2013. júl 27.

Házibuli Attilával Tusványoson

írta: dVn
Házibuli Attilával Tusványoson

Kit érdekel Orbán Viktor beszéde Tusványoson, amikor a 2014-es választások ellenzéki miniszterelnök jelöltje énekli kedvenc slágereinket? Házibuli Attilával a kárpát medencei ingoványból csak itt, az Elvarázsolt Kastélyban!

hazibuli_ek.jpg

Miután Palcsó Tomi beelőzött és kimaradtam az évszázad nemzetmentő bizniszéből, amit a balliberális füstölgők csak trafikmutyiként emlegetnek, megkértem Lázár Jánost, juttasson már nekem is legalább egy kevéske csipetkét a Viktor elvtárs, pajtás kondérjában fődögélő hamis gulyásból.

Mi más lehetne számomra testházállóbb feladat, mint táncra perdíteni a magyar fiatalokat az egymásra találás, a közös gondolkodás, a visszatekintés, a tervezés és a tartalmas szórakozás egyetlen igazhitű fesztiválján, a „XXIV. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor”-ban. Mert mit nekünk ti zordon Volt Fesztiváloknak, óriáskerékkel vadregényes Sziget Fesztiváltköztársasága?

Abban ugyan nem reménykedtem, hogy Orbán Viktor beszéde alá kellene kevernem némi zúzós alterockot, hogy együtt mutassuk be ökölbe szorított kezünk égbe emelt középső ujját Tavaresnek és az EU-nak. Még abban sem, hogy Nagy Feróval duettben elénekelhetem végre a „Kislány a zongorán áll” című ős X-Faktor nótát garázs verzióban (nagyon fiataloknak: réges-régen volt Nagy Ferónak egy rááádióműsora Garááázs címmel – a szerk.). Arra azonban legrémesebb álmomban sem gondoltam volna, hogy a tusványosi rendezvény "nagyon zene" felhozatalába némi ereszd el a hajamat csempészendő nekem kell majd levezényelnem a Házibuli Attilával zenei programját. Ráadásul kiderült, hogy ez az Attila, nem is az az Attila!

A II. Viktoriátus kommunikációs agytrösztje, Habony Árpád ugyanis kitalálta, nem lehet a fiatal választók kedvét jobban elvenni az ellenzéktől, mintha egy házibuliban a legnagyobb ellenzéki párt ügyeletes udvari bohócát kell hallgatniuk, ezért kitalálta, hogy meghívják Mesterházy Attilát Orbán Viktor várva várt beszédének napjára, hogy mindenki láthassa, kik közül kell majd választani 2014-ben (Bajnait ugyebár már rég leírtuk – a szerk.).

No, de mi a franc ferdinándot mixeljek én Mesterházy alá, kérdeztem a mindentudó Fazekas Imolát? Csináljam meg az internacionálé dubstep-mixét és kavarjam bele Gyurcsány „jól alszik Orbán Viktor úr” monológját?

De mint megtudtam semmi ilyen trendi, up-to-date, performansz bravúrra nincs szükség. Elég lesz beszereznem valamelyik vásári szintetizátor (aminek a billentyűit demo üzemmódban előszeretettel nyomkodják az aluljárókban és a villamosmegállókban) bossa nova és szamba alapját. Mesterházy úgyis a már unalomig énekelt ellenzéki slágereket tolja majd változó ritmusban. Nekem csak a sorrendet kell kitalálnom.

Persze, könnyű azt mondani! Csak ha már a nevemet adom egy bulihoz, igyekszem a lehető legtöbbet kihozni belőle, nehogy a baloldal eleve bukásra ítélt miniszterelnök jelöltje magával rántson engem is a mélybe. Napokig bújtam hát a Mesterházy Attila által énekelt dalokat, mígnem ma estére összeállt a program. Az Elvarázsolt Kastély hűséges olvasóinak most azzal kedveskedem kitartásukért, hogy már korán reggel megismerhetik a repertoárt.

Mi mással kezdődhetne a buli, mint a szocialista Gospel klasszikusával, az „olyan országot akarunk, ahol mindenki dolgozhat, és aki dolgozik, az meg is tud élni belőle” című dallal. Persze még az épülő munkaalapú társadalom Tusványoson összegyűlő csecsszopói közül se mindenki rajong annyira a munkáért. Az ő kedvükért kicsit lájtosabb formában szóljon hangosan az „Igazságot fogunk szolgáltatni minden kisembernek!” című nóta, melyet mash-upoltam Kuncze Gábor fiatalkori slágerével, a „Szabad és igazságos Magyarországot akarunk, ahol mindenki nagyobb biztonságban és napról napra nagyobb jólétben élhet!”-tel.

Ennyi dinamizmus után kicsit visszaveszünk a tempóból és felcsendül az egykori érzelmes Medgyessy Péter sláger, a „Felszámoljuk a gyermekéhezést, hogy ne kelljen senkinek üres gyomorral lefeküdnie”, majd rögtön a felemelő „Biztosítjuk minden gyermek számára a minőségi oktatást” című Magyar Bálint szerzemény, hogy végül a Hordágy Ágnes által sikerre vitt „Garantáljuk a lehető legjobb egészségügyi ellátást minden gyermeknek, függetlenül attól, hogy az országban hol él” szívbemarkoló dallamaival zárjuk a blokkot.

Bár Mesterháy nem Harley-Davidsonos, hanem csak egy hondás szelíd motoros, azért egy szám erejéig elővesszük a Steppenwolfos beütésű „Véget kell vetnünk, hogy a kormány maffiamódszerekkel szorongatja népét!” darabot.

A fináléra igazi párt semleges ellenzéki sláger egyveleget állítottam össze csak tiszta forrásból származó népdalokból. A „költsük értelmesebb dolgokra a kormányzati milliárdokat”, a „nem akarunk még több és magasabb adókat” és a „demokratikus alkotmányt akarunk” nóták remélhetőleg azokat is felrázzák éjfél magasságában, akik belefáradtak az egész napi politizálásba Tusványoson.

Attól persze még mindig parázok, hogy mennyire tudja majd magával ragadni a fiatalok tömegeit a nyugdíjas haknikhoz szokott Mesterházy Attila. Ezért a legrosszabbra is felkészülök. Ha minden kötél szakad, és lebőgne a színpadon, akkor bedobom az unalomba fulladó bulik elmaradhatatlan mentőövét, mely akár himnusza is lehetne a Kárpát Medence véget nem érő legvidámabb barakk fesztiváljának.

KmV

Szólj hozzá

orbán fesztivál buli házibuli Mesterházy Hungária Tusványos