2016. sze 27.

Ki tüntette el a Gellért-hegyet?

írta: dVn
Ki tüntette el a Gellért-hegyet?

A kormányzat ködösít. Az ellenzék próbál úgy tenni, mintha lenne. A lakosság pedig összeesküvés elméleteket gyárt Soros Györgytől az illuminátusokon keresztül a Habony művekig. Ideje, hogy valaki megint tiszta vizet öntsön a csordultig telt pohárba. A Súúúhanterek visszatértek és újra akcióba lendül a az egyetlen és eredeti, és valóban objektív és elfogulatlan tényfeltáró riportkommandó!

gellert_hegy.jpg

Az Elvarázsolt Kastély szerkesztősége - ha nem is oly látványosan, mint a régi szép időkben - folyamatosan rajta tartja hüvelykujját a magyar közélet ütőerén, és ha mozdulni kell, elsők között lép a tettek mezejére, kivált, ha az nem más, mint a magyar ugar, hol ősbuja földön sírva dudva a muhar. Az utóbbi napok eseményei pedig arra késztettek minket, hogy kibújjunk végre a négyszögletű kerek erdő mélyén rejlő odúnkból, és nekivágjunk a székesfővárosnak és utánajárjunk az egyetlen és osztatlan igazságnak.

Aki lemaradt volna, mert lekötötte figyelmét a lomtalanításra készülés, meg a hétvégi telek téliesítése, napok óta az a hír tartja lázban a történelem legértelmetlenebb népszavazása előtt álló istenadta népet, hogy hová lett az ország egyik legfőbb jelképének számító Gellért-hegy, rajta a Szabadság szoborral. A híradások szerint a hegy szombatról vasárnapra virradóra tűnt el, szem- és fültanúk nem voltak, a térfigyelő kamerák pedig a heggyel együtt kámforrá lettek.

Mit tudunk eddig?

Az esetet a Gellért-heggyel szemben, egy belgrád rakparti bérház második emeletén lakó, neve elhallgatását kérő idős férfi jelentette, akiről először mindenki azt hitte, nem vette fel a szemüvegét, vagy elfelejtette felhúzni a redőnyt, ám később járókelők tucatjai is jelentették az eltűnés tényét. A hatóságok, szokásukhoz híven nagy erőkkel kivonultak és bár megerősíteni nem tudták, cáfolni se merték, amit több tucat szavazásra jogosult állampolgár egybehangzóan állított. A kormány nem sokkal később rövid sajtóközleményt adott ki, melyben mindenkit óva intett a felesleges spekulációktól és pánikkeltéstől, majd megnyugtatta az embereket, nincs mitől tartaniuk, bár nem magyarázták el, hogy ezt mire alapozzák.

Az ellenzék néhány sorvadt vadhajtása Gyurcsány Ferenccel az élen azonnal kijelentette, hogy a Gellért-hegy továbbra is ott áll a helyén, ez csak Orbán Viktor újabb aljas manővere, amellyel bizonyára a szerencsétlen migráns bőrbe bújt arab terroristákra, vagy jobbik híján a romákra akarja majd terelni a gyanút és ezzel kívánja az emberek idegengyűlöletét tovább szítani. Vona Gábor pár perccel ezután sajtóközleményben reagált és kikérte magának, hogy Gyurcsány Ferenc a jobbikot megint romaellenességgel vádolja, amikor ők már nyíltan nem is, és egyúttal felszólította Molnár Gyulát az MSZP legújabb kénytelen-kelletlen marionett figuráját, valljon színt a migráns kérdésben. Molnár Gyula azonban azt nyilatkozta Kálmán Olgának az ATV-ben, hogy nem nyilatkozik, mert a sajtó megint összecsúsztatná két mondatelemét, ezért mindenki várjon türelmesen, mert már úgyis majdnem készen van az MSZP új csodafegyvere a választási győzelemhez, legalábbis neki azt mondták, hogy ezt kell mondania.

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott Tarlós István is, aki kijelentette, hogy információi szerint a Gellért-hegyre senki sem igényelt a Fővárosi Önkormányzatnál bontási engedélyt, ezért a Gellért-hegy eltűnése minden bizonnyal jogellenes, de bővebbet csak akkor tud mondani, ha az általa kezdeményezett vizsgálóbizottság feláll, majd elvégzi munkáját és ő pedig megkapja a néhány százmillió forintból elkészült tanulmányt.

Bayer Zsolt, az útszéli kocsis káromkodását irodalmi szintre emelő népszerű jobboldali publicista, eltaposni való hitvány féregnek nevezte azt a patkányt, aki az éj leple alatt képes volt ellopni szent ereklyénket és óva intett mindenkit: ha érvénytelen lesz a népszavazás, nem csak a Gellért-hegyet fogják elvinni Lánchidastól, meg a Budai Várat  Sándor palotástól, hanem szifiliszes, veszett kétfarkú kutyák fogják nyüszítve megbecsteleníteni lányainkat és asszonyainkat.

