2012. sze 06.

Már a Csodák Palotáját is elveszik tőlünk?

írta: dVn
Már a Csodák Palotáját is elveszik tőlünk?

Vajon mi állhat a Csodák Palotája bezárása mögött? A Simicska-Nyerges birodalom újabb koncszerzési kísérlete? Az "elmúltnyolcév" utolsó maradványainak eltávolítása a NER-ből? Netán izraeli csoportok által irányított agyelszívás?

tesla.jpg

 

Az utóbbi időben gyakran ért minket az a vád, hogy posztjainkban túlságosan elfogultan és csak egyetlen szemszögből vizsgáljuk meg a problémákat. Hovatovább már a bevezetőből sejteni lehet, hogy az adott cikk a jobboldali érzületű Csicsó Feri illetve Kamondi Vili tollából született, vagy az én balliberális vénámból csapolták. Mostantól szakítunk e gyakorlattal, és a hazai médiában elsőként három szemszögből is leközöljük ugyanazt a hírt.

A hivatalos változat szerint bezárja kapuit a Millenáris Parkban található Csodák Palotája. Bár a Csodák Palotájának vezetője megerősítette, hogy hamarosan új helyszínen folytatják a nagy sikerű kiállítást, egyelőre semmilyen konkrétumot nem árult el. Éppúgy rejtély marad, hogy ki költözik helyükre a Millenáris Parkba, ahonnan a hírek szerint azért kellett távozniuk, mert a kiállítás fenntartása súlyos veszteségeket termelt.

Nézzük, hogyan fest mindez különböző nézőpontokból.

A balliberális változat:

A négyszögletű kerek erdőben állt egy palota. Csodák Palotája volt a neve. Egy öregember, bizonyos Öveges József professzor álmodta meg. Az volt a rögeszméje, hogy kell egy tudományos játszótér a kíváncsi gyerekeknek és felnőtteknek, ahol „megérinthetik a tudományt”. Ahol kedvükre kísérletezhetnek és megérthetik, mitől forog a Föld, miért villámlanak a villámok, vagy hogyan parabolál az antenna.

A négyszögletű kerek erdő néhány szorgos lakója megvalósította az álmot, mégpedig egy mindenki számára könnyen elérhető tisztáson, amit Millenáris Parknak neveztek. A gyerekek, tekintet nélkül társadalmi helyzetükre, bőrszínükre vagy vallási meggyőződésükre, éveken át szabadon látogathatták a palotát. Jókedvűen, játékosan gyarapíthatták tudásukat. De Áter Páter a nagy varázsló nem nézhette tétlenül, amint a gyerekek egyre okosabbak lesznek, és szép lassan rájönnek minden trükkjére. Attól félt, hogy idővel senki sem fogja csodálni őt és egyszer csak elveszíti hatalmát. Ezért elhatározta, hogy eltünteti a Csodák Palotáját.

Áter Páter persze nem volt igazi varázsló. Nem is hókuszpókusszal, vagy varázspálcával akarta eltüntetni a Csodák Palotáját. Ennél sokkal egyszerűbb módot választott. Felmondta a bérleti szerződését. Magyarázatként arra hivatkozott, hogy a Csodák Palotája veszteséges volt. Olyan mértékben felélte a négyszögletű kerek erdő tartalékait, hogy már az éhes disznó sem álmodhatott makkal, csak tudománnyal. Azzal meg köztudottan nem lehet jól lakni.

A birtokunkba került információk szerint a Csodák Palotája helyén Áter Páter életéről és munkásságáról készülnek majd kiállítást nyitni. Az Áter Páter cimborái által megvalósításra kerülő beruházáshoz több milliárdnyi EU-s támogatást terveznek majd a saját zsebükbe varázsolni, miközben a hátrányos helyzetű családok gyermekei örökre elveszítik a lehetőséget, hogy a tudás almájából haraphassanak.

A hír, csakúgy, mint Áter Páter megannyi intézkedése, heves tiltakozást váltott ki a négyszögletű kerek erdő lakói körében, amely összefogásra késztette a jogállamért, a demokráciáért és az esélyegyenlőségért síkra szálló civileket. Ezért a Facebook-on megalakult az Egymillióan a Csodák Palotájáért csoport, amely a holnapi nap folyamán tüntetést szervez az Elvarázsolt Kastély elé, hogy így tiltakozzon a jogtalan bezárás ellen. A szervezők kérnek mindenkit, hogy Öveges professzor emlékére rezonancia-kutyát (Heki) mindenképpen hozzanak magukkal.

