináltak a "zemberek" megkérdezéséből, olvasóink iránti tiszteletből kihagyjuk ezt a lehetőséget. Ehelyett arra kérünk minden olvasónkat, hogy adja tovább minél több embernek a Hungarikumokkal kapcsolatos felhívásunkat és persze lájkolják oldalunkat, ezzel is segítve a magyar gazdaság fellendítéséért folytatott gigászi küzdelmünket!

Felhívás

Az Elvarázsolt Kastély arra kér minden jó érzésű magyar állampolgárt, hogy ne fogyasszon olyan Hungarikumot, amelyben akár egy gramm külföldi eredetű alapanyagot is felhasználtak. Annak eldöntését a jó érzésű magyar állampolgárokra bízzuk, hogy vajon melyik Hungarikum tartalmaz bármennyi külföldi alapanyagot és melyik nem. Egyúttal megkérjük a Hungarikumokat gyártó magyar vállalatokat, hogy juttassanak el szerkesztőségünkbe minden olyan igazolást és bizonyítékot, amely hitelt érdemlően bizonyítja termékeikben a magyar alapanyagok 100%-os jelenlétét, amit mi készséggel közzéteszünk oldalunkon.

Ennek hiányában jó érzésű magyar állampolgáraink esetleg tévedéséért, amelynek révén olyan Hungarikumokat is bojkottálnának, amelyben tényleg csakis és kizárólag hazai alapanyagokat használtak fel, nem vállalunk garanciát.

FgP*

Szólj hozzá

magyar bojkott konzultáció hungarikum matolcsy