2015. okt 29.

Halóvínparti Lúzerfalván

írta: dVn
Halóvínparti Lúzerfalván

Le az aljas imperalista, neoliberalista, liberálbolsevista halottak napi ünnepléssel, a hollywoodi halloween giccsparádéval! Íme, a hamisítatlan, világon egyedülálló, illiberális, népnemzeti, keresztény halálünnep egyenesen Lúzerfalváról!

halloween_parti.jpg

A Vajnágh Domokossal készült nagyinterjú óta tetszhalott állapotban lévő szerkesztőségünkbe, a négyszögletű kerek erdő közepén található Elvarázsolt Kastélyba, ahová köztudomásúlag még a madár se jár, a minap betévedt egy illegális bevándorló békegalamb. Szájában olajág helyett egy papírfecnit tartogatott, amit egyenesen Lúzerfalva (hivatalos nevén Leisút) pályaudvaráról hozott, ahol hetekig ketrecbe zárva rostokolt arra várva, hogy tovább repülhessen a mindenki által vágyott Felisútba, ahol kolbászból van a kerítés, azon belül pedig mindenkinek toronyórája van lánccal.

Lúzerfalván étel helyett már régóta röplapokkal etetik a jó népet, „Lúzerfalva jobban teljesít”, a „Lúzerfalvaiak döntöttek: az országot meg kell védeni” és hasonló lózungokkal. Az egyik ilyen röplapot kapta csőrébe ez az ázott tollú madár, amikor egy szép napon váratlanul szabadon engedték. De hiába vette Felisút felé az irányt, a széljárás hirtelen megváltozott, mert a polgármester beijedt az istenadta néptől, amely a Lúzerfalviakhoz hasonlóan nem akarta, hogy holmi tífuszt meg egyéb kórságot terjesztő gerlék tenyésszenek náluk, így végül nálunk kötött ki.

Amikor elolvastuk a röpiratot, azonnal tudtuk, hogy ideje véget vetnünk a lazulásnak, mégiscsak van hasznosabb foglalatosság, mint a Hungary’s Got Talent siralmas produkcióin évődni, vagy a Simicska kontra Andy Vajna saga fejleményeit követni. Felhúztuk hétmérföldes csizmánkat és hipp-hopp Lúzerfalván teremtünk, ahol a falu apraja nagyja lázasan készülődik az unortodox Halloween ünnepre, avagy ahogy ők hívják, a Halóvínpartira.

Az ünnep jegyében, minden sarkon szigorúan rákkeltő húskészítmények várják a látogatókat, hozzá metilalkoholból és fagyállóból mixelt koktélokat kínálnak. Szakítva az angolszászok ostoba hagyományaival, világító töklámpás helyett a férfiak rátóti csikótojást patkolnak, az asszonyok pedig matyóhímzéssel teszik mindenki számára elrettentővé az ünnep legfőbb jelképét.

De mindez eltörpül az ünnep igazi attrakciója, a Halóvínparti jelmezverseny mellett!

A hanyatló nyugat lerágott csontvázai, kaszásai és zombijai helyett, akiktől már a kétéves gyerek is inkább cukorkát kér, semhogy megijedne, Lúzerfalván a világ legrémisztőbb jelmezeiben versengenek egymással a jelentkezők: magyar politikusoknak öltöznek és maszkírozzák magukat.

Éppen ezért Lúzerfalván hatalmas üzlet lett jelmezboltot és jelmezkölcsönzőt nyitni. Sokan olyan jól kezdtek megélni belőle, hogy az már fenyegette a rezsicsökkentés vonzerejét, ezért sietve hoztak egy rendeletet, miszerint jelmezboltot és jelmezkölcsönzőt csak az nyithat, aki egy utcában lakik Lúzerfalva polgármesterével (gúnynevén a Viktátorral), gyerekkorában vele járt egy osztályba és neve megegyezik azzal a bibliai személlyel, akit a rőtszakállú állítólag életre keltett. Előtte azért minden jelmezboltossal és jelmezkölcsönzőssel vetettek on-line pénztárgépet minden eladásra szánt jelmez mellé, hacsak nem kínálja fel az állam számára térítés nélkül a készleten maradt jelmezeket.

A piac korlátozása persze megtette hatását. Mivel a jelmezeket kizárólag állami támogatásból készítették, fittyet hányva az igényekre, minden évben roskadásig teltek a raktárak a senki által nem választott politikus jelmezekkel. Az idei évben például hiába készült kizárólag helyi vállalkozók munkájával, helyben vásárolt, környezetbarát alapanyagokból Schiffer András jelmeze, hiába dolgoztak tucatnyian is EGYÜTT Szigetvári Viktor jelmezén, ezekkel a figurákkal még bábszínházi előadást se merne tartani senki, nemhogy velük riogatni a regnáló hatalmat.

Évről évre a jelmezek vitathatatlan slágere, Okoska, Pinokkió és Münchausen báró sajátos keveréke, a folyton megújulni képes Gyurcsány Ferenc, akivel bármikor bárkire rá lehet hozni a frászt, kivált, ha kiejtjük a szánkon a vizitdíj vagy a lárifári szavakat. Bár nincs épeszű ember Lúzerfalván, aki komolyan gondolná, hogy a kormány rúdját valaha is kezébe tudná kaparintani, mégis úgy lehet vele rémisztgetni az embereket jobb és baloldalon egyaránt, mint Lagzi Lajcsit a villanyszámlással.

A verseny másik nagy esélyese a cicusokkal és kutyusokkal a kezében is nyilasformát öltő Vona Gábor jelmez, amelynek viselőjét az igazi elrettentés céljából egy csapat magyar gárdistával és fradi mezbe öltözött nemzetmentő futballhuligánnal illik követni.

Akik a művészibb, mondhatnánk entellektüel ijesztgetést választják, elsősorban Rogán Antal vagy Lázár János bőrébe bújnak és rendszerint már attól rettegni kezdenek az emberek, ha alig hallhatóan a fülükbe súgják: én leszek az ország következő miniszterelnöke.

Sokan úgy gondolták, hogy Orbán Viktor jelmezével idén már senkit sem lehet rémisztgetni, a Napóleonnak mintázott, vagy hitlerbajusszal ábrázolt jelmezek pedig mindenki számára kínossá váltak. Az utóbbi hetek eseményei, és határon túl is növekvő népszerűsége kapcsán azonban, újra a verseny titkos favoritja lehet az a bátor versenyző, aki némi kreativitással az Európai Egyesült Államok elnökeként rémíti halálra a sok európer liberáldemokratát, kolbászfüzérrel a nyakában, házi pálinkával töltött stampedlis pohárral a kezében, kereszttel a nyakában, amint pocakosan is oly könnyedén dekázik a focilabda formájú földgolyóbissal, mint Charlie Chaplin a Diktátorban.

Izgalommal várjuk tehát a szombati döntőt, amelyet szokás szerint Horthy Miklós szelleme kísért. Addig is azonban, haladva a korral, arra kérjük olvasóinkat szavazzanak, melyik politikus jelmezét tartják a legrémisztőbbnek Lúzerfalván? A válaszokat kommentekben kérjük!

A szavazók között wellness hétvégét sorsolunk ki Mennyországba, ahová Volkswagen dízelmotoros repülőszőnyegen repítjük a szerencséseket.

FgP

Szólj hozzá

orbán gyurcsány szavazás halloween hatalom diktatúra rogán lázár vona