2013. már 04.

MSZP geg-nem style

írta: dVn
MSZP geg-nem style

Nesze neked Orbán Viktor, nesze neked Bajnai! A magyar politikai élet első számú trendszettere elkészítette minden idők legütősebb kampányfilmjét.

psy_mh_.jpg

Mesterházy Attila megirigyelte PSY sikereit és úgy gondolta, ideje az MSZP-nek is berobbannia a videó megosztó portálokra és a közösségi médiába. Minekután elődje, Gyurcsány Ferenc már „nem kicsit, nagyon” ellopta a táncparkett ördöge címet, kénytelen volt a lírai vonalat választani. Mesterházy és csapata, mint mindig, most is remekül ráérzett az idők szavára. A 10-15 másodperces szpotok korában röpke húsz perces eposzban sikerült összefoglalniuk, miért élünk megint rosszabbul, mint négy három éve.

De a szerencse, mint oly sokszor máskor (1994, 2002, 2006 - a szerk.), most is melléjük szegődött. Merthogy ezt a kampányfilmet a bértrollokon és az MSZP-s lájkoló robotokon kívül bizony csak az ELTE éppen nem tüntető médiaszakos hallgatói nézték volna meg elrettentő példaként, ha az RTL Klub nem műháborodik fel szerzői jogsértés miatt. Amivel azonban szabályos elhatárolódás cunamit indítottak az MSZP ellen. A világ elhatárolódói egyesüljetek zászlaja alatt megjelent a TEK, majd nem sokkal később Puskás Ferenc rég nem hallott özvegye, rögtön utána pedig Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla jogutódja is, hogy tiltakozzanak az MSZP előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett médiamerénylete ellen.

Bevallom férfiasan, nekem háromszori megtekintés után sem tűnt fel, hogy a filmben Bartók Béláról meg Puskás Öcsiről is beszélnek. Igaz, az én figyelmemet lekötötte az a csókos szájú, orrpírszinges szőke egyetemista lány (megtekinthető többek között 0:31, 3:21, 4:01, 5:20, 5:33-nál – a szerk.), miközben elképzeltem a demokrácia és szólásszabadság iránt elkötelezett intim szféráját.

Mindenesetre a sok elhatárolódásnak köszönhetően a videó már csaknem 83,000 megtekintésnél tart. Ha még csatlakozik a tiltakozókhoz Hoffmann Rózsa, amiért jogtalanul használták fel ByeAlexet is megszégyenítő „hull a pelyhes” előadását, a 12:02-nél megjelenő graffiti titkos készítője, és a 13:52-nél kegyeleti jogaiban megsértett csirke hozzátartozója, akkor garantált a több milliós megtekintés.

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ha az „Orbán a hibás” üzenetet ilyen frappánsan sikerült összehozni, akkor a „Csak az MSZP” kampányfilm hány órásra kerekedik majd. Persze, ha több lesz benne az egyetemista lány és kevesebb a Bayer Zsolti, akkor azért végigpörgetem azt is.

KmV

Szólj hozzá

bartók mszp gyurcsány puskás elhatárolódás mesterházy gangnam