2013. jún 27.

Gyere haza, Mikkamakka!

írta: dVn
Gyere haza, Mikkamakka!

Sok százezer Mikkamakka hagyta már el a négyszögletű kerek erdőt, mert azt hitte, hogy máshol kolbászból van a kerítés, mézeskalács a házikó, és kemény, áldozatos munka helyett elegendő benyúlni az aranytojást tojó tyúk segge alá, de talán még az is, ha megvárja, míg a sült galamb a szájába repül.

gyerehaza_ek.jpg

Sokan persze hamar rájöttek közülük, hogy az élet tőlünk nyugatabbra sem habos torta, és már a mindennapi betevő hamuba sült pogácsáért, meg egy kis feketelevesért is szívesen visszatérnének, ám a balliberális vészmadarak folyamatos károgása továbbra is távol tartja őket szép hazánktól. Hencidától Boncidáig zengik fizetett követeik, hogy Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon, az aljas Viktátor zsarnoki rémuralma hajtja rabigába a népet, elvette tőlük a nyugdíj megtakarításaikat, a nyerőautomatákat, sőt, még a trafikokat is. Nem beszélve a demokratikus alkotmányról, amit ugyan néhány romkocsmák mélyén unatkozó értelmiségin kívül senki sem ismert addig se, de úgy emlegetik, mintha a Szent Bibliát írta volna át.

Szerencsére vannak a négyszögletű kerek erdőben igaz hazafiak és munkára, harcra kész civil összefogások, melyek nem kisebb célt tűztek maguk elé, minthogy felnyissák idegenbe szakadt hazánkfiai szemét és minden rendelkezésre álló eszközzel hazacsalogassák őket.

Az Elvarázsolt Kastély, a nemzet öntudatra ébresztésének fellegváraként, boldogan áll e nemes társadalmi kezdeményezés mögé. Megosztjuk hát olvasóink egyre növekvő táborával azt a 10 érvet, amiért érdemes minden Mikkamakkának visszatérni e lángoktól ölelt kis országba. Régóta idegenhonba szakadt honfitársaink kedvéért, akik nem értik már kristálytisztán ékes anyanyelvünket, az egyébként magukért beszélő érvekhez némi magyarázatot is hozzáfűztünk.

10. A teljesítményt díjazó jövedelemadó

2011. január 1-től Magyarországon 16% a személyi jövedelemadó kulcsa.

Igaz, a vállalkozás még befizet az államkasszába 28,5%-ot járulékok címén, és az állapolgárok is fizetnek még 18,5% járulékot a nem létező egészségügyi ellátásra, és a soha meg nem érhető nyugdíjra, így valójában a megtermelt jövedelemnek jó, ha a felét kapja kézhez a munkavállaló, de még az is sokkal több, mint a semmi.

9. A „magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek

Az „amerikai álom” korszaka véget ért. Nyugaton a piacok beteltek, és ritkán sikerül induló cégeknek betörni a nagyok közé. Ezzel szemben a négyszögletű kerek erdőben érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni.

És valóban! Van még hely széles e világban, ahol ilyen vállalkozásbarát környezet, kiszámítható adó- és jogrendszer és mindenki számára elérhető hitelek és támogatások fogadják oltalmazó karjukba az induló vállalkozást? Ugye, hogy nincs!

Nem árt persze, ha vállalkozásodnak van némi kapcsolata a mindenkori kormányzattal és holdudvarával, ha némi kenőpénzért cserébe elnyersz néhány állami tendert, ha sikeresen tudsz adót csalni, akarom mondani optimalizálni, ha egyetlenegy bejelentett alkalmazottat sem foglalkoztatsz, és nincs egyetlenegy jóakaród sem, aki feljelentene a NAV-nál vagy bármely más hatóságnál.

8. Gyerekkorunk életérzései

Az az érzés, amit a balatoni strandon a naplemente jelent nekünk, a banális apróságok, az ízek, a lángos, a zsíros kenyér, a túró rudi.

Ne ragadjunk le olyan banális apróságokon, minthogy a túró rudit multik gyártják nekünk étcsokoládé helyett kakaós bevonómasszával, a zsíros kenyértől meg a lángostól csak a koleszterin szintünk, meg az infarktus kockázata növekszik, az ízeket már csak ízfokozókkal tudjuk élvezni, és csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy a balatoni strandon naplementét bámulhassanak.

7. Budapest - multikultibb, mint gondolnád

A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugati országok szokásai, ételei (miegymás) kis keresés után mind megtalálhatók Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.

Igen, igen, igen! Nálunk van kínai, görög, olasz, francia, mexikói, sőt japán és fúziós konyha is. De vajon ki találkozott már Fúzióban magyar konyhával?

6. Aranyat érő nyelvtudás

A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.

Csak győzzed kivárni, amíg odaengednek a halastóhoz, hogy Te is kifoghasd végre az aranyhalat!


5. Olcsóbb egészségügyi ellátás

Valóban nincsenek luxus körülmények a kórházainkban, viszont az orvosok értenek a dolgukhoz, és egy vizsgálat nem kerül 100 dollárba.

Persze emiatt kicsit hosszabbak a várakozási idők. Néhány hónap várakozás a szakorvosra, fél év az MR vizsgálatra, megint fél év a műtétre, fél lábon is kibírható. Feltéve, ha megmarad addig legalább fél lábunk.

4. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok 

Négyszögletű kerek erdőt még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.

Érthetőbben szólva: itt biztosan nem lesznek a baráti társaságodban buzik, zsidók, cigányok, arabok vagy niggerek. Tőről metszett bunkók, tahók és tirpákok azért elvétve előfordulhatnak.

3. Családbarát szociális rendszer

A négyszögletű kerek erdőben a GYES két év. Az USA-ban pár hét. Idehaza most megéri családosnak lenni.

Meg se hallgassuk letűnt korok ortodox közgazdászainak mantráját, miszerint a vásárlóerő paritáson számított egy főre jutó GDP az USA-ban 49,800 dollár, szemben a négyszögletű kerek erdő 19,800 dollárjával! A boldogságot úgysem lehet pénzért megvenni.

2. Magyarnak lenni...

…közös emlékeket jelent, olyan sajátos látásmódot és érzéseket, amelyeket egy külföldi soha sem fog teljesen átérezni.

Ki más tudná átérezni azt a kínt, hogy "a szomszéd rétje mindig zöldebb"? Ki tudná úgy, tiszta szívéből kívánni, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene"? A "ne szólj szám, nem fáj fejem", vagy az "aki kíváncsi hamar megöregszik" életérzésről nem is beszélve.

1. A családod és a rokonaid

Azok, akiket szeretsz, de nem vihettél magaddal.…mert még a telefon és a Facebook sem pótolhatja a családi ünnepeket.

Végül is, az a néhány névnap, születésnap, a húsvét, a karácsony, meg a szilveszter, amikor családi körben önfeledten seggrészegre ihatjuk magunkat az adómentesen főzhető házi pálinkával, lazán feledteti azt a maradék 330-350 napot (rokonság nagyságától függően), ami még az évből hátravan.

Kedves Olvasóink! Ne legyenek restek, és ne csak kóbor kutyák képeit osszák meg a Facebookon! Nyújtsanak segítő kezet a sok százezer idegen honban rekedt honfitársunknak, és juttassák el minél több emberhez felhívásunkat!

CsF

Szólj hozzá

nemzet boldogság haza disszidál emigrál Mikkamakka hazánkfia