2012. máj 17.

Közmunkások gyalázták meg Orbán Viktor szobrát

írta: dVn
Közmunkások gyalázták meg Orbán Viktor szobrát

Közmunkások maroknyi csoportja vérrel és verejtékkel mocskolta be Orbán Viktor szobrát. Civil szervezetek, az LMP és Mesterházy Attila egyhangúan elhatárolódtak az akciótól, mondván, még az Orbán Viktor elleni fellépéseket is csak a demokratikus keretek között tartják megfelelőnek. Mindeközben a Jobbik a halálbüntetés visszaállítását követeli a szoborgyalázók ellen, Áder János pedig megbékélésre és önmagunkkal való kiegyezésre biztatja az ország állampolgárait.

Ma délelőtt, miközben szerkesztőségi értekezletet tartottunk, munkásruhába öltözött tüntetők sorakoztak fel az Elvarázsolt Kastély bejáratánál álló Orbán Viktor szobor előtt. A tucatnyi tüntető néma vigyázzállásban várakozott a szobor előtt egy darabig, amikor megérkezett egy kopaszodó idős férfi munkásköpenyben, rövidnadrágban és fényesre vakszolt fekete lakkcipőben.

-    Ez nem lehet igaz! – kiáltott fel Kamondi Vilmos mellettem. – Ez most tényleg Mr. X, vagy csak álmodom?
-    Tényleg az – szólalt meg Vajnágh Domokos az íróasztala mögül, miközben keze megállás nélkül ütlegelte a klaviatúrát.
-    Honnan tudod, ha nem is látod? – kérdezte Kamondi Vilmos csodálkozva, mivel Vajnágh Domokos az iroda egyik eldugott zugában üldögélt, ahonnan nem láthatta a bejárat előtt zajló eseményeket.
-    Onnan, hogy én találom ki – mondta Vajnágh Domokos, és lázasan tovább püfölte a klaviatúrát.
-    De mit akarhat itt Mr. X? – kérdezte Kamondi Vilmos.
-    Talán nyissuk ki az ablakot, hátha megtudjuk – mondtam én és határozott mozdulattal kitártam az ablakot. Sajnos túl gyorsan, mert a kinyíló ablak sarkával jól fejbe vertem Kamondit, akinek homlokán jókora púp keletkezett. Kezdeti fájdalmát és az emiatt fellobbant haragját, mely „baszd meg a kurva ablakot” káromkodásban manifesztálódott, gyorsan elmulasztotta Galván Lili megjelenése, aki elsősegélyben részesítette (elkerülendő az esetleges munkaügyi és balesetvédelmi ellenőrzéseket, itt jegyezzük meg, hogy az elsősegélynyújtáshoz csakis és kizárólag az érvényben levő jogszabályi előírásoknak megfelelő elsősegély felszerelést használtunk és Galván Lili hivatalos, EU konform elsősegélynyújtó végzettséggel rendelkezik – a szerk.)

Mr. X. eközben az egybegyűltek elé sétált, Orbán Viktor szobra előtt keresztet vetett, majd imára kulcsolt kézzel így szólt:
-    Dicsértessék a munka, mely mindannyiunk életének értelmet adott! Dicsértessék az elmúlt húszegynéhány év elkúrt gazdaságpolitikája, melynek köszönhetően az itt jelenlévők mindegyike elveszíthette tanári, ügyvédi, közgazdász és marketinges állását, hogy végre megtapasztalhassák milyen is az igazi kétkezi munka! Dicsértessék Orbán Viktor, aki elhozta nekünk a közmunkaprogramot, melynek keretében már a minimálbér háromnegyedéért is dolgozhatnak mindazok, akik egyébként csak a napot lopnák, a Klub Rádiót hallgatnák, vagy a kocsmában támasztanák a pultot! Dicsértessék mindenki, aki földjein, gyárában, üzemeiben közmunkásokat alkalmaz embertelen körülmények között, ahelyett, hogy a nyugati világ kényelmes hintaágyaiban heverészve ringatnák magukat a jóléti társadalom szertefoszló illúziójába!
-    Barátaim! Azt mondom nektek, hogy ne hagyjuk ennyiben. Ne elégedjünk meg ennyivel! Mert miként Lukács evangéliuma kimondja: „Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.”
-    Követeljük tehát, hogy ezen túl egyetlen fillér bért se fizessenek a munkánkért. Mi önmagunkért, nem pedig az anyagi világ elátkozott és értéktelen szimbólumáért dolgozunk.
-    Követeljük továbbá, hogy ne törődjenek vele, van-e mit ennünk, innunk, vagy van-e rajtunk ruha, ami megvéd az időjárás viszontagságaitól. Mert miként Máté evangéliumában is olvashatjuk a próféta szavait: „Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?  Nézzétek meg az égi madarakat: Nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk?”
-    Végül követeljük, hogy fosszanak meg minket minden szabadságunktól is! A munka úgyis szabaddá tesz minket. Ezért emeljenek körénk szögesdrótkerítéseket, kőfalakat, hogy többé ne vihessen minket kísértésbe embertársaink bűnös cselekedeteinek látványa, mindenek felett a tékozló és pazarló fogyasztásé.

A tüntetők ezután egymás után Orbán Viktor faszobrához járultak, keresztet vetettek előtte, majd átölelték. A munkások többségéről izzadságcseppek csöppentek a szoborra, némelyikük pedig nem figyelt rá, hogy felsebzett tenyeréből vér serken elő, mellyel akaratlanul is beszennyezték a szobrot. Idejük azonban nem maradt arra, hogy Orbán Viktor szobát megtisztítsák, mert a szobor mellé egy teherautó érkezett. A platóról két kigyúrt biztonsági őr ugrott le és sietve felterelte a tüntetőket, köztük Mr. X-et is.

Kamondi Vilmos ugyan még utána szólt, hogy legalább egy autogramot adjon neki, leghűségesebb rajongójának, az Önkéntes Analfabétizmus egyetlen élő követőjének, de hiába, Mr. X-től csupán egy integetésre futotta, mielőtt a teherautó eltűnt volna a kanyarban.

Miközben mi folytattuk a szerkesztőségi értekezletet, egy szemfüles járókelő, ami ritka, mint a fehér holló, elvégre az Elvarázsolt Kastély környékén még a madár se jár, lefotózta az izzadságcseppekkel és vérfoltokkal mintázott Orbán Viktor szobrot és tízezer forintért eladta a Blikknek, illetve felrakta saját Facebook oldalára, amely a már fentebb idézett nyilatkozatlavinát indította el. Bízunk benne, hogy cikkünkkel ismét hozzájárulhattunk olvasóink hiteles tájékoztatásához!


FgP
 

Ha szeretné támogatni, hogy az Elvarázsolt Kastély a jövőben is teljesíthesse küldetését, nyomjon lájkot cikkünkre és egyúttal csatlakozzon Facebook oldalunkhoz! Ne feledje, lájkolásával egyszerre támogatja a sajtószabadságot és az egyetemes világbékét, a baloldalt és a jobboldalt, a kisebbségeket és a többségeket, Magyarország függetlenségét és az európai integrációt, a pandákat és az esőerdőket, Vajnágh Domokost és az Önkéntes Analfabétákat, továbbá mindenki mást, akit Ön szerint támogatni érdemes.
 

 

Szólj hozzá

munka orbán szabadság vona mesterházy lmp mrx