2013. feb 03.

Kövér a Marsra készül

írta: dVn
Kövér a Marsra készül

A meg nem értett géniusz, Matolcsy György legújabb találmányának köszönhetően a NASA kutatóit is meghazudtolva, magyar ember érhet elsőként földet a Marson. Nem is akárki, hanem az országgyűlés rendíthetetlen hitű elnöke, Kövér László. Helyszíni tudósításunk következik Srí Lankából.

kover_mars.jpg

Nem hiába írtuk egyre-másra a kormány emberfeletti munkáját dicsérő cikkeket, nem hiába magasztaltuk az egekbe miniszterelnökünk nagyságát és nem hiába döngöltük a földbe a magát demokratikusnak hazudó ellenzék jellegtelen figuráit. Az Orbán kormány iránti feltétlen hűségünk, és kitartó munkánk gyümölcseként abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy elkísérhettük az országgyűlés elnökét, Kövér Lászlót Sri Lankai látogatására.

Az örökös elégedetlenkedők persze megint csak legyintenek. Hivatalos látogatás, tisztelgés a függetlenségét hatvanöt éve kivívó állam előtt, globális nyitás, hogyne! Potyautazás a trópusokra a magyar állampolgárok keservesen összekuporgatott adóforintjaiból!

De mit várhatunk ezektől a kicsinyes irigykedőktől, akik még a néhány milliós jutalmat is sajnálják a polgármestereinktől. Akik azt a néhány milliárd forintot is képesek felhánytorgatni, amit a felcsúti meg a debreceni futball stadionokra költünk. Hogyan is láthatnák át beszűkült gondolkodásukkal, hogy a Srí Lankai utazás csupán a kezdete azoknak a nagyszabású terveknek, amellyel pártunk és kormányunk szeretné nemzetünket kiemelni a balliberális kormányok által ránk hagyott mocsárból?

