2012. aug 15.

Pokolba a meteorológusokkal!

írta: dVn
Pokolba a meteorológusokkal!

Mindig is tudtam, hogy a meteorológusok elvetemült egy népség. Eddig ugyan azt hittem, hogy a független piaci elemzők és a közvélemény kutatók még náluk is elvetemültebbek, de kiderült, mégsem. Az Elvarázsolt Kastély újabb közérdekű felhívása.

weather.jpg

Bevallom, én ezeket az időjósokat mindig is rühelltem. Nem elég, hogy végig kell szenvedni a híradót az újabb ámokfutó gyilkossal, a hétvégi tragikus balesetekkel, az izraeli-arab konfliktussal, no meg a magyar belpolitikával, hanem amikor befejeződne és kezdődhetne a Barátok Közt, a meccs közvetítés, vagy a helyszínelők, akkor belibbennek a képernyőre a két lábon járó barométerek és nekiállnak vigyorgó pofával riogatni a népet. Nyáron elviselhetetlen kánikulával vagy jégesővel. Télen méteres hótakaróval. Ha más nincs, akkor pedig orkán erejű széllökésekkel, talaj menti faggyal.

Mindez persze nem elég, mert konkrétumok helyett folyton csak maszatolnak. Azt mondják például, hogy a nappali hőmérséklet 16-25 fok között alakul. Meg, hogy az ország túlnyomó részében derült, száraz idő várható, de Hejenkén megnövekszik a felhőzet, amelyből előfordulhat záporeső, zivatar. Anyátokat! Most akkor kell kabát vagy sem? Vigyek ernyőt vagy sem? És különben is hol a picsában van az a Hejenke, mert sem a GPS, sem a Google maps nem találja (ly-nal írva sem – a szerk.).

Ám a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség nyílt levele mindenki előtt lerántja a leplet erről a megátalkodott társaságról. Bizony, ezek a meteorológusok nem mások, mint a turizmus nukleáris töltettel felszerelt torpedói. A nemzetgazdaságok lelkiismeretlen megnyomorítói. Világviszonylatban pedig, mondjuk ki bátran, a gazdasági válság legfőbb okozói.

Amíg ők elbizonytalanítanak, rémisztgetnek és kétségbe ejtenek, addig az emberek nem mernek kimozdulni, nem utaznak sehová és nem költik a pénzt. Tönkre megy a BKV, a MÁV, meg a MALÉV (lám, ez utóbbi már tönkre is ment, a többinek talán még van némi esélye, feltéve, hogy időben cselekszünk – a szerk.), meg az alvállalkozók, meg azok alvállalkozói. Csökken a GDP. A népek eközben otthon punnyadnak, kedvetlenül bámulják a tévét vagy a Facebookon zsibbasztják agyukat. Ha ne adj’ isten dolgoznának, akkor bizonyára demotiváltak, levertek, és hatékonytalanok.

Az időjárás előrejelzéseknek köszönhetően előre jajgatnak a front érzékenyek, előre sírnak a vendéglátósok és a mezőgazdászok. A rossz időtől való félelem okán nem sétálnak a parkban kézen fogva a párok és nem szeretkeznek a bokrok árnyékában. Csökken a népszaporulat és rohamosan fogy a népesség. A nemzet napfényben fürdőző kék egét sötét felhők takarják el, a népesség enervált, depressziós lesz, és helyzetét egyre kilátástalanabbnak éli meg.

Az MTDMSZ csupán arra kéri a médiát, hogy cizelláltabban fogalmazza meg az időjárás jelentéseket, mi, az Elvarázsolt Kastély szerkesztőségének tagjai azonban ennél sokkal keményebb fellépést várunk pártunk és kormányunk unortodox megoldásokra mindig nyitott, bátor vezetőitől.Egyszer s mindenkorra tiltsák be az időjárás előrejelzéseket!

Iktassák az alaptörvénybe, hogy a Magyar Köztársaság Magyarország területén tilos az időjárás előrejelzés készítése és terjesztése. Az NMHH és a NAV közösen állítson fel hivatalt az időjárás előrejelzések ellenőrzésére, és az elkövetők megfelelő szankcionálására. Emellett a Nemzetbiztonsági Hivatal szervezzen be ügynököket mind a hivatásos, mind a nem hivatásos meteorológusok megfigyelése és kiszűrése érdekében. Ha kell, a jól bevált recept szerint fenyegessék meg a beszervezendő ügynököket, hogy az együttműködés elmaradása esetén családtagjaik elveszíthetik állásukat, gyermekük nem járhat se térítésmentesen, se tandíjjal egyetemre vagy főiskolára.

Amennyiben ez nem elég, iktassák a büntető törvénykönyvbe is, hogy időjárás előrejelzés szándékos vagy gondatlan elkövetése, illetve terjesztése kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után. Bűnszervezetben elkövetett időjárás előrejelzés esetén a büntetési tétel nyolc évtől tizenhat évig emelkedhet. A büntethetőségi korhatár alatt (ami egyelőre 12 év – a szerk.) természetszerűleg a szülő vagy gondviselő a felelős.

Bár pártunk és kormányunk nem teketóriázik az ország nemzet sorsát érintő kérdések megoldásával, úgy gondoljuk, hogy a vonatkozó törvények és intézkedések megszületéséig társadalmi összefogással kell fellépnünk az időjárás előrejelzések és az általuk okozott károk ellen.

Felhívás!

Az Elvarázsolt Kastély arra kér minden jó érzésű magyar állampolgárt, hogy ne nézzen, ne hallgasson, és ne olvasson időjárás jelentéseket. Bojkottálja az időjárás jelentéssel foglalkozó oldalakat, tiltsa le a felugró időjárás előrejelzéseket. Ne figyeljen oda, ha bárki a várható időjárásról akarna önnel beszélgetni. Sőt, elővigyázatosságból kerülje azt is, aki olyan behízelgő mondatokkal közeledne Önhöz, mint, hogy „milyen szép időnk van”. Az ilyen ember arra is képes lehet, hogy utána rögvest a másnapi, vagy a jövő heti időjárással hozakodjon elő. Ne osszon meg, ne terjesszen időjárás előrejelzéseket, és erre figyelmeztesse rokonait, barátait, ismerőseit, munka- és utastársait is!


Legfőképpen pedig, az időjárás jelentésekkel kapcsolatos következő Nemzeti Konzultáció keretében támogassa, hogy a kormány a törvény legnagyobb szigorával súlythasson le az időjárás előrejelzőkre!

Ne felejtse el megosztani írásunkat!


hSm

Szólj hozzá

időjárás konzultáció törvény ügynök meteorológia előrejelzés