2014. jan 06.

Nyílt levél minden magyarok krónikásához, Kerényi Imréhez

írta: dVn
Nyílt levél minden magyarok krónikásához, Kerényi Imréhez

Csicsó Ferenc, szerkesztőségünk egyetlen még ki nem ábrándult, hithű FIDESZ-es tagja, nyílt levélben köszönti ártunk és kormányunk legújabb kezdeményezését, a Magyar Krónikát.

pitypangUCS_ek.jpg

Drága reménybeli barátom!

Először is engedd meg, hogy boldog újévet kívánjak neked és minden NER-társunknak a centrális erőtér minden dimenziójában és kiterjedésében, miként a mennyben, azonképpen itt a földön is!

Hadd köszönjem meg, neked és vezérünknek, hogy mindjárt az újév első napjaiban oly nemes kezdeményezéssel vidítjátok fel az imperialisták levegőszennyezésétől, rezsiterheitől és adósságterheitől beszürkült hétköznapjainkat, mint ez a Magyar Krónika!

Minő fennkölt gondolat, a magyar elme újabb káprázatos diadala, hogy az ezredévnyi szenvedéssel sújtott magyar nép vérverejtéke által a magyarság megmentésére önként összekuporgatott adóforintokból a sok haszontalan herdálás helyett végre panteont emeltek nekünk szellemi épülésünkre. Mert mi lehet még nemesebb és felemelőbb egy felcsúti futballstadionnál, ha nem az, hogy mindannyian meglássuk végre a jót, s lehulljon szemünkről a hályog, mit a balliberális önkényuralom és annak folyamatos rémlátomásait és borúlátását idéző lakájmédia tapasztott reá?

Szövögethetném még tovább csodálatom és áhítatom szófoszlányaiból a palástot művetek köré, hogy a díszkiadásos, nagy formátumú, nemzeti színű keretbe foglalt félkemény borítású kiadvány méltóképpen védve legyen a balliberálisok ármánya és aljas merényei ellen, de e helyütt megkérdezem, félszegen, mint régi jó barátodtól, hogy mi a rothadt radai rossebbért nem hívtatok meg engem is a szerkesztőségi ülésre?

Hát ezért írtam én a cikkeimet a szerkesztőség tagjaival állandó harcban állva, gyűlöletük és megvetésük minden szitkát elviselve? Ezért torpedóztam meg néhány elferdített címmel még a főszerkesztő legnépszerűbb cikkeit is? Ezért trollkodtam szét az Index, a 444!, az ATV, a 168 óra, és Törökgáborelemez Orbánt és a NER-t pocskondiázó posztjait?

Tudom, hogy kevés a hely és sok az éhes száj. Tudom azt is, hogy a választások előtt próbára kell tenni itt az olyan hitében megingott embereket, mint ez a Vízi E. Szilveszter, a már Antall Józsefünk alatt is renitenskedő Hankiss Elemér vagy éppen a Heti Válasz hasábjain nyíltan ellenetek forduló Szörényi Bródy nélkül. Aki nincs velünk, az ellenünk van, világos. De nem fértem volna rá 101-diknek? Pont benned nem volt ennyi stílusérzék, Imrém? 101-dik, tudod, ugye? Orvell, 1984, itakdalse? Pedig annak idején még Kovács Ákos is megénekelte.

Vagy tán sajnáljátok tőlem azt a nyomorult 25 ezret? Akkor mondjátok meg! Eddig sem kényeztettetek el, mindig csak ígérgettetek és hitegettetek. Kimaradtam a trafik buliból, amikor még az a jöttment Palcsó is ötöt gründolt magának össze. A közmédiába se kerültem be, pedig szépen ritkítottátok a sorokat. Jó, jó, igaz, hogy olyan professzionálisan nem tudok alákérdezni, mint az Obersovszky Péter, de egy későesti vallási műsor segédszerkesztőhelyettesének az asszisztenseként igazán találhattatok volna nekem egy mellékállást.

Még azt is elfogadnám, ha csak haverilag felhívnál és megsúgnád a telefonba, hogy siettetek és egyszerűen kifelejtettetek a listáról, mert nagyon kellett már egy gumicsont, amin elcsámcsog a bulvármédia, amíg néhány milliárdot átpumpáltok ide-oda, a NER védőbástyáinak megerősítéséhez, és eltüntetitek az utolsó nyomokat is a nagy ÁFA balhé után.

De az végképp mindennek a teteje, hogy ennek a volt indexes nyikhajnak, ennek a cinkes, öntelt kis hólyag Szilynek adjátok a hírt első kézből az Elvarázsolt Kastély helyett, amelyre úgy ráfért volna egy kis népszerűség, ha már a CBA nem akar hirdetni nálunk!

Ne érts félre, nem a sértődöttség beszél belőlem. Nem is az általatok végre legálisan főzhető házi pálinka. De bevallom töredelmesen, mérhetetlenül csalódott vagyok. Nem vezérünkben, vagy a NER-ben, isten ments! Hanem személyesen benned, Imrém. Amikor, mint te magad is írod, ennyire elkélne a jó, a szép, az igaz, az érvényes gondolat, a tanítás, a pozitív energia és a szövetség, hogy mindörökre megőrizhessük a kétharmadot, akkor elfeledkezel rólam, leghűségesebb szolgátokról és alattvalótokról.

Ha esetleg meggondolnátok magatokat, vagy tényleg csak banális tévedés, a véletlenek álnok összjátéka vagy egyenesen a sátán mesterkedése volt, hogy kimaradtam a (szocialista) magyar szellem vasútjának építőmesterei listáról, elérhetőségeimet tudjátok, vagy keressetek a szerkesztőségben.

Tisztelettel:

Csicsó Ferenc

Szólj hozzá

magyar pitypang krónika kerényi megírom NER