2019. máj 25.

NE-Eurológia: miért ne szavazz a nincs is kire

írta: dVn
NE-Eurológia: miért ne szavazz a nincs is kire

Oldja fel a kognitív disszonanciát, bárkire is adja le végül a voksát. Oltsa le politikai agitátor rokonait, haverjait, szomszédait, ha ekézni kezdik szavazata miatt. És legfőképpen mentse fel magát, ha úgy dönt, távol marad az urnától. Megmondjuk, kire, miért ne szavazzon az EP választáson.

neeurologia.jpg

 

Újra itt vagyunk. „Ki tudja mi, s ki hívott, mégis itt vagyunk”, ahogyan Demjén Ferenc énekelte a Szerelem Első Vérig-ben. Miután a nemzeti kisgömböc befészkelte magát az Elvarázsolt Kastély padlására és egyre nagyobb étvággyal falta a közbeszerzéseket, a földeket, a gazdaságokat, a vállalatokat, no meg a médiát, úgy döntött, hogy kiebrudalja az addig itt tanyázó, mihaszna, semmirekellő bloggereket (azaz minket) és a Kárpátok Géniusza címhez méltón, felvirágoztatja a négyszöglető kerek erdő közepén fekvő hányatott sorsú ingatlant (is).

Szerencsére a miniszterelnök úr, akivel több alkalommal is sikerült interjút készítenem a Súúúhanter rovatban, szólt néhány jó szót az érdekünkben, ezért ahelyett, hogy az utcára kerültünk volna, közmunkásként helyezkedhettünk el az újonnan alapított EVK Rendezvény és Konferencia Központ Üzembentartási Részlegén. Így minket ért a megtiszteltetés, hogy eltakaríthassuk a kastély fő attrakciójának számító NER Lovagi Tornák után maradt állati ürüléket (magyarul lószart), a focimeccsek közben a miniszterelnök és pereputtya által szétköpködött szotyola héjat, de még a saját lábon álló illiberális divatminiszterelnök (nem szeretnénk, ha sorosbérencnek gondolnának minket, azért se divatdiktátorozzuk le – a szerk.) asszony széthajigált pelenkáit is.

Most azonban, hogy Bécsnek büszke vára Mátyás bús hada helyett Strache alkancellár videóbotrányát nyögi, előkotortak minket, ugyan írjunk már egy posztot (nem kizárt, hogy humusz lesz), amelyben végre elmondjuk őszintén, cenzurálzatlanul, hogy ityeg a fityeg, mennyi az annyi és mi merre hány méter. Hiába szabadkoztunk, hogy mi már el is felejtettünk írni, meg a tinta is kifogyott a blogszerkesztőből. Hiába erősködtünk, hogy úgysincs semmi értelme, hiszen most minden jel szerint nagyobb arányban nyer a Fidesz, mint a tavalyi parlamenti választásokon, és ehhez most még választási buherára (kétlépcsősből egylépcsősre trimmelt szavazás, választási körzetek meghekkelése, ÁSZ bírságok) sincs szükség. A Hír TV tegnapi interjújából azonban megtudtuk a nemzet filozófiai Rocky Balboájától, hogy a végén van vége. Így aztán összetrombitáltuk a szerkesztőséget, utánaolvastunk, oknyomoztunk és megírtuk. Bizonyítjuk országnak, világnak, de leginkább az EU megfigyelőinek, hogy itt igen is van pártoktól független média, szólásszabadság, mert mi megmondjuk feketén-fehéren, miért ne szavazzanak az emberek senkire, hanem maradjanak otthon a seggükön, nézzék a tévét vagy kapáljanak a kertben, vagy menjenek a gyerekkel ingyenes Halász Judit koncertre, de ha mégis, akkor ugye csak a, csak a, csak a …

Az objektivitás látszatát megőrizve, igyekeztünk módszeresen és mértéktartóan, TörökGáborElemez egyrészt-másrészt logikája mentén górcső alá venni a lista valamennyi tagját, azaz mindegyik párthoz adunk jobboldali és baloldali kifogást egyaránt. A befolyásolás elkerülése végett, a pártokat véletlen sorrendben mutatjuk be és mindenkire hajszál pontosan három mondatot vesztegetünk, mert három a magyar igazság.

LMP: Ha igazi orbánfóbiás, nem szavazhat olyan pártra, amelyben Schmidt Mária fia, a kormánypárti Figyelő társtulajdonosa, Ungár Péter elnökségi tag lehet. A korrupció elleni harc Don Quijote-ját, Hadházit amúgy is kiebrudatlák már innen. Ha a NER-től megcsömörlött ős-Fideszes lenne, esetleg Vonából kiábrándult Jobbikos, akkor meg legyen elég, hogy a leszbi Ungár Klára unokaöccse, ráadásul nemrég coming outolt, aki nem lehet egyenrangú, de pedofil pap annál inkább.

(A rövidség kedvéért a következőkben eltekintünk attól, hogy megmagyarázzuk, melyik kifogás, kinek szól, nagyvonalúan a bölcsességét oly sokszor bizonyító választópolgárokra bízzuk ennek eldöntését)

MKKP: Komoly ember nem fecsérelheti szavazatát egy viccpártra. A haverunk poénjain is jót röhögünk, de ettől még nem választjuk miniszterelnöknek, sőt, még az adóbevallásunkat se készíttetjük el vele, autót meg pláne nem vásárolunk tőle. Tényleg placebo buszmegállót, koszpontot, örökéletet, meg ingyen sört szeretne Európában, vagy ehelyett komoly, megfontolt, felelősségteljes, a nép jólétét szem előtt tartó poltikusokat küldene Brüsszelbe küldeni, mint amilyen például a ..., vagy a ..., és még sorolhatnánk (ha a kipontozott helyre nem tud politikust behelyettesíteni, a hiba az Ön készülékében van - a szerk.)?

