2020. feb 25.

A lehetetlen sorozat, amit mindenképp látnod kell

írta: dVn
A lehetetlen sorozat, amit mindenképp látnod kell

Ha nincs mit csinálnod kedd esténként, és szeretnél végre kitörni a kormánypropaganda, a bulvármédia, no meg az álellenzéki fake news gyárak agysorvasztó béklyóiból, kövesd nyomon hétről hétre az Elvarázsolt Kastély vadonatúj sorozatát, melyet környezetbarát csomagolásban nyújtunk át és amit garantáltan reklámmentesen élvezhetsz.

nyito.jpg

A négyszögletű kerek erdő szélén sokáig elhagyatottan álló Elvarázsolt Kastélyba újra élet költözött. Visszatértek a szerkesztőség szétszéledt tagjai, a még mindig szexi Galván Lilitől a paradoxon szakértő gasztroblogger Hutta Sámuelig, hogy sajtó megjelent képviselőivel együtt ünnepeljék Vajnágh Domokos visszatértét és az új sorozat első három epizódjának (Almafák, Vízgereblye és Valósághajlítók) bemutató vetítését.

A múlt héten elvégzett félnapos „Hogyan tartsunk sikeres sajtótájékoztatót?” tanfolyamnak köszönhetően, annyi újságíró lepte el az alagsorban kialakított vetítő termünket, hogy kénytelenek voltunk eltávolítani a széksorokat, de még így is több tucat sajtómunkatárs szorult a folyosóra. Igaz, a megjelentek többsége a bemutató vetítés utánra ígért kerekasztal beszélgetésre várt, ahol az ország leggazdagabb, legokosabb és legbefolyásosabb emberei mondják majd el, hogyan lehet korrupcióból felhalmozott vagyonok nélkül sikeresen túlélni a küszöbön álló világvégét, globális környezeti katasztrófát és pusztító járványokat. Mézesmadzagként pedig meghirdettük, hogy három szerencsés újságíró egy éves sajtószóvivői állást kap, havi egymillás fizetéssel az ország leggazdagabb emberének három legnagyobb vállalatánál. Jogi képviselőnk tanácsára apróbetűvel azért odaírtuk, hogy a hirdetés nem minősül hivatalos ajánlattételnek, és egy szóval se állítottuk, hogy a szóban forgó ország létezik-e egyáltalán és a fizetéshez sem írtunk devizanemet, de hála istennek a sajtó munkatársai ezt már el sem olvasták.

De beszéljünk inkább magáról tizenkét részes a sorozatról, melynek elkészületei során Vajnágh Domokos éveket töltött tibeti kolostorokban, megjárta a Szent Jakab utat, lemerült a Mariana-árok legmélyére és autózott a világűrben Elon Musk Teslájában. Részt vett tucatnyi on-line kurzuson, így egyszemélyben megtanulta többek között a forgatókönyvírás, a színészet, a rendezés, az operatőri munka, a zeneszerzés és a koreográfia minden csínyját-bínyját.

Anélkül, hogy spoilereznénk, elárulhatjuk, hogy a sorozatban minden helyet kap, amiért manapság sorozatot nézni érdemes, dráma, melodráma, szerelem, erotika, gyilkosság, sci-fi és megoldásra váró rejtélyek minden mennyiségben, mindezt Vajnágh Domokos semmihez sem hasonlító stílusában tálalva. A sorozat egyes részei nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz, ettől függetlenül egyetlen részt sem érdemes kihagyni, mert apró utalások bármikor fel-felbukkanhatnak korábbi epizódokhoz kapcsolódóan.

Vajnágh Domokos és a sorozat készítői szerették volna elkerülni, hogy bármely epizód aktuálpolitikai viták színterévé silányuljon, ezért a történetek a világ más és más pontján játszódnak (titkon bízva benne, hogy a Filmalap bőkezűen támogatja is majd az utazásokat), a szereplőknek és az eseményeknek pedig soha semmi, de semmi közük nincs a valósághoz. Ha valaki mégis felfedezne ilyet, az csakis a véletlen műve.

Kamondi Vilmos, aki a sorozat zenei aláfestéséért volt felelős, az Elvarázsolt Kastély egyik eldugott szobájában ráakadt Vajnágh Domokos porlepte szerzeményeire és úgy döntött, mi más illene jobban a lehetetlenségekről szóló epizódok lezárásaként, mint egy-egy virtuális nóta, mely élő hangszert sosem látott és amelyet máskülönben úgyse hallgatna meg senki sem.

Ahogyan azt más sorozatok beharangozásakor megszokhatták, afféle kedvcsinálóként, álljon itt néhány idézet a sajtó képviselőinek szájából (kilétüket saját testi és lelki biztonságuk érdekében nem áruljuk el):

„Tökéletes reflexió mindennapi lehetetlenségeinkre”

„Lebilincselő, de még a hazai börtönviszonyok mellett se követelnék kártérítést érte”

„Demeter Szilárdnak se lehetne kifogása ellene, ott a helye a Nemzeti Alaptantervben”

„Lemondtam kedd esti programjaimat, mert elsők között szeretném látni a folytatást.”

 

Jó szórakozást az első évadhoz!

 

FgP (azaz Forgolán Péter főszerkesztő)

Szólj hozzá

sorozat halál szerelem