2014. júl 10.

Mit tegyünk, ha (ál)jobboldali értelmiségi támad ránk?

írta: dVn
Mit tegyünk, ha (ál)jobboldali értelmiségi támad ránk?

Ki más vértezhetne fel minket jobban a jobboldali értelmiségivel szembeni verbálkaratéra, mint szerkeszőségünk szentfazeka, a keresztény-konzervatív-népnemzeti-turulszárnyakon-repkedő-csodaszarvas: Csicsó Ferenc.

viktor_zsity copy.jpg

 

Mielőtt belevágnék, szögezzük le gyorsan: valódi jobboldalira, vagy szebb szóval élve, konzervatív értelmiségire a négyszögletű kerek erdőben nehezebb ráakadni, mint a fehér hollóra. A száraz tónak nedves partján kuruttyoló, kiürült államkasszából milliárdokat elherdálni képes, nemzetmentő nagy mellénnyel szociáldemagógiából kártyavárat építő kormány dúlását látva, rég elbujdosott az már, mintsem meg kelljen magyaráznia a lehetetlent és védenie a védhetetlent.

Helyette itt vannak nekünk az áljobboldali értelmiségiek, akik vaddisznó csordaként csörtetnek árkon-bokron keresztül, röfögésük hangjától nem hallatszik sem a fülemüle, sem a pacsirta. Ha pedig valaki Dévénynél új időknek új dalaival készülne betörni, előbb öklelik fel, mintsem könnyelműen a húrok pengetésébe foghatna. Feltúrnak mindent, nem hagynak érintetlenül egyetlen új hajtást sem, miközben ügyet se vetnek rá, hogy a makkot, melyből egyre kevesebb hullik már az odvas fákról, mutyilovagok happolják el előlük.

Az áljobboldali értelmiségi alapérzése, hogy a világ kifordult önmagából, amióta Leonardo Da Vinci coming outolt, a tudomány bebizonyította, hogy mégsem a nap kering a föld körül, Charles Darwin pedig kiejtette a száján, hogy az ember a majomtól származik. Szerinte minden rossz azért történik, mert az emberek már nem félik istent, nem járnak templomba, a szent magyar földet sem akarják művelni, inkább eladják a labancoknak meg a sváboknak meg a zsidóknak.

Alapvetően békés természetű, de nem tűri, ha észérvekkel sarokba szorítják. Bontott téglából építetett, ablak nélküli misztikus-dogmatikus világába csak módjával és némi leleménnyel lehet fényt csalni. Nem árt azért, ha viszünk neki egy napszemüveget, nehogy az a kevéske fény is elvakítsa, mint azt a bizonyos komondort és keresztülessünk rajta!

1. Mivel valójában fogalma sincs a jobboldaliságról, a konzervatív értékrendről, a kirakatnak szánt könyvespolcán Wass Albert kötetek mellett porosodó Bibliát kezében még sosem forgatta, templomba pedig csak húsvétkor és karácsonykor megy, identitását állandóan bizonygatnia kell a külvilágnak. Ezért mantraként ismételgeti, hogy ő keresztény, konzervatív, haza és családszerető ember. Mi, valódi keresztények, család és hazaszerető emberek csak bólintsunk egyet, magunkban pedig tekintsünk rá úgy, miként Jézus tekintett a farizeusokra.

2. A mássághoz való viszonya megrekedt valahol a sötét középkor tájékán. Ezért, ha jót akarunk, kerüljünk minden szót és szófordulatot, amelyben a meleg szó szerepel és véletlenül se kínáljuk melegágyi zöldséggel, gyümölccsel. Ha mégis erre kényszerülünk, titkoljuk előtte, ahogyan azt is, ha szeretjük a Pet Shop Boys-ot, az R.E.M.-et, a Red Hot Chili Peppers-t, vagy éppen Kulka Jánost.

3. Szegénység, munkanélküli, hajléktalan szerinte csak azért létezik, mert a sok lusta disznó nem akar dolgozni, hanem inkább piál, drogozik és ész nélkül csinálja a zabigyerekeket. Ne is kíséreljük meg győzködni az ellenkezőjéről! Jó pontokat szerezhetünk azonban, ha mondandóját azzal helyesbítjük, hogy mindez persze a magyarokra nem igaz, mert az a világ legdolgosabb népe. A szegény, a munkanélküli és a hajléktalan ugyanis az ő világában csak cigány lehet.

4. Az özönvíz óta a világra mért legnagyobb csapásnak a kommunizmust, minden bajok eredendő forrásának pedig a kommunistákat tartja, akiket nemes egyszerűséggel egy kalap alá vesz szocialistákkal, liberálisokkal, anarchistákkal, sőt még a zöldekkel is. Ha nem akarjuk, hogy az akkut meghasonulás súlyos rohamokat idézzen elő, és visszafordíthatatlan károkat okozzon nála, bármily nagy a kísértés, felejtsük el a nyugdíjpénztári einstandot, az államosításnak álcázott gründolási lázat, no meg a rezsicsökkentést, és próbáljuk megállni, hogy Orbán Viktort lekommunistázzuk, az Orbán rendszert épülő kommunista diktatúrának, vagy szerényebben, kádár rendszer 2.0-nak bélyegezzük.