DK: Nem elég, hogy még mindig itt van ez az öszödi hazudozó "gyurcsányfegyenc", most még ezt az amerikai recept szerint készült magyar Hillary Clintont is bedobja a nemzeti levesbe, aki nem más, mint a kommunista Apró Antal unokája. Arról nem is beszélve, hogy ha nincs Gyurcsány, meg öszödi beszéd, meg szemkilövetés, meg 300 Ft-os vizitdíj belengetése, sosem lett volna Orbánnak kétharmada, nem lenne NER, meg Lölö sem. Ne feledje: amíg van ember széles e hazában, aki a Gyurcsány pártra szavaz, Orbánnak olyan biztos az egyeduralma, mint a csernobili beton szarkofág.

Jobbik: Neonáci kutyából nem lesz europer szalonna, ezért hiába cukiskodott Vona Gábor, hiába járt melegbárokba Terry Black-kel, ne feledjük, hogy a párt EP listáját vezető Gyöngyösi Márton 2012-ben még listát készített volna a zsidókról. Ugye Ön sem akarja elhinni, hogy amennyiben bejutnak az Európai Parlamentbe és megint úgy hozza a politikai érdek, ne tudnának pillanatok alatt újra antiszemitálkodni és rasszistálkodni. Ha meg úgy tetszik, ki szavazna zsúrpubikra, akiknek már annyi vér sincs a pucájában, hogy EU zászlót égessenek, mint Novák Előd tette egykor.

Mi Hazánk Mozgalom: Migránssimogatóként és felkent píszískedő cigányjogvédőként Önt nyilván nem kell arról győzködni, miért nem szavazhat a szibérai Fekete Delfinnel fenyegetőző Toroczkai pártjára. De ne tévessze meg akkor sem ez a sebtében összeverbuvált Ex-Jobbikos sereglet, a hatvannégy vármegye, meg a Nemzeti Légió, ez megint csak a Fidesz jól bevált szalámitaktikája, hogy felszeletelje az igazi nemzeti összefogást. Olvassa csak el a programjukat, ezek ugyanúgy támogatnák Paksot és még a sorkatonaságot is vissza akarják állítani, de azon se lennénk meglepődve, ha az ásotthalmi csipsz gyár mögött is előbb-utóbb NER lovagok tűnnének fel.

Momentum: Először is: igazi fradista nem szavaz lila majmokra. Másodszor, kinek kell ez az SZDSZ reinkarnáció, akik a krónikus orbánfóbiával kezelt Verhofstadtal kampányolnak, de titokban már az MSZP-vel paktálgatnak, hogy majd megint ők legyenek a mérleg nyelve. Harmodszor pedig csak azért mennének Brüsszelbe, hogy azt a kevéske pénzt (2004-2017 között nevetséges 11.820 milliárd forinttal szúrták ki a szemünket - a szerk.) egészségügyre (értsd: tovább éljenek a nyuggerek) meg oktatásra (értsd: a sok kékharisnya romkocsmákban bulizzon ahelyett, hogy dolgozna) költenék, ahelyett, hogy további kisvasutak meg stadionok épülhetnének belőle.

Magyar Munkáspárt: Kinek van szüksége még egy marxista-leninista pártra, ha már annak XXI. századi upgrade-je a harmadik kétharmadával építi a legvidámabb barakkot (a matematikai feladvány helyes megoldását várjuk kommentben - a szerk.). Ugyan mi tarthatná lélegeztető gépen Thürmer Gyula pártját, ha nem a hatalom bújtatott forintjai, mellyel sikeresen elhappolhatnak néhány százalékot a megtévesztett panelproliktól. Amúgy pedig, miért küldene olyan EP képviselőt a Brüsszelbe, aki ki akar lépni az Európai Unióból?

MSZP: Önt nem háborítja fel, hogy ezek az öntelt pártállami kriptokommunisták patkányoknak nézzenek bárkit, aki a drága jó Orbán Viktort szereti? Kell nekünk, hogy a nyitott ajtónak fejjel rohanó Kunhalmi Ágnes, meg a Szanyi Kapitány égessen minket továbbra is Brüsszelben, Deutch Tompika helyett? Legyen esze, hiszen minden rájuk adott szavazat a jövő tehetséges, rátermett és tisztességes politikusaitól (a kiktől? – a szerk.) veszi el a helyet!

Végezetül: úgy gondoljuk, a kormánypártnak éppen elég lehetősége van napi szinten bizonyítania, miért nem érdemes a mostaninál is erősebb felhatalmazást adni  szeretett vezérünknek, és még jobban megvastagítani hangját (az arcbőre mellett), ezért rövidre fogjuk zárszavunkat.

FIDESZ: Orbán Viktor. Mészáros Lőrinc. És Soros, Soros, majd megint csak Soros.

FgP

Szólj hozzá

választás mszp fidesz gyurcsány jobbik momentum Orbán EU Európa