2011. okt 14.

Könyökléssel a vírusok ellen

írta: dVn
Könyökléssel a vírusok ellen

A Stanford egyetem tudósai szerint ideje felhagyni a kézfogás idejétmúlt, ámde annál károsabb szokásával. Ehelyett sokkal jobb lenne egymást könyökkel üdvözölni, ezáltal jelentősen csökkenthetjük a különböző kórokozók, mint például a rettegett influenzavírus terjedésének kockázatát. Mi az Elvarázsolt Kastélyban csak üdvözölni tudjuk a javaslatot, ezért össze is gyűjtöttük további érveinket a könyöklés mellett, s egyben a kézfogás ellen. 

1. A könyökléshez nem kell levenni a kesztyűnket.

2. Könyökléssel zsebre tett kézzel is üdvözölhetjük a másikat.

3. Könyöklésnél nem kell a másik szemébe nézni. Abban úgyis csak a szálkát látnánk.

4. Könyöklés közben zavartalanul fogyaszthatjuk ételünket, italunkat. Nincs több szerencsétlenkedés a tányérral-pohárral, ha rég nem látott ismerősünkkel futunk össze egy állófogadáson, vásárban vagy a munkahelyi / iskolai büfében.

5. Könyökölni csak határozottan lehet. Nincs többé döglött hal, hideg, nyirkos, lagymatag kézfogás. Bizonytalan állásinterjúzóknak és házaló ügynököknek ez különösön jól jöhet!

6. A könyöklés mostantól egyet jelent az egészségtudatossággal. Nem kell többé szégyenkeznie azoknak, akik könyökléssel kívánnak előbbre jutni. Munkahelyi törtetők és futballisták, hajrá!

7. Könyökkel nem lehet sem orrot túrni, se feneket törölni. Könyöklésnél nem fenyeget minket a veszély, hogy valaki épp az iménti műveletek után fog velünk kezet.

8. A könyöklés pártsemleges. Megosztott világunkban külön felüdülést jelent, hogy könyökölni nem csak jobb kézzel lehet.

9. A könyöklés ennél fogva kétszer olyan hatékony, mint a kézfogás. Könyökléssel ugyanis egyszerre két embert is üdvözölhetünk.

 

Mindezen nyilvánvaló előnyök tükrében csak csodálni tudjuk a Monty Python csoportot, akiknek az alábbi jelenetében már több mint negyven éve lándzsát törtek a könyöklés mellett.

hSm

Szólj hozzá

monty python vírus influenza stanford könyöklés