2012. okt 10.

Minek nekünk Bajnai?

írta: dVn
Minek nekünk Bajnai?

Zeng a balliberális média Bajnai Gordon visszatérésétől. Miközben az MSZP a háta középére sem kívánja, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció egyenesen óva inti, az LMP pedig szokásához híven még nem alakította ki álláspontját, az Elvarázsolt Kastély választási esélylatolgatásba kezd.

bajnai_4.jpg

Az Elvarázsolt Kastélyban üzembe állt a világ első kvantumszámítógépe. Nem csalás, nem ámítás, bárki megnézheti, itt van az asztalomon, alig nagyobb, mint Forgolán Péter iPadje, teljesítménye mégis milliószorosa a mai szuperszámítógépekének. Alig egy nappal azután, hogy a kvantumszámítógép technológiai alapját jelentő felfedezést Nobel díjjal jutalmazták, már rá is bukkantunk a józsefvárosi piacon egy kínai árusnál. Hiába, ezek a kínaiak ma már gyorsabban másolják le a találmányokat, mint ahogyan azt máshol kifejlesztenék.

A kvantumszámítógépet a világ más részein bizonyára olyan felesleges problémák megoldására használnák, minthogy pontosabban modellezzék a globális felmelegedés várható hatásait vagy új gyógyszereket kísérletezzenek ki. Szerencsére azonban, mi bukkantunk rá elsőnek, ezért a közvéleményt sokkal jobban érdeklő kérdésekkel foglalkoztathattuk gépagyát, minthogy Zámbó Krisztián vagy Csobot Adél nyeri-e majd az X-Faktort, milyen az ideális szájforma orális szexhez, illetve, hogy Orbán Viktor vagy a visszatérését tervező Bajnai Gordon nyeri-e a következő választásokat.

Utóbbi kapcsán, mint hithű hazafi és a keresztény erkölcs felkent prókátora, örömmel tapasztaltam, hogy a világ legfejlettebb számítógépe ugyanazt az eredményt dobta ki, mint amire magam is számítottam.

Mert, kérem szépen - hogy a Lánchíd Rádió verbál-terminátorának, Körösi úrnak a szavait kölcsönözzem -, mit akar már itt ez a Bajnai? Ez akar reményt adni az embereknek azzal a riadt képével? Hát még azt a kevés tisztességes magyar embert is elüldözi innen, vagy urambocsá az öngyilkosságba kergeti, aki még dolgozna ennek a kommunisták által tönkretett országnak a rendbetételén. Előhozhatnám ugye a libákat, de nem teszem, mert a végén még beperelne engem is, és ameddig Orbán Viktor nem tudja elzavarni ezeket a kedves embereket, ezeket az előző rendszerben nevelkedett bírákat, addig sajnos mindig neki fognak igazat adni.

Aztán hol akar ez beszélni? A milla rendezvényén? Hát kik ezek a millások? Egymillióan a sajtószabadságért? Nem szégyellik magukat? Kérem szépen, még a százezer főt sem érik el. Orbán Viktornak egymagának több, mint százharmincezer lájkolója van, ezek akarnak itt tömegeket az utcára vinni? Ne vicceljünk már!

De visszatérve erre a Bajnaira, most komolyan gondolja bárki, hogy azzal a túlontúl becsületes ábrázatával, képes lenne a nagyotmondásra vagy az igazság feltupírozására, amikor az IMF-fel meg az Európai Unióval kell szabadságharcot vívni? Nem beszélve arról a bravúrról, amire csak Orbán Viktor képes, hogy néhány perc leforgása alatt önmagának is képes ellentmondani.

Kérdezem én, ha valami csoda folytán, amit nevezhetünk nyugodtan katasztrófának, mert más se hiányzik ennek az országnak, mint újabb nyolcév MSZP-s kormányzás, szóval, ha megnyerné a választást, ugyan kik lennének a miniszterei? Hát tudna ez az ember olyan fáradhatatlan géniuszokat a kormányába emelni, mint amilyen ez a Matolcsy? Ki lenne képes arra, hogy minden héten újratervezze az ország költségvetését? Vagy ott van az oktatásügy. Hát hol van, kérem szépen a Magyar Bálint meg a Hiller „haver” István ehhez a Hoffman Rózsához képest? Lássuk be, ez a törékeny asszony két év alatt egymaga csaknem teljesen lerombolta a felsőoktatást. Mert nincs itt szükség a romkocsmák félhomályában merengő diplomásokra, akiknek már csak a telefonja okos. Menjenek szépen ki a földekre, azt dolgozzanak. Mehetnek utánuk a tanárok is. Még, hogy életpályamodell!

De tudják mi a legeslegszörnyűbb ebben a Bajnaiban? Az, hogy még jóízűt röhögni sem lehet rajta. Forgolán Péter vért izzadt, hogy legutóbbi Bajnaival foglalkozó cikkéhez Bajnai mémeket gyártson. Olvasóinknak még ennyi sem sikerült. Hiába tettünk közzé felhívást, egyetlen Bajnai mémet sem küldött be senki. Mennyivel könnyebb mindez Orbán Viktorral, Schmitt Pállal, Kövér Lászlóval, Lázár Jánossal, vagy éppen Selmeczi Gabriellával.

Most tényleg, emberek, kell nekünk ez a Bajnai?


CsF

Szólj hozzá

bejelentés milla bajnai visszatérés körösi matolcsy