2013. sze 05.

A virtuális miniszterelnök

írta: dVn
A virtuális miniszterelnök

Megvan végre a Viktátor kihívója! Orbánia népe végre fellélegezhet, van ki szembeszálljon a demokráciát és jogállamot sárba tipró, a nyájat a rezsicsökkentés ópiumával kábító, trafikmutyizós Kádár rendszer 2.0-val.

virtual_PM.jpg

A nagyeszű sündisznócska visszatért. No, nem azért, hogy megint megtréfálja a medvét, hanem  a 22-es csapdájában vergődő demokratikus ellenzéket jött megsegíteni, akik három éve képtelenek eldönteni, ki legyen a gonosz Viktátor kihívója 2014-ben.

Pedig a döntés roppant egyszerű, hiszen mind a két, három, négy önjelölt miniszterelnök tökéletesen alkalmatlan a feladatra. Az egyiknek nincsen karizmája, a másiknak nincs tekintélye, a harmadiknak hitelessége, míg a negyediknek támogatottsága. Önjelölt kihívóként van még egy ötödik is, bár ő élesen elhatárolódik demokratikus ellenzéki társaitól. Egyelőre megbújik egy félreeső szegletben, s mint kaméleon a legyet, úgy várja a kiábrándult választók felbukkanását, akiket jóízű cigánybuzizsidózással bármikor könnyedén magához csalogathat.  De még a nagy nemzeti rockopera Alföldi Róbert féle "Király ez az István, Vazze" megszentségtelenítése sem volt elég hozzá, hogy az árpádsávos, nagymagyaroszágos tömegeket az utcára hívja.

Orbánia nemzetmentő csapata közben sikert sikerre halmoz. Nem elég, hogy kiűzte az IMF-et, megnyerte az államadósság elleni harcot, a versenyképességet soha nem látott mértékben javította, most még a GDP-t is röppályára állította.

A nagyeszű sündisznócska látva a helyzet tarthatatlanságát, gondolt hát egy nagyot (milyet is gondoljon, ha egyszer nagy esze van) és átvágta a gordiuszi csomót. Legyen virtuális miniszterelnök jelölt! Nincs többé torzsalkodás, helyezkedés, a virtuális miniszterelnök, akár a jolly joker egy csapásra megoldja az ellenzék összes gondját, baját.

1. A virtuális miniszterelnököt nem kell megnevezni.

2. A virtuális miniszterelnök mindig azt mondja, amit hallani akarnak tőle.

3. A virtuális miniszterelnök bármit ígérhet, mégsem lehet rajta számon kérni.

4. A virtuális miniszterelnök testre szabható: mindig, minden koalíciós partner igényének tökéletesen meg tud felelni.

5. A virtuális miniszterelnök bárhol és bármikor meg tud jelenni: egyszerre lehet Brüsszelben, Moszkvában, Pekingben és Washingtonban, miközben térdig gázol az árvíz sújtotta településeken, átküzdi magát a hótorlaszokon és még kórházat, iskolát, futballpályát is avathat.

6. A virtuális miniszterelnök könnyen frissíthető és cserélhető: ha véletlenül öntudatára ébredne és egy szép napon valódi miniszterelnöknek képzelné magát, mint némely elődje, elég letölteni hozzá egy szerviz pack-et, vagy lecserélni egy másik virtuális miniszterelnökre. A változást úgysem fogja észrevenni a vakkomondor se.

Az ellenzék fellélegzett, lehullott róluk a messiás szerep kényszeredetten rájuk erőltetett feslett jelmeze és a Play Station / X-Box (kinek melyik tetszik - a szerk.) elé kuporodva, az esélytelenek nyugalmával várhatják a soron következő választást.

Egyedül a medve néz csak szomorúan kifelé a barlangjából. A mézes bödönt lenyúlták rég, a focisták szétrúgták a málnást, a bundájára kivetik a luxusadót, a barlangjába pedig szentképeket aggatnak, hogy azokhoz imádkozzon, hátha megsegíti az Isten.

Már azt se bánná, ha néha napján feléje járna a nagyeszű sündisznócska és megtréfálná. Akkor legalább röhöghetne egy jót, még ha a saját kárán is kell. Jobbra itt Orbániában ezen kívül már úgyse nagyon számíthat.

HsM

Szólj hozzá

orbán miniszterelnök ellenzék virtuális 2014 bajnai Mesterházy Együtt 2014