2013. már 11.

Az álom én vagyok

írta: dVn
Az álom én vagyok

A négyszögletű kerek erdőben megszületett az Alaptörvény 48-dik módosítása. A módosítást XIV. Viktor király saját maga terjesztette be, önmagával vitatta meg és egyhangúlag fogadta el.

xiv_viktor.jpg

Miután néhány éve megszüntette az alkotmánybíróságot, majd a független bíróságokat, feloszlatta a parlamentet, eltörölte az amúgy is okafogyottá váló szabad választásokat, bevezette a kötelező sorkatonaságot, a halálbüntetést, üzembe helyeztette a vasfüggönyt, bevonatta az útleveleket, lekapcsoltatta az internetet, megszüntette a kereskedelmi tévécsatornákat és betiltatott minden sajtóorgánumot a Nemzeti Hírlapon kívül, már csak egyetlen dolog zavarta teljhatalmának gyakorlásában: az álmok.

A többség néhány évig nem foglalkozott különösebben a demokratikus intézményrendszer és a jogállam felszámolásával, elvégre fillérekbe került a villany, meg a gáz, és ismét 3 forint 60 fillér volt a kenyér. Nem volt többé munkanélküliség, a hajléktalanok és a kéregetők végérvényesen eltűntek az utcákról, és a tilosban parkolást is tizenöt év szigorított fegyházzal sújtó törvényhozásnak köszönhetően, egyszersmind megszűnt a bűnözés is.

Ám amikor már a hároméves gyerekek is napi tíz órában szerelték össze az okostelefonokat, a kenyeret és a vizet jegyre adták, gázból csak annyi jutott, hogy az emberek meg ne fagyjanak, villanyból pedig éppen annyi, hogy megnézhessék XIV. Viktor király szokásos napi beszédét a televízióban, a négyszögletű kerek erdő lakói újra álmodozni kezdtek.

Sokan csak anyagi jólétről, tisztes megélhetésről álmodoztak. Egyre többen akadtak azonban olyanok is, akik a négyszögletű kerek erdőben rég elfeledett szabad, demokratikus jogállamról álmodoztak, amelyben nem volt helye XIV. Viktor királynak. Sőt, semmilyen királynak!

XIV. Viktor király nem tűrhette, hogy az emberek felelőtlenül, csak úgy akármiről álmodozzanak, ezért sietve törvényt ült és meghozta az Alaptörvény (eddigi) utolsó módosítását.

„A négyszögletű kerek erdőben csakis és kizárólag XIV. Viktor királyról és az általa ígért szebb jövőről szabad álmodni. Aki e törvényt megszegi és bármi másról álmodni mer, annak az állam jogosult végérvényesen összetörni álmait.”

Az alaptörvény maradéktalan betartatása érdekében XIV. Viktor király felállíttatta az álom-kommandót és gyorsított közbeszerzési eljárás keretében álomtörő gépeket rendelt.

Az új alaptörvény holnapi hatályba lépéséig, próbáljon meg mindenki utoljára szépeket álmodni!

Vajnágh Domokos (dVn)

Szólj hozzá

álom viktor alkotmány diktatúra napkirály alaptörvény teljhatalom