2012. sze 12.

A TEK-en szúrt ország

írta: dVn
A TEK-en szúrt ország

A terrorizmus réme elérte hazánkat. Egyelőre nem tudni, hogy az azeri baltás gyilkos miatt felháborodott örmények, vagy a szíriai felkiszabadító akció kapcsán az Alka Ida valamely sejtje, vagy esetleg az Orbán Viktor megbuktatására készülő MOSZAT ügynökök vannak a háttérben, de az egyszerű földi halandónak fel kell készülnie a nap mint nap rá leselkedő terrorista veszélyre.

jedibosszuja.jpg


Háborúban áll az ország. Az IMF és az államadósság után mától a nemzetközi terrorizmussal szemben is. Gyermekeink már az egyetemi padsorokban sem érezhetik magukat biztonságban, mert egyetemista társaik filmforgatásnak álcázva ejtik túszul őket és a terrorizmus elleni elszánt küzdelemben a TEK emberei is bármikor lecsaphatnak rájuk.

Az Elvarázsolt Kastély, amely szívén viseli a négyszögletű kerek erdő minden lakójának sorsát, hasznos tanácsokkal igyekszik segíteni a terrorista veszély felismerését és a terrorizmus elleni akciók túlélését. A tanácsok összeállításához a terrorelhárítás legavatottabb szakértőjét, Hajdú sógort kértük fel, aki két egyedem-begyedem tengertánc között állt készséggel a rendelkezésünkre.

1. A terrorista veszély azonosítása: Miről ismerszik meg a terrorista?
-  Jegyezzük meg: bárkiből lehet terrorista. Aki látott már akár egyetlen 24 epizódot is, tudhatja, hogy az a leggyanúsabb, aki nem gyanús. A terroristák legtöbbször barátaink, rokonaink, közeli ismerőseink közül kerülnek ki. Ezért ne bízzon meg senkiben és jelentsen fel nyugodtan bárkit, ha terrorista gyanús személynek ítéli meg.
-  A terrorista kedveli a mindenkori hatalommal szembeszegülő hősöket. A vele folytatott beszélgetésekben gyakran áradozik olyan hősökről, mint Luke Skywalker, Robin Hood, a Vörös Pimpernel, vagy éppen Baradlay Ödön. Lenézően, gúnyos, kárörvendő kacajjal beszél diktátorokról és elnyomókról és viccesnek találja az Orbán Viktorról készült karikatúrákat és mémeket.
-  Fegyvernek látszó tárgyat visel. Ilyen lehet a lézerkard, vízipisztoly vagy műanyagnak álcázott parabellum, de gyanús lehet egy hétköznapi hátizsák is, amely időzített bombát rejthet, vagy egy boríték, amely lépfene baktériumot tartalmazhat.

2. Elkerülés / menekülés: Mit tegyen, ha terrorista gyanús személlyel találkozik?
-  Ha lehetősége van rá, feltűnés nélkül hagyja el a helyiséget, ahol a terrorista gyanús személy tartózkodik és haladéktalanul riassza a terrorelhárítás központját. Ne aggódjon az esetleges vaklárma miatt felmerülő költségekért. A kommandósokat az öli meg, ha nincs munkájuk. Ezért, ha feleslegesen is riasztana minket, kommandósaink úgy érzik majd, nem múlt el haszontalanul a napjuk.
-  Ne álljon szóba a terrorista gyanús személlyel. Ne próbálja megtudakolni célját és legfőképpen ne kísérelje meg lebeszélni tervezett cselekedetéről. Egyrészt reménytelen, hiszen a terrorista nem más, mint egy elszánt, fanatikus gyilkológép, másrészt a terrorista megfékezéséhez olyan felkészült szakemberekre, kigyúrt és állig felfegyverzett férfiakra, nem pedig TEKetlen alakokra van szükség.

3. Áldozattá válás: Mit tegyen, ha terrorista gyanús személy fogságába kerül?
-  Ha a menekülési kísérlet kudarcot vallott, és a terrorista gyanús személy fogságába esik (például még nem csöngettek ki az óráról és ezért nem hagyhatja el a tantermet), próbáljon meg feltűnés nélkül időt húzni, amíg a terrorelhárítás emberei a helyszínre érnek és kiszabadítják Önt.
-  Bármily reménytelennek is tűnik a helyzet, bármily unalmas is egy biokémia óra, biztos lehet benne, hogy előbb vagy utóbb biztosan kiszabadítjuk! Minden osztályteremben, minden munkahelyen vannak beépített önkénteseink, akik lefülelik a terrorista gyanús elemeket. Sőt, bizonyos rendszerességgel vaktában is le szoktunk csapni feltételezett marijuana ültetvényekre, és teljes településeket is elzárunk a külvilágtól, ha ott gárdista avatás gyanúja forog fenn.
- Előfordulhat, hogy a kiszabadítási akció közben épp a TEK emberei zárják el a menekülési útvonalat Ön elől. Az is megeshet, hogy embereim tévedésből, vagy az Ön kiszabadításának izgalmában Önre is tüzet nyitnak. Ezek sajnos elkerülhetetlen velejárói a kiszabadítási akcióknak, de a hibarátánk rendkívül alacsony, köszönhetően annak, hogy eddig egyetlen valódi terrortámadást sem kellett elhárítanunk, a többiben pedig a szerencsével határos módon, minden ártatlan civil ép bőrrel megúszta a támadásunkat.

4. Hőssé válás: Mit tegyen, ha egy terrorista elhárító akcióval a címlapra kerülne?
- Ha valaki megfogadja intelmeimet, így vagy úgy, élve vagy halva garantáltan szerepelni fog a hírekben. Fennáll ugyan a veszélye annak, hogy hozzám hasonló módon MÉM lesz önből, de civilek a tapasztalatok szerint sokkal kisebb eséllyel válnak nevetségesség tárgyává, mint a mindenkori kormányzat lelkes kiszolgálói.
- Ha a véletlennek, vagy kereszténydemokrata barátaim kedvéért, a jó istennek hála, sikerülne túlélnie a terrorelhárítási akciót és sajtótájékoztatón is kénytelen részt venni, ne feledje a legfőbb szabályt: mondjon minél kevesebbet, és akkor nem tudnak belekötni!


FgP

Szólj hozzá

terrorizmus jedi skywalker terrorelhárítás TEK BME Hajdú