2011. nov 18.

A nukleáris fenyegetés sem segített az IMF ellen

írta: dVn
A nukleáris fenyegetés sem segített az IMF ellen

A gazdasági tárca másfél évi csatározás után elásni készül a csatabárdot a Nemzetközi Valutalappal. Persze ilyenkor november tájékán elég fagyos már a talaj, úgyhogy Orbán és Matolcsy azért le fog izzadni, mire kiássa azt a gödröt, amelybe majd az IMF-fel közösen behajíthatják azt a csatabárdot. De az igazi kérdés, hogy miért éppen most? Miért most gondolta meg magát a gazdasági tárca IMF ügyben? Mitől ez a pálfordulás? Az Elvarázsolt Kastély oknyomozó riporterei utánajártak az okoknak.

nuclear.jpg

Orbán és Matolcsy mindent megtettek. Szabadságharcot hirdettek és a NER-rel tűzön-vízen át küzdöttek az IMF és a pénzvilág élhetetlen hiénáival szemben. Teljesen unortodox módon hadat üzentek a bankoknak, a telekom cégeknek, a kereskedelmi láncoknak, besöpörték a magánnyugdíjpénztári vagyont (aztán jól a valagára is vertek – a szerk.), hogy a fix árfolyamú végtörlesztésről ne is beszéljünk, de a tőke valahogy nem értett a szép szóból. Ám ekkor valahol, valakinek megfogant az agyában az egész Európára kiterjedő nukleáris fenyegetés gondolata. Ha másból nem értenek, hát ebből biztosan.

Egy bökkenő volt csupán, mégpedig az, hogy Magyarország nem rendelkezik nukleáris fegyverarzenállal. Sőt nukleáris fegyverrel sem. Az atomerőművek pedig mostanában olyannyira a figyelem középpontjába kerültek, hogy szabályos önsors rontás lenne egy nukleáris katasztrófa előidézése. Na de nem csak atomfegyverrel vagy atomerőművel lehet riogatni a népeket. Elég ahhoz az orvosi célokra izotópokat gyártó Izotóp Intézet Kft. is. Elég volt kicsit megbabrálni a szűrőrendszert és a csillebérci laborból már szöktek is ki a jód-131 izotópok, mint a milliók az államkincstárból. És az izotópok csak feleződtek, feleződtek, feleződtek.

Az elmúlt héten már sikerült ráhozni a frászt fél Európára a megnövekedett nukleáris háttérsugárzás miatt, ráadásul halvány lila gőze se volt senkinek, hogy honnan eredhet az. Csacsik!

Már csak annyi hiányzott a sikerhez, hogy az ötlet kifundálói elküldjék a Magyar Nemzetből kivágott betűkből összeragasztott fenyegető üzenetet az IMF-nek, miszerint:
„Csak semmi cicó, mert nálunk van a nukker”

Ehhez viszont már Matolcsy hozzájárulása is szükséges lett volna. Matolcsy azonban anélkül, hogy meghallgatta volna, mi is áll a levélben, kerek perec kijelentette: „Nem levelezünk az IMF-fel, elvégre nem vagyunk mi szerelmesek.”

Az ötletgazdák bepróbálkoztak Orbánnál is, ő viszont szintén anélkül, hogy megtudta volna, mi áll a levélben, csak annyit kérdezett:
-  Matolcsy Gyuri mit mondott?

Az ötletgazdák ezután Lázár Jánosnál folytatták, aki viszont közölte, hogy most a köznevelési törvényjavaslat 46 módosításán dolgozik, ezért nem ér rá levéltréfákkal foglalkozni. Mire Kövér Lászlóhoz jutottak, már fény is derült a szivárgás okára, az Izotópkutató Intézet pedig lebukott. Ezzel az Orbán-Matolcsy páros utolsó titkos fegyvere, mely annyira titkos volt, hogy maguk az érintettek se tudtak róla, kudarcot vallott. A szerzőpáros pedig elkezdte megírni az új évezred legszebb szerelmes balladáját az IMF-hez.

FgP

Szólj hozzá

orbán imf matolcsy jód 131