Az RTL Klub esti híradójában, a kormányzati propagandát és a legnagyobb rivális, Andy Vajna féle TV2 értesüléseit egyaránt cáfolandó, élő egyenes adásban közvetített a Szabadság szobor lábától, ahol egy pillanatra beintegetett Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri egy "mentsük meg a Morning Show"-t molinót lobogtatva a szélben. Az M1 Híradó halmozottan beszédhibás riportere erre reagálva, a csatorna egyik technikusával karöltve néhány perc alatt elmagyarázta, hogy a bejátszás valójában a Barátok közt-ben használt jól ismert vágókép, és különben is a mai technikákkal éppoly egyszerűen vissza lehet varázsolni a Gellért-hegyet oda, ahonnan ugyanolyan technikával korábban ők tüntették el onnan. Később a csatorna sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, hogy ilyet ők természetesen sosem tennének, ezt csak teoretikusan gondolták.

A valóság nyomában

Mindezek után fogtuk magunkat, felültünk az M4-es metróba torkolló Felcsúti gyorsvasútra és meg sem álltunk a Szent Gellért térig, mert végre a saját szemünkkel akartuk látni az eltűnt hegyet. Amikor azonban felfelé igyekeztünk a mozgólépcsőn, és a hangosbemondó felhívta figyelmünket, hogy vegyük elő jegyünket, bérletünket, mert a kijáratnál ellenőrök dolgoznak, fotós kollégám kétségbeesetten felkiáltott, hogy a k… ki…. életbe!

- Csak azt ne mondd, hogy nem lyukasztottál! – mondtam hátranézve. – Más se hiányozna, mint, hogy lógáson kapjanak minket, és így kezdjék ki újságírói hitelünket.

- Dehogy! – mondta ő.

- Hál’ istennek! – sóhajtottam fel.

- Viszont a fényképezőgépet a szerkesztőségben felejtettem.

Nem vagyok egy agresszív ember, de szavamra, azt hittem, felképelem, amiért a frászt hozza rám feleslegesen.

- Azt hittem, tényleg baj van – mondtam, miután mély levegőt vettem és elszámoltam négyszázötvenezerharmincháromtól mínusz hatszázötvennégyezernegyvenkettőig. – Van nálunk mobil, az is megteszi.

- Igen, csakhogy a fényképezőgépemben vannak az elmúlt két év összes korrupciós botrányát leleplező eredeti, vágatlan felvételek.

- Csak azt ne mondd, hogy nem csináltál belőle másolatot!

- De igen, csak azokat a számítógépeket már lefoglalták a NAV ellenőrök, amikor egy Galván Lili által leadott, fiktívnek vélt, alvállalkozói számla miatt megszállták a szerkesztőséget.

- Ne izgulj! Ugyan ki nyúlna hozzá, pont a szerkesztőségben a fényképezőgépedhez? – próbáltam nyugtatni, miközben felérkeztünk a mozgólépcső tetejére.

Galván Lili most írta meg sms-ben, hogy utánam küldte egy Über taxival, ahogy kértem.

- Mi akkor a gond? – néztem rá teljesen értetlenül.

- Az, hogy én nem kértem, az Übert pedig köztudottan betiltották.

Nem volt időnk azonban az eltűnt kamera miatt sopánkodni, mert a kijárathoz érve rég nem látott kedves ismerősünk köszöntött minket.

- Súúúhanter urak!

- Mi-mi-mi-miniszterelnök úr! – kiáltottunk fel fotóskollégámmal együtt. – Ön itt?

- Igen, barátaim, hisz tudják, ahol veszély fenyeget, ott van a kormányfő helye és most minket itt komoly veszély fenyeget, mint mindig, amikor komoly veszély kell, hogy fenyegessen.

- Ennek szeretnénk épp utánajárni – mondtam, és indultam volna a kijárat felé, ám a miniszterelnök urat kísérő két marcona kinézetű férfi karon ragadott, és minden magyarázat nélkül visszafordított bennünket a mozgólépcső irányába.

- Barátaim, egyszer becsaptak minket – mondta közben a miniszterelnök. - Ha hagyjuk, hogy becsapjanak minket, akkor becsapnak még egyszer, amit én nem engedhetek meg. Menjenek szépen vissza a szerkesztőségbe, gyűjtsék össze, ki mit nyilatkozott az ügyben, írják meg, hogy találkoztak velem, és milyen szép új cipőm van, amit Rómában vettem, amikor a Pápánál jártam. Esetleg tegyenek róla említést, hogy a vagyonnyilatkozatom alapján ezt már nem engedhetném meg magamnak. De semmiképp se hagyják, hogy a nihilista valóság illúziója megtévessze Önöket és olvasóikat!

Itt vagyunk hát újra a szerkesztőségben és próbálunk kiigazodni a hallottakon. Vajon a becsapás alatt azt értette, hogy mégsem tűnt el a Gellért hegy? Vagy éppen ellenkezőleg: eredetileg azt hitték, hogy nem tűnt el, ezért aztán el akarták hitetni mindenkivel, hogy eltűnt, majd végül kiderült, hogy mégiscsak eltűnt? Vagy talán a Gellért hegy, tetején a Szabadság szoborral valójában sosem létezett? A válasz egyelőre várat magára.

De addig is, itt lesz legalább ez a migráncs-szavazás. Vagy igen, vagy nem. Vagy nemigen.

Forgolán Péter, Súúúhanterz, Elvarázsolt Kastély.

Szólj hozzá

népszavazás nyomozás eltűnés migráns Gellért-hegy