5. Laza horgolású történelem ismerete alapján ki másnak, mint a kommunistáknak tulajdonítja a magyar nemzet első számú sorstragédiáját, Trianont, amiért ez a lángoktól ölelt kis ország lassan száz éve képtelen egyről a kettőre jutni, pláne, hogy ehelyett inkább folyamatosan a nulla felé konvergál. Bezzeg, ha újra miénk lenne az a sok erdélyi ciános aranybánya, meg a szlovák paradicsom, és partjainkat ismét három tenger mosná, akkor jöhetne a költő által énekelt tejjel-mézzel folyó Kánaán. Így azonban még Orbán Viktor sem tud csodát tenni, csak szabadságharcolni. Mielőtt minket is magával rántana az önsajnálat feneketlen kútjába, kínáljuk meg egy kis legálisan főzött házi pálinkával és énekeljük el vele a Székely himnuszt (hitetlen és nemzetáruló liberális olvasóink kedvéért itt >>> meghallgatható– a szerk.).

6. A demokratikus jogállam egyet jelent számára a halálbüntetés eltörlésével és a bűnösök felmentésével, ezért ne is kérjük rajta számon a XXI. századi alkotmányozó nemzetrontó gyűlés demokrácia és jogállam korlátozó intézkedéseit vagy a visszamenőleges hatályú törvénykezést. Inkább örüljünk vele együtt a devizahitelesek megmentésének.

7. A szabadság számára maga a káosz és anarchia. Ne próbáljuk felemlegetni, hogy az általa csak rendszerváltoztatásnak nevezett 89-es események idején még a FIDESZ is liberális pártként aposztrofálta magát, mert azonnal rávágja, hogy az csak a leszbi Ungár Klára és a zsidó Fodor Gábor miatt volt, akik szerencsére idejében kiléptek a FIDESZ-ből. Ehelyett kenegessük egy kis hájjal és üdvözöljük, hogy végre betiltották a dohányzást a vendéglátóhelyeken.

8. Ne lepődjünk meg, ha más területeken is súlyos fogalomzavarral találjuk szembe magunkat, ha meggondolatlanul beszédbe elegyedünk vele. Az egyenjogúságról például csak az jut eszébe, hogy már egy pofont se lehet lekeverni az asszonynak, az alkotói szabadságról az, hogy Alföldi Róbert melegpornót rendezhet a Nemzeti Színház falai között, az esélyegyenlőségről pedig az, hogy az adóforintjait segélyekre herdálják.

9. Mániákusan rajong az összeesküvés elméletekért. Lecsupaszított világmagyarázatában valójában minden hatalom a zsidó szabadkőműves Bilderberg csoport (így egyben – a szerk.) kezében összpontosul, melynek magyarországi helytartója nem más, mint Bajnai Gordon, szócsöve az RTL Klub (Szellő István is természetesen zsidó), ezért mindent meg kell tenni az RTL Klub elhallgattatásáért, Bajnai Gordon bebörtönzéséért, de még inkább kitoloncolásáért, különben az országot újra adósság rabszolgaságba hajtják, mint tették azt Kádárék, meg Gyurcsány a hibásék. Véletlenül se emlegessük fel, hogy az államadósság a legrémesebb álmainknál is magasabb lesz majd a Paksi Atomerőmű projekt miatt, amit éppen azoknak az oroszoknak kell majd visszafizetni uzsorakamatra, akik az általa gyűlölt kommunizmust is ránk szabadították cirka negyven évre. Inkább simogassuk meg a buksi fejét és adjunk neki egy Negrót. Varázslat: világítani fog a szájában!

10. Nem szereti Orbán Viktort. Hanem feltétlen alázattal és áhítattal imádja. Bármit tesz, bármit mond (még ha fél órával azelőtt a szöges ellentettjét mondta is), ő nem kérdőjelezi meg. Sőt, kész az utcára vonulni többedmagával a Békemenet zászlaja alatt, széttrollkodni a 444-től az Indexen át a Mandinerig minden általa balliberálisnak tartott cikket és posztot (bizonyára itt is tiszteletét teszi – a szerk.) és legyen az érettségi találkozó, szülinapi buli vagy esküvő, ha kell, az ünnepelttel is összeveszik, hogy anyatigrisként védelmére keljen.

Elképzelni sem tudja, hogy Magyarországon valaha is más legyen a miniszterelnök, ezért ha lehetne, már most törvénybe iktatná az egypártrendszert és azt, hogy Magyarország miniszterelnöke csak Orbán Viktor lehet. Ezért ha igazán kedvében akarunk járni, vigyünk neki ajándékba egy Orbán Viktor festményt (lehetőleg Kerényi Imre aláírásával és Eperjes Károly csókjával), rajta az „Orbán élt, Orbán él, Orbán élni fog” felirattal.

CsF

Szólj hozzá

szabadság demokrácia zsidó cigány keresztény szegénység diktatúra