A nemzeti (jobbközép) változat:

Új helyre költözik a Csodák Palotája, adta hírül az MTI. A nevével ellentétben a gyerekek szándékos megtévesztésére és tudatfejlődésük módszeres megzavarására létrejött intézményt, mely nélkülözte a keresztényi gondolkodás szikráját is, a Pinokkió érdekeltségébe tartozó Tudomány Szabadságáért (TUDSZ) alapítvány hozta létre.

A birtokunkba került információk szerint az intézmény és fenntartói a forradalom és szabadságharc győzelme előtt több tízmilliós állami támogatást zsebeltek be, miközben jelentős adósságot halmoztak fel a négyszögletű kerek erdőben található tisztás, a Millenáris Park számláján. Áter Páter, a négyszögletű kerek erdő varázslója már hatalomra kerülése előtt ígéretet tett a jogtalan állami támogatások azonnali leállítására és az elszámoltatásra, továbbá arra, hogy csökkenti a négyszögletű kerek erdő adósságát.

A Millenáris Park vezetője kérdésünkre ugyan nem árulta el, ki költözik majd a tisztásra a Csodák Palotája helyett, de biztosított minket arról, hogy a tisztáson soha többé nem fogják tudománnyal fertőzni a gyermekek ártatlan lelkét.

Civilek maroknyi csoportja tiltakozást szervez a lépés ellen, melynek hátterében azonban a hatalmát visszaszerezni készülő Pinokkió és az őt pénzelő Európai Unió és IMF áll. Céljuk természetesen nem más, minthogy a Csodák Palotája nevében újabb és újabb hiteleket vehessenek fel, és hazánkat örökre az eladósodottság sötét vermébe taszítsa.

Aszpirin Zsolt a holnapi napra békemenetet szervez, hogy a négyszögletű kerek erdő többségét alkotó nemzeti erők demonstrálhassák kiállásukat Áter Páter mellett.

A nemzetmentő (szélsőjobboldali) változat:

Egyik szemünk nevet. Hamarosan bezárja kapuit a Millenáris Parkban található Csodák Palotája. Az izraeli pénzekből létrehozott és fenntartott intézmény tudományos kísérleteknek álcázott agymosás segítségével igyekezett gyermekeinkkel elhitetni, hogy a tudás fája mindenkié. De hiába engedték be a kiállításra a magyar gyerekeket, szüleik rendre arra panaszkodtak, hogy a zsidó gyerekek mindig előrébb állhatnak a sorban és gyermekeiknek minden almából csak a csutkája jutott. Nem beszélve arról, hogy a kiállításra etnikumokat is beengedtek, akik rendre eléjük furakodtak, nem ritkán késsel fenyegették meg őket. Ráadásul ők nem is a tudás almájáért álltak sorba, elvégre genetikai adottságaik nem is engednék a tudás almájának megemésztését. Közveszélyes munkakerülő szüleik azért küldték őket a Csodák Palotájába, mert a kígyózó sorok láttán azt hitték, segélyt osztanak.

A másik szemünk sír. A Juhod (korábban Barikád – a szerk.) birtokába került információk szerint ugyanis a Millenáris Parkba nem egy patinás magyar cég irodája költözik és Áter Péter ígéretével szemben nem magyar munkavállalóknak fog munkát biztosítani. Még csak nem is a magyar értékeket ápoló kulturális központot készülnek létrehozni, ahol végre be lehetne mutatni Csurka István Hatodik koporsóját. A tisztáson nem más kap majd helyet, mint Áter Páter és Pinokkió titkos közös vállalkozása. Miközben a felszínen arról próbálnak meggyőzni bennünket, hogy javában folyik az elszámoltatás, a háttérben azon munkálkodnak, hogy a játszóháznak álcázott intézményben ellopják a magyar gyerekek álmait és kreatív gondolatai, és aprópénzért kiárusítsák azokat a nyugati boszorkány birodalmának.

A vaddisznók által létrehozott Agyar Gárda tüntetést szervez az Elvarázsolt Kastély elé, hogy elrettentse a magyarság érdekeire törő erőket. A megmozdulásra várjuk a négyszögletű kerek erdő minden magyar lakóját, akik tenni akarnak gyermekeik szebb jövőjéért.

                                                                         *              *            *

Bízunk benne, hogy minden olvasónk megtalálta a kedvére való változatot. Amennyiben meg akarja osztani, kérjük, jelezze barátainak, ismerőseinek, melyik változatot kell elolvasniuk. Legyen máskor is vendégünk!

HsM

Szólj hozzá

független csoda bezárás Simicska Millenáris Csodák Palotája