-    Súúúhanter urak! – köszöntött minket Kövér László a pálmafákkal szegélyezett, homokos tengerpartra néző hotel teraszán, egy üveg toddy (pálmabor – a szerk.) társaságában. – Örülök, hogy elfogadták meghívásomat!
-    Kövér úr, részünkről a megtiszteltetés – mondtam, miközben fotós kollégám bőszen bólogatott. – A nemzet érdekében készek vagyunk bármilyen áldozatot meghozni.
-    Azt hiszem, hazánk sokkal, de sokkal előbbre járhatna, ha az Önökhöz hasonló hazafiak szolgálnák a tömegtájékoztatást és nem a magukat felvilágosult médiaértelmiséginek gondoló zsoldosok. Ezért is gondolom, hogy maguknál hitelesebben senki sem számolhat be következő hivatalos látogatásom úti céljáról.
-    Következő hivatalos látogatása? – kérdeztem meglepetten. – Ezek szerint nem is a Sri Lanka-i útjáról kell beszámolót írnunk?
-    Ugyan már, azért nem hívtam volna ide magukat– mosolygott bajusza alatt Kövér László. – Az ilyen semmitmondó tudósításokat hagyjuk inkább a közmédiára, meg a Hír TV-re, akikre a kutya se figyel oda, leszámítva a mi legelvakultabb híveinket. A következő úti célomról azonban nem csak az országnak, de az egész világnak tudnia kell, ezért kérem fel magukat.
-    Miért, hová készül, Kövér úr? Csak nem a Marsra? – nevettem el magam.
-    De – mondta Kövér László, a tőle megszokott elszántsággal és határozottsággal. – Pontosan oda. A megújult magyar külpolitika univerzális nyitásának részeként hazánk partnerségi viszony kialakítására törekszik a naprendszer minden bolygójával, ezért a világon először felvesszük a diplomácia kapcsolatot a marslakókkal.
-    A marslakókkal? – kérdeztem elbizonytalanodva. Mégse mondhattam udvariatlanul vendéglátónk szemébe, hogy marslakók nem is léteznek. – Nem tart a balliberális média támadásától, miszerint marslakók nem is léteznek és a kormány újabb lázálmok kergetésébe kezdett?
-    Miért? Járt már valamelyikük a Marson?
-    Nem.
-    Akkor honnan tudják, hogy nem léteznek? Istenre is azt mondják, hogy nem létezik. Az ország jövőjére is. De megtartó hit, küldetéstudat hiányában a nemzet csak elveszik, elsorvad. A kormány ezzel a hitetlenséggel számol le egyszer s mindenkorra.
-    És hogyan kíván eljutni a Marsra? A ma ismert technológiával az oda út is csaknem egy évbe telik.
-    Barátaim, merjünk végre nagyot álmodni! Eszem ágában sincs olyan elavult technikával útra kelni, mint amivel a NASA ortodox mérnökei kísérleteznek. Az én űrhajóm a Matolcsy György által kifejlesztett magyar GDP hajtóművel fog száguldani és alig több, mint három óra alatt eléri a bolygót.
-    GDP hajtómű? Nem is hallottunk még róla.
-    Biztosan azért, mert nem olvassák Matolcsy György jegyzeteit a Heti Válaszban. A XXI. század Einsteinje felfedezte, hogy a magyar GDP olyan hiperextrapoláris mértékben növekszik, hogy azt egy ultraorbitális hajtóműben felhasználva töredékére csökkenthetjük a marsi utazás időigényét.
-    Hát ez fantasztikus! Nem is gondoltuk volna, hogy Matolcsy úr ehhez is ért. De ez még csak az elmélet, a hajtóművet és az űrhajót meg is kell építeni és gondolom, nem árt, ha próbaútra is bocsátják, mielőtt még az Ön testi épségét kockáztatnák a nem kiforrott technológiával.
-    Uraim! A kormány lendülete nem csak a törvényalkotás terén határtalan. A múlt héten kiírtuk a gyorsított közbeszerzési eljárást a GDP hajtómű megalkotására és a Mars űrhajó megépítésére, amit a Közgép időközben már megépített és le is tesztelt három holdutazás segítségével.
-    Háromszor jártak a Holdon és erről nem is tudunk?
-    Papíron háromszor, de igazából négyszer, mert Matolcsy György kicsit elszámolta a Föld-Hold távolságot, de emiatt már nem akartuk újraírni a szerződéseket.
-    Hát ez hihetetlen! – mondtam lelkesen és koccintottam Kövér Lászlóval a világ első Mars expedíciójára és a magyar űrkutatás legújabb vívmányaira. – És milyen előnyöket remél hazánk a marslakókkal való diplomáciai kapcsolatfelvételtől?
-    Elsősorban földgázt szeretnénk importálni, hogy csökkentsük az ország energetikai kiszolgáltatottságát, és Lázár János terveinek megfelelően 30, vagy akár 50 százalékkal is csökkenthessük a rezsiköltségeket. Másodsorban közvetlen járatot szeretnénk indítani a Mars és Budapest között, hogy tovább élénkíthessük a GDP jelentős részét kitevő idegenforgalmat. Végül, de nem utolsósorban szeretnénk megrendezni az első Magyarország-Marslakók labdarúgó mérkőzést.
-    Mi van, ha a marslakók nem is tudnak focizni?
-    Éppen ebben bízunk. Akkor legalább biztos a magyar győzelem. Igazán ránk fér a siker, annyi balszerencse közt, oly sok viszály után.
-    Már csak annyit áruljon el, mikor indul?
-    Az utazás időpontját 2013. február 29-re tűztük ki, ami a Mars függetlenségének 3,8 milliárdomodik évfordulója.

Visszakérdezhettem volna kötözködő módon, hogy mióta van 2013-ban február 29.-e, de ha az Orbán kormánynak nem esik nehezére a törvények, vagy akár az alaptörvény visszamenőleges hatállyal történő átírása, akkor egy nyomorult naptári nap beiktatása sem jelenthet gondot.

FgP

Szólj hozzá

marslakók kövér Mars rezsicsökkentés marsutazás Srí Lanka